Abim,Yazılım core (çekirdek) olduğundan ayarlar bozulmaz genelde,ama iyi bir geri dönüş yapmışsın sevgili trkkrsy
Bu arada keskinlik ayarını %100 gördüm bu ayar SD kanallarda sırıtmıyormu,mesela logolar ,altyazılar(KJ) v.s gibi ,karelenme yapmıyormu ki,100 ayarlamışsın,renk kaydırmayı bende kullanıyorum ,tıpkı senin kırmızıya kaydırdığın gibi hatta,önceden yaparken elimdeki renk barkodunu kullanırdım(şu çok renkli barlar) ama gözüm alıştığından, kullanmadan yapıyorum ,özellikle beyaz dengesini de baz alırım herzaman ,tabii bunlar benim nacizane fikirlerim,kullanıcıya göre değiştiğini biliyorum
Sd kanal izlememeye özen gösteriyorum. Full hd de 4k da bu kadar kusur bulabiliyoken o kanalları izlesem kesin bunalıma girerim
O yüzden sorun görmedim abi.
Renk kaydırma da bi sorun aslında, hatırlattığın çok iyi oldu, teşekkür ederim abi.
F fikoloji, abimin dediği gibi; kırmızıyı yakalamak için renk kaydırmayı yeşile doğru ötelemek gerekiyor. O ayarı sıfırda bırakıp Milli Takımın maçını açın Ay Yıldızlı formalarımızın bayrağımızın rengi pembeye yakın bir tonda oluyor. Ne zaman ki bu ayarı bu seviyelere getiriyoruz, kırmızıyı buluyoruz, ama ... !
Bu seferde diğer renklerde oynama oluyor, misal; Elhamdülillah Fenerbahçe 'liyim (Allah başka dert vermesin ) tuttuğum takımın renklerini bilmesem lacivert yeşilimsi derim kırmızıyı yakaladığım ayarda. Sarıyı yakalamak içinde çubuğu tam tersi yönde aynı noktalarda bi yerlerde tutup sarıyı yakalıyorum.
Bu konuya eğilseler, tv 65 jvc, deneseler, görseler, tasdikleseler ve düzeltseler; ayarla uğraşmadan kırmızıyı kırmızı, sarıyı sarı olarak izleyebilsek ?
Son düzenleme: