MB130 V3 serisi Yeni Yazılım

mb130 hangi versiyon yazılım başarılı ?

• Kullanılan toplam oy
    414
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
Yazılım core (çekirdek) olduğundan ayarlar bozulmaz genelde,ama iyi bir geri dönüş yapmışsın sevgili trkkrsy :ok
Bu arada keskinlik ayarını %100 gördüm :) bu ayar SD kanallarda sırıtmıyormu,mesela logolar ,altyazılar(KJ) v.s gibi ,karelenme yapmıyormu ki,100 ayarlamışsın,renk kaydırmayı bende kullanıyorum ,tıpkı senin kırmızıya kaydırdığın gibi hatta,önceden yaparken elimdeki renk barkodunu kullanırdım(şu çok renkli barlar) ama gözüm alıştığından, kullanmadan yapıyorum ,özellikle beyaz dengesini de baz alırım herzaman ,tabii bunlar benim nacizane fikirlerim,kullanıcıya göre değiştiğini biliyorum :)
Abim,

Sd kanal izlememeye özen gösteriyorum. Full hd de 4k da bu kadar kusur bulabiliyoken o kanalları izlesem kesin bunalıma girerim :)

O yüzden sorun görmedim abi.

Renk kaydırma da bi sorun aslında, hatırlattığın çok iyi oldu, teşekkür ederim abi.
F fikoloji, abimin dediği gibi; kırmızıyı yakalamak için renk kaydırmayı yeşile doğru ötelemek gerekiyor. O ayarı sıfırda bırakıp Milli Takımın maçını açın Ay Yıldızlı formalarımızın bayrağımızın rengi pembeye yakın bir tonda oluyor. Ne zaman ki bu ayarı bu seviyelere getiriyoruz, kırmızıyı buluyoruz, ama ... !

Bu seferde diğer renklerde oynama oluyor, misal; Elhamdülillah Fenerbahçe 'liyim :) (Allah başka dert vermesin :) ) tuttuğum takımın renklerini bilmesem lacivert yeşilimsi derim kırmızıyı yakaladığım ayarda. Sarıyı yakalamak içinde çubuğu tam tersi yönde aynı noktalarda bi yerlerde tutup sarıyı yakalıyorum.

Bu konuya eğilseler, tv 65 jvc, deneseler, görseler, tasdikleseler ve düzeltseler; ayarla uğraşmadan kırmızıyı kırmızı, sarıyı sarı olarak izleyebilsek ?

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Abim,

Sd kanal izlememeye özen gösteriyorum. Full hd de 4k da bu kadar kusur bulabiliyoken o kanalları izlesem kesin bunalıma girerim :)

Renk kaydırma da bi sorun aslında, hatırlattığın çok iyi oldu, teşekkür ederim abi.
F fikoloji, abimin dediği gibi; kırmızıyı yakalamak için renk kaydırmayı yeşile doğru ötelemek gerekiyor. O ayarı sıfırda bırakıp Milli Takımın maçını açın Ay Yıldızlı formalarımızın bayrağımızın rengi pembeye yakın bir tonda oluyor. Ne zaman ki bu ayarı bu seviyelere getiriyoruz, kırmızıyı buluyoruz, ama ... !

Bu seferde diğer renklerde oynama oluyor, misal; Elhamdülillah Fenerbahçe 'liyim :) (Allah başka dert vermesin :) ) tuttuğum takımın renklerini bilmesem lacivert yeşilimsi derim kırmızıyı yakaladığım ayarda. Sarıyı yakalamak içinde çubuğu tam tersi yönde aynı noktalarda bi yerlerde tutup sarıyı yakalıyorum.

Bu konuya eğilseler, tv 65 jvc, deneseler, görseler, tasdikleseler ve düzeltseler; ayarla uğraşmadan kırmızıyı kırmızı, sarıyı sarı olarak izleyebilsek ?
Allah'tan ben Beşiktaş tutmuyorum renklerde hiç sıkıntı olmuyor ?
Öyle fanatik fln değil 11 kişi sayamam ama soranlara beskitas derim

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Abim,

İşte o yüzden bende renk skalası -bar- ile ayarlıyordum :) Beyaz ayarlandığında ,diğer renkler hizaya giriyordu ,beyazın peşinden ,en azından ben böyle ayarlıyorum,yani tv içinde film veya farklı izlenceyle değil de renk barıyla daha iyi sonuç aldım,deneyebilirsin,olmadı kanallar kapanınca veriyorlar renk barını bazen,o zaman da ayarlıyabilirsini,böylece sarıyı ve laciverti elde edebilirsin :)

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
İşte o yüzden bende renk skalası -bar- ile ayarlıyordum :) Beyaz ayarlandığında ,diğer renkler hizaya giriyordu ,beyazın peşinden ,en azından ben böyle ayarlıyorum,yani tv içinde film veya farklı izlenceyle değil de renk barıyla daha iyi sonuç aldım,deneyebilirsin,olmadı kanallar kapanınca veriyorlar renk barını bazen,o zaman da ayarlıyabilirsini,böylece sarıyı ve laciverti elde edebilirsin :)
Nasıl yapıldığını tarif edebilirsen deneyelim abi :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Nasıl yapıldığını tarif edebilirsen deneyelim abi :)
Renk bar veren "test yayın" yapan veya kapanınca renk bar veren kanal bulunur,kanal açılır,oradaki beyaz "beyaz" görünene kadar renk kaydırılır,dikkat edersen beyaz görünene kadar,dedim,yani kirli beyaz,puslu beyaz olmamalı,ayrıca renk ayarı cırtlak renk değil de gerçek renklere yakın ayarlanmalı,mesela benim renk ayarım %40 ,sendeki %75 :) ,bu ayarla renk barındaki renkler birleştiği yerde iç içe geçer,yakından bakılırsa görülebilir,tabii benim panel FHD,senin panel UHD :)
yani belki içiçe geçmeyebilir anlamında yazdım :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hocam kolay gelsin.Vestel 49UD9300 .3.62.35 yüklü, ama bağlantı sorunları yaşıyorum DLNA.Bu versiyon yükleniyormu acaba benim televizyona.(SVN278355)
İstediğin çözümü sağlamayacaktır yazılım yükleme ,maalesef,neden dersen mayıs ayında "aynı" konudan bahsetmiştim biliyorsun :ok

T Çevrimdışı

trezeguet12

Yeni Üye
11 Kas 2018
27
44
İstediğin çözümü sağlamayacaktır yazılım yükleme ,maalesef,neden dersen mayıs ayında "aynı" konudan bahsetmiştim biliyorsun :ok
Tamamdır alternatif çözümlere yönelme vakti geldi sanırım.Teşekkür ederim :)

S Çevrimdışı

sahsiyet

Aktif Üye
24 Tem 2019
122
39
Arkadaşlar benim tv nin anakartı mb130 fakat içindeki versiyon yoda v5.xx diye başlıyor ve burada yok nedendir ?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Arkadaşlar benim tv nin anakartı mb130 fakat içindeki versiyon yoda v5.xx diye başlıyor ve burada yok nedendir ?
aaaa kim demiş
tavisye forumda olmaz olur mu ya :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt