Mb120 root

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
home klasörünü değişmişler sanırım vendor galiba klasör ismi denedim dediğinizi boş içi kurulum yapmak için choromium denedim yeterli alan hatası aldım, usb yolu gösterdim ondanda lib hatası verdi acaba dosya sisteminden mi fat32 de şuan usb

fat 32 de olur ama sisteme kütüphane eklemek gerekir yine yetersiz alan diyebilir kendi sistemi mount ettiği alanda dosya sistemi ne gösteriyor ext 2 3 4

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Mb120 ,yiğit ,komuttan busybox verdiğinde çıktısı ne oluyor acaba,yani hangi komutlar var sendeki yazılımda,gerçi tv yazılmında çok şey fark etmiyor komutların tümünün olması ,programın da olması lazım (yolu yani),ama tebrik ederim :ok ,bu arada dikkatli komut ver ,tv çökerse usbden atılır yazılımı ama büyük çöküşte illa uart ister .
İşte benim tvde yazma desteği kesinlikle yok ,ne yapsam tv çöküyor ,ama mb97 kartta çok şey deneyecektim ,nasip olmadı ,hırsız kaptı gitti evden,çünkü mb97 de izin veriyordu ,hatta kodi denemeleri yapacaktım o tvde :) .

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Mb120 ,yiğit ,komuttan busybox verdiğinde çıktısı ne oluyor acaba,yani hangi komutlar var sendeki yazılımda,gerçi tv yazılmında çok şey fark etmiyor komutların tümünün olması ,programın da olması lazım (yolu yani),ama tebrik ederim :ok ,bu arada dikkatli komut ver ,tv çökerse usbden atılır yazılımı ama büyük çöküşte illa uart ister .
İşte benim tvde yazma desteği kesinlikle yok ,ne yapsam tv çöküyor ,ama mb97 kartta çok şey deneyecektim ,nasip olmadı ,hırsız kaptı gitti evden,çünkü mb97 de izin veriyordu ,hatta kodi denemeleri yapacaktım o tvde :) .
teamviewer actim, mb120 ye putty ile baglandim eger incelemek isterseniz..

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
sayın teraspy teraspy Konuyu gördüğünde fikir vere bilir sanırım. root tamam peki php server apachi kurulu unix sistemelre kurula biliyor.ee bizim tvlerde apache zaten kurulu mıuhtemel sürümü 2.x.x.x sürüm çünkü apache olamnzsa netflix çalışamz php kurarak herhangi bir php wso veya fso shell çalıştıra bilirmiyiz ?
Ben çalıştıramamıştım ,dışardan shell olarak ,hatta kendi yaptığım nc tipi yazılım vardı ,onu da denedim ama olmadı (mb91) ,apacheyi deneyebilirsin ,sizde kurulu olabilr ,bende değil(mb91) ,kontrol yolunu biliyorsundur ,tarayıcıya 127.0.0.1 yazınca ne geliyor? ,bunu tv smart ekranından da test edebilirsin ,tam yolu hatırlamıyorum ,aslında shelleri dene bakalım ,belki sende çalışır(mb120) ,keşke silip atmasaydım yaptıklarımı ,o sinirle tüm yaptıklarımı silip attım tv çalınınca ,çünkü elimdeki kartlar mb91 ve 96 maalesef.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Bende kurulu değil maalesef sevgili hosbulduk ,hatta ahmet ( Sota) hep "abi açayım bak benim sisteme" der :,bu konuda çekincelerim var ,yanlış anlama sakın seninle alakalı değil, burada yazmayayım ,TR geldiğinde buluşursak ,anlatırım :)
benim acidan problem yok satis icin ayirdigim laptop u hazirladim, teamviewer hic kullanmadim sizin sisteminiz icin bir sakincasi var ise kalsin denemeyelim o zaman..

ytigi Çevrimdışı

ytigi 

VIP
4 Nis 2019
514
37
fat 32 de olur ama sisteme kütüphane eklemek gerekir yine yetersiz alan diyebilir kendi sistemi mount ettiği alanda dosya sistemi ne gösteriyor ext 2 3 4
ext4
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben çalıştıramamıştım ,dışardan shell olarak ,hatta kendi yaptığım nc tipi yazılım vardı ,onu da denedim ama olmadı (mb91) ,apacheyi deneyebilirsin ,sizde kurulu olabilr ,bende değil(mb91) ,kontrol yolunu biliyorsundur ,tarayıcıya 127.0.0.1 yazınca ne geliyor? ,bunu tv smart ekranından da test edebilirsin ,tam yolu hatırlamıyorum ,aslında shelleri dene bakalım ,belki sende çalışır(mb120) ,keşke silip atmasaydım yaptıklarımı ,o sinirle tüm yaptıklarımı silip attım tv çalınınca ,çünkü elimdeki kartlar mb91 ve 96 maalesef.
apache 2.x serisi kurulu mb120 baktım ona ama apachi kuruluyorsa neden php kurulması :) neden servislere ekleme yapılmasın deidm şimdi php wso ile çalışıyorum bakalım

teamviewer actim, mb120 ye putty ile baglandim eger incelemek isterseniz..
benimde aklıma roku tv geldi hisense roku tvleri varya inceledim Birtane aynı sistem Linux ondanda işlemciler aynı anakarta aynı WiFi chipseti bile aynı

ytigi Çevrimdışı

ytigi 

VIP
4 Nis 2019
514
37

sayın teraspy teraspy vallaha okadar dalmışımki işe şimdi baktım daha foruma pc kapatıp yarın atayım size birde ubi içerisinde kodlar var servis başlatıyor minicom users ta dfl default sanırım User onu root yaptım kapadım açtım lakin direk ftp gelmedi ona gıcık oldum bigbang soket sanırı o işe bakıyor telnet vs

sayın hosbulduk hosbulduk yarın müsait olduğunuzda ben bakayım hatta tahminimce yeni anakartlarda bin klasörü daha doludur busyboxta öyle teraspy teraspy busybox update komutu aradım ama yok bin içerinde apt komutları da yok sizce arm7 ubuntu dan çekip yapılsa çalışır mı? apt-get update? komple süürm eksiği olan herşeyin alsak

+1 :)
Yiğit ,tv menü sistemine girebilmek için "/vendor/dynamic_ui/" değişiklik yapman lazım,bin dosyasını editlemelisin bunu seçen yine vendor içinde "aurora.elf" uygulamasıdır :ok
ohh vallaha u makbule geçti şuan :)

sayın teraspy teraspy vallaha okadar dalmışımki işe şimdi baktım daha foruma pc kapatıp yarın atayım size birde ubi içerisinde kodlar var servis başlatıyor minicom users ta dfl default sanırım User onu root yaptım kapadım açtım lakin direk ftp gelmedi ona gıcık oldum bigbang soket sanırı o işe bakıyor telnet vs

sayın hosbulduk hosbulduk yarın müsait olduğunuzda ben bakayım hatta tahminimce yeni anakartlarda bin klasörü daha doludur busyboxta öyle teraspy teraspy busybox update komutu aradım ama yok bin içerinde apt komutları da yok sizce arm7 ubuntu dan çekip yapılsa çalışır mı? apt-get update? komple süürm eksiği olan herşeyin alsak

mstar işlemci bendeki sayın teraspy teraspy lakin unpackninmstar ile denedim görmüyor acaba haslerimi değiştirdiler dosya içindeki

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Ben uğraşamıyorum artık ,ama busybox update ile olmaz ,yeni bir busybox yüklemelisin ,hoş çok şey kazanırmısın bilmiyorum ,ben sadece tv çökene kadar tüm dosyalarımı tar.gz olarak usbye çekmiştim ,tv kapanıp açıldığında da güm :)

tavsiye-66.png

MB96 da aynı kök dizini var :ok

ytigi Çevrimdışı

ytigi 

VIP
4 Nis 2019
514
37
Ben uğraşamıyorum artık ,ama busybox update ile olmaz ,yeni bir busybox yüklemelisin ,hoş çok şey kazanırmısın bilmiyorum ,ben sadece tv çökene kadar tüm dosyalarımı tar.gz olarak usbye çekmiştim ,tv kapanıp açıldığında da güm :)

tavsiye-66.png

mb120 conf içerisinde mb95 klasöründe var bunu neden koyarlar geriye yönelik uyumluluk için mi yoksa sistem aynı sistem mi

ytigi ytigi önceden yüklenmesi gereken program var mi ,incelerken ihtiyacin olabilecek?
Philips mb120 vardı değil mi sizde?

tavsiye-66.png

bizimkinden fazla klasörlerde var sizde birde sizin TV'lerde usbden direk otomatik her dosyayı aça biliyor js html ht l vs gibi bizde o protect off ile kapanmış protect on yapa bilirsem çok güzel okucsk ozaman işte apk emulator ile :) anladınız siz

Geri
Üst Alt