Manyetik Kireç Önleyici Musluk Aparatları gerçekten işe yarıyormu?

H Çevrimdışı

halilulucak

Yeni Üye
11 Nis 2020
1
32
ultra-manyetik-kirec-onleyici-buzsu3db746423b0c9e1b.jpg

Bu üründen kullanan var mı acaba arkadaşlar çok övüyorlar ama kullanan varsa fikrini almak istiyorum?
Teşekkürler.

Ürün

Y Çevrimdışı

yavuz43

Yeni Üye
6 Nis 2020
19
39

Bu ürünü aldım. İlk izlenimim olumlu oldu. Çamaşır makinesinde yumuşatıcı kattığımız halde kazık gibi çıkan havlular hiç yumuşatıcı kullanmadan yumuşacık çıktı şaşırdık kaldık.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Bu tür manyetik ürünleri bir ara otomobillerde benzin hortumuna taktırıp %25 tasarruf yaptırıyor diye piyasaya sunuyorlardı şimdi de başka alana geçmişler....
Bunlara ABD de patent veriyorlar, ama piyasaya sunmak için kendi test kurumundan geçmesini istiyorlar, tabii testi geçemiyor ve piyasaya sürülemiyor. Sonra bu ürünleri patent belgesini gösterip %50 tasarruf yapıyor diye yalan yere yemin edenlerle reklam filmi çekip bizimkiler gibi milletlere pazarlıyorlar. Burada sıkıntı piyasaya sunmak için belittiği faydayı sağladığını ispatlaması gereği gözden kaçıyor 'yetkili bir devlet labratuarından' ispatının aranmaması. Sadece şikayetler çoğalıp iş mahkemelik olunca bilirkişilik aşamasında gerçek ortaya çıkıyor, o zamanda ne firma kalıyor ortada nede tazminat ödeyecek.
Bu ülkede paşaları devreye sokup klimadan verimli rezistanslı ısıtıcı bulduk diyenlermi, erke dönergeci miydi neydi saçmalıklar gördük ama hepsi paraları toplayıp buhar oldular.
Bu tip ürünlerin zerre faydası olsa makina üreticileri yenilik bulduk diye kendileri basına reklam verir. Kendileri uzak duruyorsa yani ürünlerine eklemiyorsa, kafadan bir işe yardığı yok diyebilirsiniz.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bu tür manyetik ürünleri bir ara otomobillerde benzin hortumuna taktırıp %25 tasarruf yaptırıyor diye piyasaya sunuyorlardı şimdi de başka alana geçmişler....
Bunlara ABD de patent veriyorlar, ama piyasaya sunmak için kendi test kurumundan geçmesini istiyorlar, tabii testi geçemiyor ve piyasaya sürülemiyor. Sonra bu ürünleri patent belgesini gösterip %50 tasarruf yapıyor diye yalan yere yemin edenlerle reklam filmi çekip bizimkiler gibi milletlere pazarlıyorlar. Burada sıkıntı piyasaya sunmak için belittiği faydayı sağladığını ispatlaması gereği gözden kaçıyor 'yetkili bir devlet labratuarından' ispatının aranmaması. Sadece şikayetler çoğalıp iş mahkemelik olunca bilirkişilik aşamasında gerçek ortaya çıkıyor, o zamanda ne firma kalıyor ortada nede tazminat ödeyecek.
Bu ülkede paşaları devreye sokup klimadan verimli rezistanslı ısıtıcı bulduk diyenlermi, erke dönergeci miydi neydi saçmalıklar gördük ama hepsi paraları toplayıp buhar oldular.
Bu tip ürünlerin zerre faydası olsa makina üreticileri yenilik bulduk diye kendileri basına reklam verir. Kendileri uzak duruyorsa yani ürünlerine eklemiyorsa, kafadan bir işe yardığı yok diyebilirsiniz.
Aynen katılıyorum :ok

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
yazdıklarınızda haklısınız ancak bu aparatlar işe yarıyor.Başta adem hocam bu yönde açıklamada bulundu kendisine özellikle danıştım.Şöyle ki kendisi bile bu aparatların takılı olduğu makineleri açtığında gözle görülür az şekilde kireçlenme ,ve dolaylı kullanım ömrü gördüğünü açıkladı .Aynı görüşte de onlarca açıklama var.Mantığı ise basit suyun içindeki kireç moleküler i iğneli yapıdaymış bu apartlar içinden geçince iğneli yapı uçları değişime uğrayıp iğneli yapı bozulup yüzeylere tutunması zorlaşıyormuş.Bununla ilgili üniversite raporları da var.

Üreticiler niye takmıyora gelinde aynı mantıkta elektronik cihazlara akım koruyucu ,voltaj önleyici devreler de eklenmesi gerekiyor değil mi o zaman?Ama bırakın bunları artık cam sigorta bile koymuyorlar anakartlara.Hiç bir üretici eskisi gibi bir ürünü bozulmasın,geç bozulsun diye üretmiyor o dünya devri bitti artık.Tam tersi planlanmış plastik ömrü, planlı eskitme uygulanıyor.Ayrıca ünlü markalar aeg ,bosch, vestel,arçelik gibi üreticilerin fason ürettirdiği ve servislerin izinli olarak sattıkları manyetik kireç önleyici aparatları da var.Niye mi işte ayrıca para kazanıyorlar.Tv satarken akım koruyucu priz, ekstra ücretli uzatılmış garanti, bakım paketleri vs. hepsi kapitalist sistemin ürünleri yani.

kısaca aparatlar işe yarıyor ,sorun ne kadar işe yaradığı ,hangi suda işe yaradığı bunla ilgili çalışma yok.Ama %50 de olsa işe yarıyor.?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
... kısaca aparatlar işe yarıyor ,sorun ne kadar işe yaradığı ,hangi suda işe yaradığı bunla ilgili çalışma yok.Ama %50 de olsa işe yarıyor.?
Mert şunu %1 diyelim :)
Bunu test etmek için ortam kalmadı artık ,çünkü bir çok deterjan üreticisi "kireç önleyici"leri ekliyor içlerine :)
Mesela biz asla "kireç önleyici(marka vermeyeyim şimdi) kullanmadık,ne 2009dan beri köyde ,nede 1986 yılında evlendiğimizden beri,ama soda kullanıyoruz,makinaların bakımını kendim yaparım ,hatta birinin kazanını kendim değiştirmiştim ,1 gr kireçe rastlamadık ,kaynak yapan arkadaş" biz dekullanalım bunu alocum" demişti (hanım battaniye atmış,kazan yırtılmıştı)
Ben o zımbırtının faydalı olacağına asla inanmam ,rahmetli annnemde vardı ,servis takmış ama makina haşattı içi ,kireçten.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Mert şunu %1 diyelim :)
Bunu test etmek için ortam kalmadı artık ,çünkü bir çok deterjan üreticisi "kireç önleyici"leri ekliyor içlerine :)
Mesela biz asla "kireç önleyici(marka vermeyeyim şimdi) kullanmadık,ne 2009dan beri köyde ,nede 1986 yılında evlendiğimizden beri,ama soda kullanıyoruz,makinaların bakımını kendim yaparım ,hatta birinin kazanını kendim değiştirmiştim ,1 gr kireçe rastlamadık ,kaynak yapan arkadaş" biz dekullanalım bunu alocum" demişti (hanım battaniye atmış,kazan yırtılmıştı)
Ben o zımbırtının faydalı olacağına asla inanmam ,rahmetli annnemde vardı ,servis takmış ama makina haşattı içi ,kireçten.

valla benimde inancım yoktu makine değişince başta adem hocama danıştım oda onay verince aldım taktım.Tabi adem hocamın görülünce onlarca onay var ,bir okadar da aksi yönde tabi.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
meebbe meebbe
Arkadaşım bu benim sadece sahsi fikrim değil, yıllar önce 25 yıldan fazla buna inanmayıp aslını TSE de görevli bir meslektaşıma sormuştum, çünkü belge almak için müracatlar oluyor ve onların üst seviyede labratuarı ve uluslararası akredite olmuş test personelleri var çünkü standartları da ülkemizde hazırlama, tercüme ve yayın yetkisi bu kurumda. O da bana katıldığını ve yukarıda belirttiğime benzer açıklamayı yapmıştı, aynı açıklamayı ABD de prof olan bir öğretim görevlisi de teyit etti yıllar sonra. Hatta bu ürünlerin genel bir adı olduğundan bahsetti ABD de, bizde bir işe yaramayan, yada yalancı ürün anlamlarında, yani faydasız ürün demek çok doğru olur. Veya söylenildiği gibi olmayan ürünler de diyebiliriz.

Yukarıdaki mesajlara baktım resimlerde flex hortuma takılmış, mıknatıslar sabit manyetiklerdir, manyetizma elektrik akımı gibi manyetik iletkenliği olan yoldan gider. Yani manyetik bir cismin üzerine takılan mıknatıs halkanın manyetik olmayan kısma geçen miktarı çok azdır. Sadece plastiğe takılsa bir nebze düşündürücü olurdu, otomobillerde plastik hortumlara takılıyordu. Yani mesajda söyleneni, şahit resim bilimsel olarak doğrulamıyor. @Adem hoca detaylı 'referans verip' bilimsel birşeyler anlatmadığını kendisi de belrtiyor, genel faydalardan bahsediyor. Üniversiteden belge almış diyorsun evet sen bir tel al kıvır maşa gibi bir de isim ver ona deki bunu ben yaptım adı şu bu şu işe yarıyor, mesela ateşteki közü elini yakmadan bununla alabiliyorsun diye söyle bas rapor ve expertiz parasını, mutlaka sana söylediğin mihvalde bir rapor verirler. Ama o ürünü yapsan kime satacaksın? TSE ye götürsen başvursan olumsuz rapor alır boşa para harcarsın. Bu da onun gibi birşey.

Benim en sevmediğim meslek üretmeden, dürütsçe davranmadan alıp satan para kazananlardır. Çünkü bunlar alıp sattığının faydasının yada kalitesinin çokluğuna bakmaz kazandığının ve sattığının çokluğuna bakar ürünle ilgilenmez. Hatta bir ürünün çakmasını bile orjinal ürün parası ödeyene orjinal diye yutturmaya çalışır para hırsından.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
meebbe meebbe
Arkadaşım bu benim sadece sahsi fikrim değil, yıllar önce 25 yıldan fazla buna inanmayıp aslını TSE de görevli bir meslektaşıma sormuştum, çünkü belge almak için müracatlar oluyor ve onların üst seviyede labratuarı ve uluslararası akredite olmuş test personelleri var çünkü standartları da ülkemizde hazırlama, tercüme ve yayın yetkisi bu kurumda. O da bana katıldığını ve yukarıda belirttiğime benzer açıklamayı yapmıştı, aynı açıklamayı ABD de prof olan bir öğretim görevlisi de teyit etti yıllar sonra. Hatta bu ürünlerin genel bir adı olduğundan bahsetti ABD de, bizde bir işe yaramayan, yada yalancı ürün anlamlarında, yani faydasız ürün demek çok doğru olur. Veya söylenildiği gibi olmayan ürünler de diyebiliriz.

Yukarıdaki mesajlara baktım resimlerde flex hortuma takılmış, mıknatıslar sabit manyetiklerdir, manyetizma elektrik akımı gibi manyetik iletkenliği olan yoldan gider. Yani manyetik bir cismin üzerine takılan mıknatıs halkanın manyetik olmayan kısma geçen miktarı çok azdır. Sadece plastiğe takılsa bir nebze düşündürücü olurdu, otomobillerde plastik hortumlara takılıyordu. Yani mesajda söyleneni, şahit resim bilimsel olarak doğrulamıyor. @Adem hoca detaylı 'referans verip' bilimsel birşeyler anlatmadığını kendisi de belrtiyor, genel faydalardan bahsediyor. Üniversiteden belge almış diyorsun evet sen bir tel al kıvır maşa gibi bir de isim ver ona deki bunu ben yaptım adı şu bu şu işe yarıyor, mesela ateşteki közü elini yakmadan bununla alabiliyorsun diye söyle bas rapor ve expertiz parasını, mutlaka sana söylediğin mihvalde bir rapor verirler. Ama o ürünü yapsan kime satacaksın? TSE ye götürsen başvursan olumsuz rapor alır boşa para harcarsın. Bu da onun gibi birşey.

Benim en sevmediğim meslek üretmeden, dürütsçe davranmadan alıp satan para kazananlardır. Çünkü bunlar alıp sattığının faydasının yada kalitesinin çokluğuna bakmaz kazandığının ve sattığının çokluğuna bakar ürünle ilgilenmez. Hatta bir ürünün çakmasını bile orjinal ürün parası ödeyene orjinal diye yutturmaya çalışır para hırsından.

evet flex Üzerine zaten işe yaramıyor bunu sadece deneme amaçlı yaptım musluk üzerinde kireç izleri kalmaya devam ediyor.

siz kendiniz yazmışsınız "Sadece plastiğe takılsa bir nebze düşündürücü" bende bunu diyorum zaten düşürücü etkisi var.Kireçin bağlanma oranını düşürüyor zaten aparatların iddası da bu yönde kireçin kimyevi olarak yada tamamen kireçi yok ettiğini iddaa etmiyorlar.

Başta ben kendim zaten işe yaradığına inanmıyordum sadece şu mantık ve tavsiyeler üzerine aldım , %50 korusa engellese yeter.

Kimseyi ikna etme yada alın deme çabam yok ki konuya aylar sonra gelen arkadaşa da bu yönde cevap verdim.

Üniversite raporu olarak evet son zamanlarda parayı bastırıp bölüm başkanlarından , hakem heyeti olmadan kağıt parçasını rapor olarak hazırlattırıp alma modası var.Bunun geçerliliğini yada yeterliliğini üniversite çalışanı olarak hep sorgulamış, eleştirmişimdir.

TSE konusunda ise tartışma polemik yaratmak istemem zira ilk okul yıllarında öğretilen Tse damgalı ürünler kalitelidir , tsek olanlar kalitesizidir algısının öyle olmadığını herkes biliyor.TSE son yıllarda gözümden düşmüş , önemsemediğim bir kurum.Çalışmalarına güvenmiyor ,varlığını artık önemsemiyorum.Devletin değersizleştirilen kurumları arasında.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
TSE konusunda ise tartışma polemik yaratmak istemem zira ilk okul yıllarında öğretilen Tse damgalı ürünler kalitelidir , tsek olanlar kalitesizidir algısının öyle olmadığını herkes biliyor.TSE son yıllarda gözümden düşmüş , önemsemediğim bir kurum.Çalışmalarına güvenmiyor ,varlığını artık önemsemiyorum.Devletin değersizleştirilen kurumları arasında.

Ülke bir kişinin elinde, Kanun da o, Kural da o, ''Girsin'' dedikleri giriyor, ''Çıksın'' dedikleri çıkıyor, ''Uçsun'' dedikleri uçuyor. Ülkede anayasa kalmamış TSE yi kim takar yahu. Benim Reisim ne derse o. Bırakın bu dış mihrakların yalanlarını Kireç önleyici de neymiş.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Sevgili Mert zaten aslında BOR madeni de işe yaramıyor (!)
Bakma sen piyasaya tamponlayacak bir şeyler lazım, yerli milli harala gürele deterjan yap hap yap para kap.

Boşverin bunları, albanez albanez in dediği gibi ''Dolar kaç lira?'' ondan bahsedelim biraz :ok
sadece tek birşey diyeceğim hocam bunlar iyi günlerimiz,önceden de diyorduk eski günleri geçen seneyi arar olduk.Parayı doları geçtim artık ben du dönemdem kendim ve sevdiklerim hastalığa yakalanmadan atlatmayı umut ediyorum.Elbet ekonomik bedeli olacak şimdilik onu düşünmek bile istemiyorum.Birazdan mecbur çarşıya çıkcaz eşimle her kontrol noktasından acaba ateşim yüksek mi ? karşıdaki adam bana doğru geliyor , öksürdü acaba korona mı bu kaygı bile yeterli benim için.

Ama çarşıda sokakta kapalı dükkanları ve çalışanlarını görüyoruz ,üzülüyoruz ,ayda devletin vereceği 1000 küsür lira hayatta kalmaya çalışan insanları düşünüyoruz.Allah herkesin yardımcısı olsun diyoruz.?

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Sizinle genelde aynı düşünüyor olmamaız güzel, TSE olayı malesef yanlış anlaşılıyor. TSE işareti ürünün kalitesini belirtmez, bir kalite işareti değildir. Aynısı CE de olduğu gibi. Bu işaretler işareti kabul eden ülkelerde de taşıdığı ürünün ilgili standartta belirtilen şartları asgari olarak taşıdığını belirtir. Bu işaret aslında piyasaya sürülebilmesinin bir şartıdır. CE de de olduğu gibi. Örneğin fiatın 100.000 t. arabası da mersedesin birbuçuk milyonluk arabası da aynı işareti taşır ama kalite fiyat ilişkisi hep yukarı yönlüdür. Avrupa müktesebatı gereği tüm zorunlu ürünlere zaten CE iliştiriliyor. Hatta hayati tehlikesi olan ürünlerde imalatçı akredide onaylanmış kuruluş izniyle nando da belirtilen bu CE işaretlemesi yapıp piyasaya sunabiliyor. Şu anda T.S.E. nando da akredite bir kuruluştur. TSE işaretini sadece ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü vermeye yetkilidir. Türkiye de T.S.E. yi de veya başka belgelendirme kuruluşlarını da CE işaretlemesi konusunda TÜRKAK yetkilendirir, denetler uygun bulmazsa yetkisini kaldırır faliyetini sonlandırıtabilir.

Basit olarak CE li bir ürün şu şatları sağlıyor demektir. Bu avrupanın yeni yaklaşım politikaları sonucudur.
-ürün çalışırken kendisine zarar vermez
-ürün bağlı olduğu yapıya zarer vermez
-ürün kullanıcısına zarar vermez
-ürün doğaya ve diğer canlılara zarar vermez.

CE ile ilgili standartlar ürünün bu şartları sağlaması için nasıl tasarlanması, imal edilmesi sonrasında işletme, bakım ve onarımının yapılmasını belirleyen risk analizleri sonucunun yazılı halleridir. Size ayen katıldığım şekilde, ne TSE, ne CE ne de bir diğer standart asla bir kalite işareti değildir.

TSE yazılı standardı olan ve buna uygunluğu labratuarda testlerde geçmiş ürüne verilir. TSEK ise henüz yazılı bir standardı olmayan ancak benzer ürünlerle ilgili satandartlardan yararlanılarak test edilen ve test sonucu yeterli olan olan ürünlere iliştirilen bir işaretti. TSE baklava içinde TSEK ise dikdörtgen içinde olurdu asgari yeterlilik açısından ikiside eşdeğerdir. Ancak şu anda devlet kurumları hariç piyasada TSE den fazla CE işaretli ürünler daha fazla talep görmektedir.

Geri
Üst Alt