meebbe
Arkadaşım bu benim sadece sahsi fikrim değil, yıllar önce 25 yıldan fazla buna inanmayıp aslını TSE de görevli bir meslektaşıma sormuştum, çünkü belge almak için müracatlar oluyor ve onların üst seviyede labratuarı ve uluslararası akredite olmuş test personelleri var çünkü standartları da ülkemizde hazırlama, tercüme ve yayın yetkisi bu kurumda. O da bana katıldığını ve yukarıda belirttiğime benzer açıklamayı yapmıştı, aynı açıklamayı ABD de prof olan bir öğretim görevlisi de teyit etti yıllar sonra. Hatta bu ürünlerin genel bir adı olduğundan bahsetti ABD de, bizde bir işe yaramayan, yada yalancı ürün anlamlarında, yani faydasız ürün demek çok doğru olur. Veya söylenildiği gibi olmayan ürünler de diyebiliriz.
Yukarıdaki mesajlara baktım resimlerde flex hortuma takılmış, mıknatıslar sabit manyetiklerdir, manyetizma elektrik akımı gibi manyetik iletkenliği olan yoldan gider. Yani manyetik bir cismin üzerine takılan mıknatıs halkanın manyetik olmayan kısma geçen miktarı çok azdır. Sadece plastiğe takılsa bir nebze düşündürücü olurdu, otomobillerde plastik hortumlara takılıyordu. Yani mesajda söyleneni, şahit resim bilimsel olarak doğrulamıyor. @Adem hoca detaylı 'referans verip' bilimsel birşeyler anlatmadığını kendisi de belrtiyor, genel faydalardan bahsediyor. Üniversiteden belge almış diyorsun evet sen bir tel al kıvır maşa gibi bir de isim ver ona deki bunu ben yaptım adı şu bu şu işe yarıyor, mesela ateşteki közü elini yakmadan bununla alabiliyorsun diye söyle bas rapor ve expertiz parasını, mutlaka sana söylediğin mihvalde bir rapor verirler. Ama o ürünü yapsan kime satacaksın? TSE ye götürsen başvursan olumsuz rapor alır boşa para harcarsın. Bu da onun gibi birşey.
Benim en sevmediğim meslek üretmeden, dürütsçe davranmadan alıp satan para kazananlardır. Çünkü bunlar alıp sattığının faydasının yada kalitesinin çokluğuna bakmaz kazandığının ve sattığının çokluğuna bakar ürünle ilgilenmez. Hatta bir ürünün çakmasını bile orjinal ürün parası ödeyene orjinal diye yutturmaya çalışır para hırsından.