TSE iyidir bizde,laf atmayın şimdi onlara,asgari standard ları belirler ve şartlarını yazarlar,kurumda sıkıntı yok
ama asıl sıkıntı piyasada(gördüğünüz her tip malda diyelim buna) bunun daha da açık Türkçesi şudur
yani DENETİM yoktur! göstermelik biraz vardır ama yoktur sayalım biz bunu!
TSE elemanları dedektif gibi malı kovalamaz! gerektiğin de uyarı veya bildirimler v.s yapar ama denetim
(sahada)onların işi değildir!,başta haybeci Belediyeler geliyor! ayrıca bizde yerel yetkili diye karşınıza
bir sürü yer çıkıyor,vatandaş onun için buraya git yok bilmem ne için şuraya gitle uğraşmak da istemiyor!
aldığı malı da sorgulamaz!
abi bana ucuzundan bir şey ver der geçer gider
"çakal" harbi mal yapar,bunu bir şekilde zaten geçirir,TSE de uyandı çok uzun zamandır,o da torbadan ne çıkarsa
hesabı bir şeyleri karıştırıp nümune olarak alır bir de şahit numüne alır vs kısaca mala TSE alır ama iş orada biter
peki devamın da ne olur,yine bizim bildiğimiz TÜRK işi olur;nedir diye sormayın bunu adama 1.sınıfta öğretiyorlar yaw
bir zamanlar TSE ile çalıştığım işler icabı belki 10 sene uğraştım gitti geldim gittim geldim
herşey kağıt üstünde çok düzgün ama öyle değildir,bu hiç değişmedi! diğer TSE konularına daha girmedim!
Ceza lar varmı?? yok,var diyenin ağzına biber sürerim,kendinizi sakın kandırmayın!
şöyle bir para cezası vardır 1256 lira gibi veya 123.860 gibi ülen neyi hesapladınız da bu rakamları buluyorsunuz!
zaten komiksiniz ceza rakamlarında bir de milleti güldürüyorsunuz Allah sizi de güldürsün o zaman
TSE de herşeyin standardları var ama en başta Belediyelerin işi bu ama herifler kendi işleri daha yapamıyorlar ki
89 lira cezamı olur? cigara cezası örneğin 85 kağıt diyelim diğer yandan TSE standardı olan bir gıda ürünü
235 lira,ülen denge nerede burada
öyle komik cezalar ve uygulamalar varki kargalar güler yada ağlarmı belli değil gari