Manyetik Kireç Önleyici Musluk Aparatları gerçekten işe yarıyormu?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
n11.com'dan Blocker Manyetik Kireç Önleyici(Tüm Çam. ve Bulaşık Mak. Uyum) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

Manyetik Kireç Önleyici(Tüm marka Çamaşır ve Bulaşık Mak. Uyumlu) 65,00 TL yerine 34,99 TL

n11.com'dan KİREÇ ÖNLEYİCİ MUSLUK APARATI seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

üç modelden kullanan varmı acaba?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
n11.com'dan Blocker Manyetik Kireç Önleyici(Tüm Çam. ve Bulaşık Mak. Uyum) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

Manyetik Kireç Önleyici(Tüm marka Çamaşır ve Bulaşık Mak. Uyumlu) 65,00 TL yerine 34,99 TL

n11.com'dan KİREÇ ÖNLEYİCİ MUSLUK APARATI seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

üç modelden kullanan varmı acaba?

Bize Hotpoint çamaşır makinesi kurulurken servis önermişti, ama o 80 liraydı.
Markasına bakmaya çalıştım Calblock yazıyor sanırım.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Bize Hotpoint çamaşır makinesi kurulurken servis önermişti, ama o 80 liraydı.
Markasına bakmaya çalıştım Calblock yazıyor sanırım.
teşekkürler hocam ben yıllardır inanmıyordum sizlere güvendiğim için birde hazır makina değişmişken alayım diyorum.

yinede için de basit bir mıknatıs olduğunu bilerek çok para kaptırmamak istiyorum.Anladığım gauss diye çekim güçleri varmış piyasada çoğu 14.000 küsürken böyle bulduk larım 24000 ne kadar çıkıyormuş.Doğrudurmur bilmiyorum ancak ağırlıkla doğru orantılı olduğu varsayarsak 34.99 luk olanı alayım diyorum 8 kg mış.yazana göre.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
belki çok alakasız ve düz mantık gelecek yanlış anlamayın ama bu tarz aletler/parçalar hep para tuzağı olarak geliyor bana. bu parça özelinde sebebine gelince ; normalde su arıtma cihazlarında katmanlar halinde 3-5 farklı filtreden geçen musluk suyu daha sonra içerisindeki kirli kısım yani arıtmadan kalan filtrelenmiş bölüm gidere atık olarak dönüyor. birçok arıtma cihazında minimum yüzde 50/50 temiz su/atık su şeklinde. bu konuda bahsi geçen cihazlarında suyu moleküllerine ayırıp tekrar makineye vermesi kısmı biraz mantıksız geliyor.

birinci mantıksız kısım ısıyla açığa çıkan kireç tabakası moleküllerine ayrılsa bile musluk>filtre>makine yolunu izlediği için zaten su soğuk olarak makineye bağlandığından ve filtreden geçen su sıcaklığının musluk suyu olduğu düşünüldüğünde yine kireç olayı makine içerisinde ısıyla ortaya çıkacak.

ikinci mantıksız kısım ise su arıtma cihazlarındaki gibi atık madde/atık su diye bir ayrım söz konusu değil. yani filtreden geçen su yine filtreden geçen su oluyor, içerisindeki moleküllerden makineye zararlı olan kısımların atılması gibi bir durum yok.

üçüncü ve en mantıksız kısımda, bildiğiniz gibi eca artema gibi armatür üreticileri yüksek bedellerde evye batarya satışları yapıyor. böyle bir tejnolojinin gerçekliği ve faydalılığı söz konusu olsa ufak bir maliyetle bütün sistemlerinde kullanırlar. düşünsenize çaydanlıklar kireç tutmaz artık çünkü nasılsa musluktan moleküllerine ayrılmış şekilde gelecekler :)

hocam bana sorarsan en mantıklısı makineye bir tane arıtma cihazı tak 3-6 ay arasında filtreleri değiştir mis gibi olsun, madem maliyeti göze aldın tam al bari. 35 lira dahi olsa işe yaraması mantıken ihtimal dışı olan bir alete para vermeyin bence.

tabiki hepsi kişisel görüşümdür. tüm bunları makine teknikeri ana mesleği ısıtma soğutma sistemleri olan fakat sıhhı tesisat ve doğalgaz konularında da usta bir arkadaşınız olarak söylüyorum. tercih sizin elbette.

oXyGeN Çevrimdışı

oXyGeN

Aktif Üye
25 May 2018
364
3 tane pompa buldum kireçten pert olmuş, 2-3 tane rezistans buldum ve seri numaralarından kullanıldıkları evlere bakıp kireç önleyici olup olmayanları tespit ettim, aynı zamanda porçöz aldırdım eşime ekstradan, şimdi gidip Elma sirkesi ve yeni çıkan MARC makine temizleyici alacağım (Bulursam) akşama her türlü testi, uygulamayı denemeyi yapacağım. İsterseniz canlı yayın yapalım soru cevap da olur :kop (Canlı yayın beni geriyor internet yüzünden, video kayıt daha makul benim açımdan aslında)

Merakla bekliyoruz üstad

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
belki çok alakasız ve düz mantık gelecek yanlış anlamayın ama bu tarz aletler/parçalar hep para tuzağı olarak geliyor bana. bu parça özelinde sebebine gelince ; normalde su arıtma cihazlarında katmanlar halinde 3-5 farklı filtreden geçen musluk suyu daha sonra içerisindeki kirli kısım yani arıtmadan kalan filtrelenmiş bölüm gidere atık olarak dönüyor. birçok arıtma cihazında minimum yüzde 50/50 temiz su/atık su şeklinde. bu konuda bahsi geçen cihazlarında suyu moleküllerine ayırıp tekrar makineye vermesi kısmı biraz mantıksız geliyor.

birinci mantıksız kısım ısıyla açığa çıkan kireç tabakası moleküllerine ayrılsa bile musluk>filtre>makine yolunu izlediği için zaten su soğuk olarak makineye bağlandığından ve filtreden geçen su sıcaklığının musluk suyu olduğu düşünüldüğünde yine kireç olayı makine içerisinde ısıyla ortaya çıkacak.

ikinci mantıksız kısım ise su arıtma cihazlarındaki gibi atık madde/atık su diye bir ayrım söz konusu değil. yani filtreden geçen su yine filtreden geçen su oluyor, içerisindeki moleküllerden makineye zararlı olan kısımların atılması gibi bir durum yok.

üçüncü ve en mantıksız kısımda, bildiğiniz gibi eca artema gibi armatür üreticileri yüksek bedellerde evye batarya satışları yapıyor. böyle bir tejnolojinin gerçekliği ve faydalılığı söz konusu olsa ufak bir maliyetle bütün sistemlerinde kullanırlar. düşünsenize çaydanlıklar kireç tutmaz artık çünkü nasılsa musluktan moleküllerine ayrılmış şekilde gelecekler :)

hocam bana sorarsan en mantıklısı makineye bir tane arıtma cihazı tak 3-6 ay arasında filtreleri değiştir mis gibi olsun, madem maliyeti göze aldın tam al bari. 35 lira dahi olsa işe yaraması mantıken ihtimal dışı olan bir alete para vermeyin bence.

tabiki hepsi kişisel görüşümdür. tüm bunları makine teknikeri ana mesleği ısıtma soğutma sistemleri olan fakat sıhhı tesisat ve doğalgaz konularında da usta bir arkadaşınız olarak söylüyorum. tercih sizin elbette.

Bu filtreler sanırım Magnezyum'u tutuyor.
Açıkçası tüketiciler olarak makinelerin temizlenmesi gerektiğini bilmiyoruz, sorun bu bence.
Belirli periyotlarda makine temizleyici kullansak sorun büyük oranda çözülür bence.
Ben formülü manyetik filtre + belirli zamanlarda makine temizleyici kullanılmasından yana düşünüyorum.:sirit

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Bu filtreler sanırım Magnezyum'u tutuyor.
Açıkçası tüketiciler olarak makinelerin temizlenmesi gerektiğini bilmiyoruz, sorun bu bence.
Belirli periyotlarda makine temizleyici kullansak sorun büyük oranda çözülür bence.
Ben formülü manyetik filtre + belirli zamanlarda makine temizleyici kullanılmasından yana düşünüyorum.:sirit

hocam tutulan magnezyum nerede peki :kas filtrede herhangi bir atık sistemi olsa zaten okey diyeceğim yada kombilerde su saatlerinde kullanılan çalpara tip çekvalf filtreler gibi arada sırada açılıp temizlense yine okey ama maalesef görünen çalışma prensibi vaad ettiği pratiklikte değil

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

yorumunuz için teşekkürler.Bende sizler gibi düşünmekteydim.Buradaki üstadlara güvendiğim için danıştım.Genel kanı yüzde yüz olmasada etkili olduğu yönünde diğer sitelerdede bu şekilde.

çamaşır makinası dışına pek mümkün değilde daire girişine silifaz dı sanırsam bu tarz filtreler varmış.Aslında yöneticiyken aklıma gelse apartman girişine taktırırdım ancak değişim falan işletme maliyetleri varmış.
etki konusunda sertifikalık bir durum görmedim yazdıklarınız markalar dışında beyaz eşya üreticileri bu aletleri varsayalı halde piyasaya sürerlermiydi bilmiyorum ticari yönden ancak en azından üst seviye cihazlara koyarlardı belki.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Bu senaryonun aynısını yapabilirim size hem de hemen şimdi, Bu bir makine arızası değil, çakallık.
Hatta ben vazgeçtim siz de yapabilirsiniz, Makinenizin içerisine çamaşır ekleyin, su almasını sağlayın, programı iptal edin ve makinenizi test moduyna alın, işlem tamam, Sonuıç aynı, makineyi tutamazsınız yerinde.

Ne büyük tesadüfmüş ki tam da o esnada arkadaş elinde telefonla ve de telefon kayıt yaparken oradan geçerkene makine zıplamaya başlamış vs vs

Bu senaryo 40 kere döndü sosyal mecrada, bu arkadaşlar da bunu ilk defa yaşamamış, kayıt bilinçli yapılmış.

Gerçekten merak eden var ise yarın bu modelin aynısında önce normal propgram verip, sonra da test modu verip iki sonucu da sunabilriim size :ok

Tamam eski üretim VESTEL ler sorunlu onu anladık da, ''Acaba bundan ben nasıl nemalanırım'' diye dolanıp duran çakallardan gına geldi zira güncel hayatta halen eski makinesini yenisi ile değiştirmeye çalışan bazı artniyetlilerle halen uğraşmaktayım fiilen.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
yorumunuz için teşekkürler.Bende sizler gibi düşünmekteydim.Buradaki üstadlara güvendiğim için danıştım.Genel kanı yüzde yüz olmasada etkili olduğu yönünde diğer sitelerdede bu şekilde.

çamaşır makinası dışına pek mümkün değilde daire girişine silifaz dı sanırsam bu tarz filtreler varmış.Aslında yöneticiyken aklıma gelse apartman girişine taktırırdım ancak değişim falan işletme maliyetleri varmış.
etki konusunda sertifikalık bir durum görmedim yazdıklarınız markalar dışında beyaz eşya üreticileri bu aletleri varsayalı halde piyasaya sürerlermiydi bilmiyorum ticari yönden ancak en azından üst seviye cihazlara koyarlardı belki.

rica ederim hocam, sonuçta bizim oralarda çokça kullandığımız bir söz vardır "korkulu rüya görmektense uyanık gez daha iyi" diye. siz zaten o bedeli ödemeyi göze almışsınız o zaman alıp deneyin bence, belki gerçekten etkisi olur belki plasebo etkisi kafanız rahatlar ve yarın umarım olmaz ama yinede varsayımsal olarak kötü bir senaryo olduğunda ben bunu yapmadım keşke yapsaydım diye kafanızda soru işareti kalmaz.

umarım hiçbir şekilde sorun yaşamadan güzel günlerde kullanırsınız makinenizi :ok

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
rica ederim hocam, sonuçta bizim oralarda çokça kullandığımız bir söz vardır "korkulu rüya görmektense uyanık gez daha iyi" diye. siz zaten o bedeli ödemeyi göze almışsınız o zaman alıp deneyin bence, belki gerçekten etkisi olur belki plasebo etkisi kafanız rahatlar ve yarın umarım olmaz ama yinede varsayımsal olarak kötü bir senaryo olduğunda ben bunu yapmadım keşke yapsaydım diye kafanızda soru işareti kalmaz.

umarım hiçbir şekilde sorun yaşamadan güzel günlerde kullanırsınız makinenizi :ok

şimdikini eşimle kurutmalı diye büyük heyecanla hevesle almış tık tasarımı özellikleri olsun havalarda uçuyordu ancal gelgelelim sesi zıplaması tankırdamadı bizi epey üzdü tabi diğer arızalarıda.Şimdi yeni gelene biraz daha özen gösterelim diyoruz eşimle.Gerçi eşim öyle kilim ağır çamaşır kesinlikle atmaz genelde çocukta olmayınca haftada 1 çalışıyor bazen 2 yaz aylarında falan.Sularımız aşırı kireçli olmasada contadaki kapaktaki beyazlamalar dikkati mi çekti .Alayım diyorum bari giden 30 lira olur ama bu pahalılıkta kesinlikle 80 lira vermem .

hatta aklıma gelmişken elimde ferrit çekirdekler var bu kablo dışlarına sarılan mıknatıslar etkisi olursa eklerim hortum dışına? Adem Helvacı Ado hocama soralım?

herkese hayırlı geceler dilerim.

images-1bc4cc58b3c43d769.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
hocam tutulan magnezyum nerede peki :kas filtrede herhangi bir atık sistemi olsa zaten okey diyeceğim yada kombilerde su saatlerinde kullanılan çalpara tip çekvalf filtreler gibi arada sırada açılıp temizlense yine okey ama maalesef görünen çalışma prensibi vaad ettiği pratiklikte değil

Bir kere makineyi yerinden oynatmamız gerekince sökmüştüm, sanırım içinden biraz kum taneciği gibi birşeyler gelmişti suyla beraber.
Sonuçta piyasada zilyon çeşidi olan bir ürün, bilen biri test etmedikçe ne desek yetersiz gelir.
Kireç bence makine için tek başına bir sorun değil çünkü bu işin bir de deterjan kalıntısı tarafı var.
Bizim Hotpoint'in deterjan haznesini çıkartınca içeride nasıl bir kalıntının makine içindeki tesisat boyunca ilerlediğini görmüş oldum.
Açıkçası detaylı bir temizlik şart ancak kadın çenesine maruz kalmamak adına böyle bir işleme girişmiyorum.:bilmiyom
Kendi evim kendi makinem olsa illa ki sökerdim. Hiç yoktan parasını ben verdim derdim. :hihi

Geri
Üst Alt