- 23 Kas 2017
- 20,960
Süspansiyon ya da dengeleyici taş da sorun vardır herhalde.
Ya da içine kaldırım taşı koydular.
n11.com'dan Blocker Manyetik Kireç Önleyici(Tüm Çam. ve Bulaşık Mak. Uyum) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Manyetik Kireç Önleyici(Tüm marka Çamaşır ve Bulaşık Mak. Uyumlu) 65,00 TL yerine 34,99 TL
n11.com'dan KİREÇ ÖNLEYİCİ MUSLUK APARATI seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
üç modelden kullanan varmı acaba?
teşekkürler hocam ben yıllardır inanmıyordum sizlere güvendiğim için birde hazır makina değişmişken alayım diyorum.Bize Hotpoint çamaşır makinesi kurulurken servis önermişti, ama o 80 liraydı.
Markasına bakmaya çalıştım Calblock yazıyor sanırım.
3 tane pompa buldum kireçten pert olmuş, 2-3 tane rezistans buldum ve seri numaralarından kullanıldıkları evlere bakıp kireç önleyici olup olmayanları tespit ettim, aynı zamanda porçöz aldırdım eşime ekstradan, şimdi gidip Elma sirkesi ve yeni çıkan MARC makine temizleyici alacağım (Bulursam) akşama her türlü testi, uygulamayı denemeyi yapacağım. İsterseniz canlı yayın yapalım soru cevap da olur (Canlı yayın beni geriyor internet yüzünden, video kayıt daha makul benim açımdan aslında)
belki çok alakasız ve düz mantık gelecek yanlış anlamayın ama bu tarz aletler/parçalar hep para tuzağı olarak geliyor bana. bu parça özelinde sebebine gelince ; normalde su arıtma cihazlarında katmanlar halinde 3-5 farklı filtreden geçen musluk suyu daha sonra içerisindeki kirli kısım yani arıtmadan kalan filtrelenmiş bölüm gidere atık olarak dönüyor. birçok arıtma cihazında minimum yüzde 50/50 temiz su/atık su şeklinde. bu konuda bahsi geçen cihazlarında suyu moleküllerine ayırıp tekrar makineye vermesi kısmı biraz mantıksız geliyor.
birinci mantıksız kısım ısıyla açığa çıkan kireç tabakası moleküllerine ayrılsa bile musluk>filtre>makine yolunu izlediği için zaten su soğuk olarak makineye bağlandığından ve filtreden geçen su sıcaklığının musluk suyu olduğu düşünüldüğünde yine kireç olayı makine içerisinde ısıyla ortaya çıkacak.
ikinci mantıksız kısım ise su arıtma cihazlarındaki gibi atık madde/atık su diye bir ayrım söz konusu değil. yani filtreden geçen su yine filtreden geçen su oluyor, içerisindeki moleküllerden makineye zararlı olan kısımların atılması gibi bir durum yok.
üçüncü ve en mantıksız kısımda, bildiğiniz gibi eca artema gibi armatür üreticileri yüksek bedellerde evye batarya satışları yapıyor. böyle bir tejnolojinin gerçekliği ve faydalılığı söz konusu olsa ufak bir maliyetle bütün sistemlerinde kullanırlar. düşünsenize çaydanlıklar kireç tutmaz artık çünkü nasılsa musluktan moleküllerine ayrılmış şekilde gelecekler
hocam bana sorarsan en mantıklısı makineye bir tane arıtma cihazı tak 3-6 ay arasında filtreleri değiştir mis gibi olsun, madem maliyeti göze aldın tam al bari. 35 lira dahi olsa işe yaraması mantıken ihtimal dışı olan bir alete para vermeyin bence.
tabiki hepsi kişisel görüşümdür. tüm bunları makine teknikeri ana mesleği ısıtma soğutma sistemleri olan fakat sıhhı tesisat ve doğalgaz konularında da usta bir arkadaşınız olarak söylüyorum. tercih sizin elbette.
Ben formülü manyetik filtre + belirli zamanlarda makine temizleyici kullanılmasından yana düşünüyorum.
Bu filtreler sanırım Magnezyum'u tutuyor.
Açıkçası tüketiciler olarak makinelerin temizlenmesi gerektiğini bilmiyoruz, sorun bu bence.
Belirli periyotlarda makine temizleyici kullansak sorun büyük oranda çözülür bence.
Ben formülü manyetik filtre + belirli zamanlarda makine temizleyici kullanılmasından yana düşünüyorum.
belki çok alakasız ve düz mantık gelecek yanlış anlamayın ama bu tarz aletler/parçalar hep para tuzağı olarak geliyor bana. bu parça özelinde sebebine gelince ; normalde su arıtma cihazlarında katmanlar halinde 3-5 farklı filtreden geçen musluk suyu daha sonra içerisindeki kirli kısım yani arıtmadan kalan filtrelenmiş bölüm gidere atık olarak dönüyor. birçok arıtma cihazında minimum yüzde 50/50 temiz su/atık su şeklinde. bu konuda bahsi geçen cihazlarında suyu moleküllerine ayırıp tekrar makineye vermesi kısmı biraz mantıksız geliyor.
birinci mantıksız kısım ısıyla açığa çıkan kireç tabakası moleküllerine ayrılsa bile musluk>filtre>makine yolunu izlediği için zaten su soğuk olarak makineye bağlandığından ve filtreden geçen su sıcaklığının musluk suyu olduğu düşünüldüğünde yine kireç olayı makine içerisinde ısıyla ortaya çıkacak.
ikinci mantıksız kısım ise su arıtma cihazlarındaki gibi atık madde/atık su diye bir ayrım söz konusu değil. yani filtreden geçen su yine filtreden geçen su oluyor, içerisindeki moleküllerden makineye zararlı olan kısımların atılması gibi bir durum yok.
üçüncü ve en mantıksız kısımda, bildiğiniz gibi eca artema gibi armatür üreticileri yüksek bedellerde evye batarya satışları yapıyor. böyle bir tejnolojinin gerçekliği ve faydalılığı söz konusu olsa ufak bir maliyetle bütün sistemlerinde kullanırlar. düşünsenize çaydanlıklar kireç tutmaz artık çünkü nasılsa musluktan moleküllerine ayrılmış şekilde gelecekler
hocam bana sorarsan en mantıklısı makineye bir tane arıtma cihazı tak 3-6 ay arasında filtreleri değiştir mis gibi olsun, madem maliyeti göze aldın tam al bari. 35 lira dahi olsa işe yaraması mantıken ihtimal dışı olan bir alete para vermeyin bence.
tabiki hepsi kişisel görüşümdür. tüm bunları makine teknikeri ana mesleği ısıtma soğutma sistemleri olan fakat sıhhı tesisat ve doğalgaz konularında da usta bir arkadaşınız olarak söylüyorum. tercih sizin elbette.
yorumunuz için teşekkürler.Bende sizler gibi düşünmekteydim.Buradaki üstadlara güvendiğim için danıştım.Genel kanı yüzde yüz olmasada etkili olduğu yönünde diğer sitelerdede bu şekilde.
çamaşır makinası dışına pek mümkün değilde daire girişine silifaz dı sanırsam bu tarz filtreler varmış.Aslında yöneticiyken aklıma gelse apartman girişine taktırırdım ancak değişim falan işletme maliyetleri varmış.
etki konusunda sertifikalık bir durum görmedim yazdıklarınız markalar dışında beyaz eşya üreticileri bu aletleri varsayalı halde piyasaya sürerlermiydi bilmiyorum ticari yönden ancak en azından üst seviye cihazlara koyarlardı belki.
rica ederim hocam, sonuçta bizim oralarda çokça kullandığımız bir söz vardır "korkulu rüya görmektense uyanık gez daha iyi" diye. siz zaten o bedeli ödemeyi göze almışsınız o zaman alıp deneyin bence, belki gerçekten etkisi olur belki plasebo etkisi kafanız rahatlar ve yarın umarım olmaz ama yinede varsayımsal olarak kötü bir senaryo olduğunda ben bunu yapmadım keşke yapsaydım diye kafanızda soru işareti kalmaz.
umarım hiçbir şekilde sorun yaşamadan güzel günlerde kullanırsınız makinenizi
hocama soralım?
hocam tutulan magnezyum nerede peki filtrede herhangi bir atık sistemi olsa zaten okey diyeceğim yada kombilerde su saatlerinde kullanılan çalpara tip çekvalf filtreler gibi arada sırada açılıp temizlense yine okey ama maalesef görünen çalışma prensibi vaad ettiği pratiklikte değil