İyi gecelerBen kaçar dostum hazır bizim hasta uyumuşken bende yatayım sabah namazına,da kalkabilirsem iyi hayırlı geceler
Çok şükür sağ salim dönmüşler. Bizde fazla görmemiştik. Bizimkiler kendiliğinden açmaya başladı. Hatta bizim oğlan koparmayı sevdiği için o dökülmüş gibi görünenler onun kopardıkları.Maşallah ilk kez gördüm ben,yarın hanıma göstereyim ,Ankara'dan döndüler yorgunluktan erkenden yattı bu gün
Evet tahmin ettiğim gibi .Dış kalın kabuklarını da kullanmışsınız. İçindeki jel kısmını tahta bir kaşıkla çok derine inmeden sıyırıp yaparsanız, biraz daha saf jel yapıda bir krem elde edebilirsiniz.Hatırlattığın iyi oldu Bu da yağı ,devamlı karıştırdım ,tahta kaşıktaki kalıntıları da sürdüm
Şu an zeytin yağının içinde,güneşte, tabii güneş çıkarsa Sanırım siyah suyunu çıkartıyor hanım önce ,sonra tahta bıçakla kesip atıyor yağa,ben dalı kopartıp paldır küldür sürüyordum meğer siyah suyunu akıtmak gerekirmiş(hanım öyle demişti)Evet tahmin ettiğim gibi .Dış kalın kabuklarını da kullanmışsınız. İçindeki jel kısmını tahta bir kaşıkla çok derine inmeden sıyırıp yaparsanız, biraz daha saf jel yapıda bir krem elde edebilirsiniz.
Ben onunda gündüz gözüyle fotoğrafını çekeyim. O siyah su dediğimiz kısım, dış kabuğunda bulunan acımsı madde. Ayrıca kabuğun dışındaki tozlar. Kabuğun içini sıyırdığımız zaman siyahlık v.s. hiçbirşey kalmaz.Şu an zeytin yağının içinde,güneşte, tabii güneş çıkarsa Sanırım siyah suyunu çıkartıyor hanım önce ,sonra tahta bıçakla kesip atıyor yağa,ben dalı kopartıp paldır küldür sürüyordum meğer siyah suyunu akıtmak gerekirmiş(hanım öyle demişti)
Dalları önce dik olarak tabağa koyuyor,o su akıyor ,sonra bölüp yağa atıyor ama ben kopardığım gibi sürmüştüm benimeBen onunda gündüz gözüyle fotoğrafını çekeyim. O siyah su dediğimiz kısım, dış kabuğunda bulunan acımsı madde. Ayrıca kabuğun dışındaki tozlar. Kabuğun içini sıyırdığımız zaman siyahlık v.s. hiçbirşey kalmaz.
Miktarın fazla olması için yapıyor olabilir. Ama fabrikada üretiminde de aynı şekilde dış sert kabuk üretim sürecine girmez. İnternetteki tariflerin de neredeyse hepsinde aynı hata var. Laboratuvar kalitesinde aloe vera kullanımı bu şekilde olur. Buldum;Dalları önce dik olarak tabağa koyuyor,o su akıyor ,sonra bölüp yağa atıyor ama ben kopardığım gibi sürmüştüm benime
Miktarın fazla olması için yapıyor olabilir. Ama fabrikada üretiminde de aynı şekilde dış sert kabuk üretim sürecine girmez. İnternetteki tariflerin de neredeyse hepsinde aynı hata var. Laboratuvar kalitesinde aloe vera kullanımı bu şekilde olur. Buldum;
Tabii ki efendim, karar sizin. Ben sadece Kabuk kısmı ile ilgili acı tat veren ve bir miktar toksik etkiye sahip kısmı uzaklaştırmanız gerektiğini paylaşıyorum. Faydası farklı olabilir, ancak bu tip bitkilerin dış kabukları çoğunlukla bazı alkaloidleri içerir. Bu alkaloidler özellikle bitkinin kendisini korumada etkili olduğu için bizler için zararlı olabilir. Ama dediğim gibi, saygım sonsuz, tercih sizlerin.Bunlar ticari üretimi,yapılan işlem de farklı,sanırım sadece içini kullanıyorlar, belki de içine başka da şey katmıyorlardır,bizim yaptığımız ise farklı bir şey sanki Bizler zeytin yağının içine katıp,tabiri caiz ise, dışından-içinden-suyundan faydalanmaktayız
Aa, hanım ise "güneşi görüyorlar,bol bol vitamin var" der hep ,hatta patates dahil bir çok sebzeyi, bazıları güneşi görmese de kabuğunla yedirir bizeTabii ki efendim, karar sizin. Ben sadece Kabuk kısmı ile ilgili acı tat veren ve bir miktar toksik etkiye sahip kısmı uzaklaştırmanız gerektiğini paylaşıyorum. Faydası farklı olabilir, ancak bu tip bitkilerin dış kabukları çoğunlukla bazı alkaloidleri içerir. Bu alkaloidler özellikle bitkinin kendisini korumada etkili olduğu için bizler için zararlı olabilir. Ama dediğim gibi, saygım sonsuz, tercih sizlerin.