Patatesin yeşilinin neden yenmediğini, özellikle insanlar tarafından melezlenmeden önce neden tüketilemediğini ve ciddi anlamda zehirlenmeye sebep olduğunu belgeselde de izlemiştim. Kaynağa ulaşabilirsem mutlaka paylaşırım. Evet klorofil belirli miktarlarda bizler için gerekli olabilir, Ancak siz de bilirsiniz klorofilin fazlası toksiktir. Bitkilerin yoğun şekilde yeterli güneş alan formları açık yeşile döner. Sebebi daha düşük klorofil ile daha yüksek enerji üretme yeteneği(Bol güneş ile)dir.Aa, hanım ise "güneşi görüyorlar,bol bol vitamin var" der hep ,hatta patates dahil bir çok sebzeyi, bazıları güneşi görmese de kabuğunla yedirir bize
Hoşgeldin ,keyifler nasıl bu gece
Nabalım hocam. Ben gene çokbilmişlik yabıyom bea. Az sonra Sayın Emmi indirecek gaffamın orta yerine.
Renkten ziyade efendim onlar güneşi görüyorlarmış Ama yarın mutlaka veraların nasıl olması gerektiğini söylerim mutlaka,filmi de izletirim ,bizdeki veralar çok küçük ,kavanozdakileri de pazara giderken toplamıştıPatatesin yeşilinin neden yenmediğini, özellikle insanlar tarafından melezlenmeden önce neden tüketilemediğini ve ciddi anlamda zehirlenmeye sebep olduğunu belgeselde de izlemiştim. Kaynağa ulaşabilirsem mutlaka paylaşırım. Evet klorofil belirli miktarlarda bizler için gerekli olabilir, Ancak siz de bilirsiniz klorofilin fazlası toksiktir. Bitkilerin yoğun şekilde yeterli güneş alan formları açık yeşile döner. Sebebi daha düşük klorofil ile daha yüksek enerji üretme yeteneği(Bol güneş ile)dir.
Siz isteyin yeter ki. Ben hazırlar gönderirim isterseniz. Hatta geldiğinizde verebilirsek çok daha fazla seviniriz.Renkten ziyade efendim onlar güneşi görüyorlarmış Ama yarın mutlaka veraların nasıl olması gerektiğini söylerim mutlaka,filmi de izletirim ,bizdeki veralar çok küçük ,kavanozdakileri de pazara giderken toplamıştı
Bak zengin insan nasıl da belli oluyor ,bir girişte ayrı ayrı 2 foto, edebi eser gibi "giriş- gelişme- sonuç" gibi olmuşNabalım hocam. Ben gene çokbilmişlik yabıyom bea. Az sonra Sayın Emmi indirecek gaffamın orta yerine.
Di mi Sayın Emmi. Biz de burada gariban gariban yok Aloe VERA imiş, Yok patatesmiş.Bak zengin insan nasıl da belli oluyor ,bir girişte ayrı ayrı 2 foto, edebi eser gibi "giriş- gelişme- sonuç" gibi olmuş
Hoşgeldin ,keyifler nasıl bu gece
Teşekkürler dostlar çok şükür bugün daha iyiyim hafif öksürük kaldıDi mi Sayın Emmi. Biz de burada gariban gariban yok Aloe VERA imiş, Yok patatesmiş.
LahavleveeeeTeşekkürler dostlar çok şükür bugün daha iyiyim hafif öksürük kaldı
keşke bütün garibanlar sizin gibi olsa ama maalesef zengiliğimi biliyorsunuz biz iç güveyisi gibiyiz ceket kapının arkasında duruyor kovdularmı hemen ceketi alır kapıdan çıkarız
Öyle deme ,patates-soğan çok meşhur inanDi mi Sayın Emmi. Biz de burada gariban gariban yok Aloe VERA imiş, Yok patatesmiş.