Maksat muhabbet olsun ...

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,138
60
Cantık iskender kestanesi kestane şekeri meşhurdur bursanın.
Yıldırım bunların hepsini ben biliyorum bende bursalıyım orhangaziliyim ben ama ben istanbula geleli 51 sene oldu bizim çocukluğumuzda gerek bursanın içinde gerekse orhangazide simite beşlik diyorlardı öyle hatırlıyorum ben :hihi :ok hani senin yazdıklarının devamı olarak en meşhur olanı var şeftali birtane daha var ama onu yazmayayım:haha1:ok:fiskos

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yıldırım bunların hepsini ben biliyorum bende bursalıyım orhangaziliyim ben ama ben istanbula geleli 51 sene oldu bizim çocukluğumuzda gerek bursanın içinde gerekse orhangazide simite beşlik diyorlardı öyle hatırlıyorum ben :hihi :ok hani senin yazdıklarının devamı olarak en meşhur olanı var şeftali birtane daha var ama onu yazmayayım:haha1:ok:fiskos
Öhöm ,şey :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Orhangazi merkeze uzak beşlik vs ben bilmem manav değilim yerlisine manav derlermiş

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
yat.gif

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,138
60
Orhangazi merkeze uzak beşlik vs ben bilmem manav değilim yerlisine manav derlermiş
evet yerlisine manav derler manavlarda boşnaktır ama o ilk yerleşenlerden bizlerde varız bizim rahmetli dedeyi o zamanın hükümeti rus,alman şavaşında oraya almışlar onların dedeside trakyaya edirneye 1850 lerde gelmişler bursaya 60km

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
evet yerlisine manav derler manavlarda boşnaktır ama o ilk yerleşenlerden bizlerde varız bizim rahmetli dedeyi o zamanın hükümeti rus,alman şavaşında oraya almışlar onların dedeside trakyaya edirneye 1850 lerde gelmişler bursaya 60km
Aynen öyle Osman abi, bizimkilerde Osmanlı-Rus Harbi sırasında Macıristan'dan gelip Yenişehir'e yerleşmişler. Normalda soyumuz Macıristan, Tırnova'ya çıkıyor ama aslında oraya da daha önce buradan gitmişler. Benim araştırdığım kadarıyla soyumuz aslında ta Karamanlılar'a kadar gidiyor 🙂

Geri
Üst Alt