Renkler de ayarlansın bari, söylersin veya yazarsın ,ben cevap yazarken zorlandım doğrusu ,gerçi genelde gençler girip yazıyorlar ama ,olsun benim gibiler de yazabiliyorlarEvet hemde ağırlaşmış forum halledecektir mutlaka
Arkadaşımın oğulları veteriner ikisi de ,biri İstanbul diğeri Ankara'da ,ikisi yanyana gelince neler anlatıyorlar neler , yukarıda yazanların tamamı doğru ,hatta beni özellikle çağırıyorlar ki muhabbeti dinleyeyim diye,bir gün küçücük bir şey çıkardı ,bistürü mü dedi ne dedi tam hatırlamıyorum,bıçak yaniÇok hoşuma gitti, paylaşmak istedim izninizle, (30 Nisan Dünya Veteriner Hekimler günü(müz) dü sanırım);
Peki kimdir Veteriner HEKİM ?
* İnsan hekimleri, tek anatomi öğrenirken en az 5 farklı türü karşılaştırmalı öğrenen kişi...
* Üniversite hayatının sosyal yönlerini yaşayamamış kişi…
* 5 senelik eğitim sırasında kenelerin bile sindirim sistemini görebilen kişi…
* Hastasına bugün nasılsın ? diyen… ama yanıt alamayan kişi...
* Hastalıklara hep geç müdahale eden ama yine de şifa için yılmayan kişi...
* 248 gramlık kedi yavrusuna ANJİOKAT takabilen kişi
*Isırılmadan günü kapatan kişi...
* 600 kiloluk atın çiftesinden kaçabilen kişi...
* Atmacanın pençe izini elinde taşıyan kişi...
* İnsanlara geçebilen hastalıklarla cengaverce savaşan kişi…
* Sığır sürü sağlığı taramasında eve dönüp duş aldıktan sonra eşi tarafında bi daha mı duş alsan denilen kişi…
* Bebeğini uyutmak üzereyken, komşusunu eve bırakıp kliniğe koşan kişi…
* Defalarca hastasını kurtardığı bir kişinin, yıllar sonra kurtaramadığı bir hasta yüzünden küsülen kişi…
* Bazen hastasının olası tanısını, rüyasında koyabilen kişi...
* Kaybettiği hastasının ardından ağlayabilen kişi…
* Hastasının dışkılarını kurcalayıp koklayarak ipucu arayan kişi...
*İş ancak başa düştüğü zaman aranılan kişi…
* Ailesini kaybetmiş bir insanın, tek dostuna, gözü gibi bakan kişi...
*Çocuğunu klinikte ve arabasında büyüten kişi...
* Eşini kaybetmiş yaşlı bir amcanın yadigârına, çok yaşasın diye dua eden kişi...
***ve....
Yaşam ile ölüm arasında mücadele edilen her güne...
Yine ve yeniden...
Derin bir nefesle başlayan…
Avrupa da intihar oranı en yüksek meslek gruplarından olsa da...
İşini seven ve Veteriner Hekimlik duruşunu göğsünde bir madalya gibi taşıyabilen kişi...
M.Ş. ( Kim yazmış bulamadım. )
*
VETERİNER HEKİM lik OKYANUSSA, İNSAN HEKİMLİĞİ, BİR İÇ DENİZDİR.
İsmet İNÖNÜ.
Sayın Emmi. Kusura bakmazsanız Veteriner Hekim. Veteriner kelimesi Hayvan, Hayvanla ilgili, Hayvanın iç bölgesi ile ilgili anlamına geliyor çünkü. Kusura bakmayın.Arkadaşımın oğulları veteriner ikisi de ,biri İstanbul diğeri Ankara'da ,ikisi yanyana gelince neler anlatıyorlar neler , yukarıda yazanların tamamı doğru ,hatta beni özellikle çağırıyorlar ki muhabbeti dinleyeyim diye,bir gün küçücük bir şey çıkardı ,bistürü mü dedi ne dedi tam hatırlamıyorum,bıçak yani
Çok karanlık içim karardı EmmiRenkler de ayarlansın bari, söylersin veya yazarsın ,ben cevap yazarken zorlandım doğrusu ,gerçi genelde gençler girip yazıyorlar ama ,olsun benim gibiler de yazabiliyorlar
Haklısın ,özürlerimi kabul etSayın Emmi. Kusura bakmazsanız Veteriner Hekim. Veteriner kelimesi Hayvan, Hayvanla ilgili, Hayvanın iç bölgesi ile ilgili anlamına geliyor çünkü. Kusura bakmayın.
Çok ağır ve karanlık bir forum osmanke hocam açık renk rica etsek.Evet hemde ağırlaşmış forum halledecektir mutlaka
Özür ne demek Sayın Emmi. Duymadım öyle birşey. Lütfen yanlış anlamayın, bu kendi meslektaşlarımın bile üzerinde durmadığı birşey. O yüzden paylaşıyorum. Ama kesinlikle özür v.s. duymadım. Saygılarımla. Teşekkür ederim.Haklısın ,özürlerimi kabul et
Özel midi klavyeler var, işte o veteriner hekim kardeşlerin birisi de klavye çalar,çok ders verdim kendisine,işte ne zaman gelseler mutlaka ziyaretime gelirler,bazen ikisi bazen tek tek.Şimdi oğlum uğraşıyor ,baterist kendisi ,bir ara Barış Manço oğlu ile birliktelerdi,Antalya-Muğla-İstanbul gezmişti ,şimdilerde pc de yapıyor müzik alt yapısını ,midi klavye duruyor ,arada çıkartıp bir şeyler yapıyor,bazen bas gitar çalar bazen de ben de çalarımBu arada konuyu değiştiriyorum. Klavye de keşke bir araya gelebilsek te birşeyler kapabilsem sizden. Zamanında bir Org sertifikası aldım. Şimdi çocukların elinde tıngırdıyor bizim medeli. Hatta bir ara MIDI klavye gibi birşey yapabilir miyim diye baktım olmadı.
Doğukan Manço ile birlikte. Çok güzel. Şimdi klavye yapıları v.s. çok değişti. Yazılım bazlı padler v.s. acayip birşey oldu. Ama sample ları illa enstrümanla çıkarmak gerekiyor.Özel midi klavyeler var, işte o veteriner hekim kardeşlerin birisi de klavye çalar,çok ders verdim kendisine,işte ne zaman gelseler mutlaka ziyaretime gelirler,bazen ikisi bazen tek tek.Şimdi oğlum uğraşıyor ,baterist kendisi ,bir ara Barış Manço oğlu ile birliktelerdi,Antalya-Muğla-İstanbul gezmişti ,şimdilerde pc de yapıyor müzik alt yapısını ,midi klavye duruyor ,arada çıkartıp bir şeyler yapıyor,bazen bas gitar çalar bazen de ben de çalarım
Aynen doğru,hatta hanımla gidelim dedik bir konserine bize kızdı Ben sadece yaptığı müziği kulaklıkla dinleyip öneri veriyordum ,şöyle yap-böyle yap diye bir ara ,sonra bıraktım,artık iyi bir dinleyiciyim o kadar Bir ara yıldırımdı sanırım benim deneme müziğimi bulup burada yayınlamıştı youtubedenDoğukan Manço ile birlikte. Çok güzel. Şimdi klavye yapıları v.s. çok değişti. Yazılım bazlı padler v.s. acayip birşey oldu. Ama sample ları illa enstrümanla çıkarmak gerekiyor.
Bu aralar klasik müzik parçalarını Orgla çıkarmaya çalışıyorum ama parmaklarım dolanıp kalıyor. Bir de metod okumayı iyice unuttum. Kulaktan çıkarmaya çalışıyorum.