Maksat muhabbet olsun ...

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,137
60
Hayırlı geceler tüm dostlara

4fb8e6fbcec3073bf85c6de6f2be834e.jpg

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,137
60
erken çıkıyorsun osmanke, benim de başım çatlıuor ama sinüzler boşaldığı için biraz daha duracağım sonra yatacağım tekrar:ok
Öncelikle çok geçmiş olsun dostum bu sinüsleri boşaltmak için eczanelerde buhar var sıcak suyun içine biraz döküp küçük leğen içine sonra kafana bir battaniye veya çarşafla hava almayacak şekilde kapat etkisi geçene kadar yaklaşık 10 dakika kadar bir süre uygula tavsiye ederim iyi gelir erken çıkmamın sebebi biliyorsun ramazan oruç tuttuğumuz için sahur vakti artık geriye doğru geliyor en geç 03,25 gibi çıkmam lazım anca 05,de bitiyor yeme,içmeyi ozamana kadar bitirmemiz lazım ben uyanık olduğum için gece sahur yemeğini ben hazırlayıp hanımı kaldırıyorum bu yüzden erken çıkıyorum ramazandan sonra biraz daha geç saate kalırız inşallah :bye 😊:ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Öncelikle çok geçmiş olsun dostum bu sinüsleri boşaltmak için eczanelerde buhar var sıcak suyun içine biraz döküp küçük leğen içine sonra kafana bir battaniye veya çarşafla hava almayacak şekilde kapat etkisi geçene kadar yaklaşık 10 dakika kadar bir süre uygula tavsiye ederim iyi gelir erken çıkmamın sebebi biliyorsun ramazan oruç tuttuğumuz için sahur vakti artık geriye doğru geliyor en geç 03,25 gibi çıkmam lazım anca 05,de bitiyor yeme,içmeyi ozamana kadar bitirmemiz lazım ben uyanık olduğum için gece sahur yemeğini ben hazırlayıp hanımı kaldırıyorum bu yüzden erken çıkıyorum ramazandan sonra biraz daha geç saate kalırız inşallah :bye 😊:ok
Teşekkür ederim :ok

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
159
Sevgili Forum üyeleri, sevgili arkadaşlar,üstadlar...

Benim işçim, benim köylüm, benim memurum benim çiftçim, benim emeklim, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Bir süredir forumda yoktum, bir Allah'ın kulu da bu adam nerede dememiş yahu:ciks

Malum seçim çalışmaları... Allah sizi inandırmasın, bir taraftan Erdoğan, bir taraftan Kılıçdaroğlu bizim partiye katıl diye çağırıp duruyorlardı.
Kardeşim bana; ''Milletvekili mi olacaksın abi?'' diye sordu.

Ben de; ''Ne vekilliği Bakanlık veriyorlar'' dedim. O da bana; ''Ne bakanı olacaksın abicim?'' diye sorunca, Babam oradan lafa girdi ve; ''Ne Bakanı olacak tabii ki Palavra Bakanı'' diye lafı yapıştırdı...

Bu yazılanları bir filmden hatırlar gibiyim siz de hatırladınız mı?...:haha1

Şaka bir yana, geçen hafta doktora gittim ve tahlillerimi yaptırdım bir de batın ultrasonu çektirdim, karaciğerim de yağlanma varmış, karaciğer enzimlerim de yüksek çıktı biraz, bir de bende şeker hastalığı başlangıcı varmış, ilaçlarla düzelmezse bir diyetisyenden profesyonel destek almam söylendi.

İnsülin direncim de varmış, tokluk kan şekerim de normal seviyenin altında, eee yaş oldu 51 yaşlandık artık, eskiden şimşek gibi fişek gibiydim, şimdilerde yağlık oldum (yağlık babamın lafıdır-kimisi de sabunluk der kimse üzerine alınmasın)

Bu doktorun verdiği şeker ilacı da bir bulantı yapıyor ki midemi mahvetti, bir hafta zor dayandım ve bıraktım, atın ölümü arpadan olsun diyecektim ama öyle de olmuyor, yemeye içmeye dikkat etmem gerekiyor, yalnız Tavsiye Forumu bağımlılığım var bir nevi esrar gibi bir şey, bu bağımlılıktan kurtulmak için hangi doktora başvurmak gerekiyor?:haha1

Giriş yapmasam da her gün bakar oldum ne var ne yok diye , demek ki iyice bağımlı olduk belli oluyor bir nevi yeşil reçeteli ilaç :))

Bir süre aranızda olamayabilirim, dengemi bulmam lazım, işleri yoluna koyayım yine geleceğim bu güzide foruma, beni unutmayın, Allah'a emanet olun, selamlar ve sevgiler, şimdiden sağlıklı, huzurlu ve mutlu Bayramlar dilerim hepinize.:bye

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,137
60

Benim işçim, benim köylüm, benim memurum benim çiftçim, benim emeklim, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Bir süredir forumda yoktum, bir Allah'ın kulu da bu adam nerede dememiş yahu:ciks

Malum seçim çalışmaları... Allah sizi inandırmasın, bir taraftan Erdoğan, bir taraftan Kılıçdaroğlu bizim partiye katıl diye çağırıp duruyorlardı.
Kardeşim bana; ''Milletvekili mi olacaksın abi?'' diye sordu.

Ben de; ''Ne vekilliği Bakanlık veriyorlar'' dedim. O da bana; ''Ne bakanı olacaksın abicim?'' diye sorunca, Babam oradan lafa girdi ve; ''Ne Bakanı olacak tabii ki Palavra Bakanı'' diye lafı yapıştırdı...

Bu yazılanları bir filmden hatırlar gibiyim siz de hatırladınız mı?...:haha1

Şaka bir yana, geçen hafta doktora gittim ve tahlillerimi yaptırdım bir de batın ultrasonu çektirdim, karaciğerim de yağlanma varmış, karaciğer enzimlerim de yüksek çıktı biraz, bir de bende şeker hastalığı başlangıcı varmış, ilaçlarla düzelmezse bir diyetisyenden profesyonel destek almam söylendi.

İnsülin direncim de varmış, tokluk kan şekerim de normal seviyenin altında, eee yaş oldu 51 yaşlandık artık, eskiden şimşek gibi fişek gibiydim, şimdilerde yağlık oldum (yağlık babamın lafıdır-kimisi de sabunluk der kimse üzerine alınmasın)

Bu doktorun verdiği şeker ilacı da bir bulantı yapıyor ki midemi mahvetti, bir hafta zor dayandım ve bıraktım, atın ölümü arpadan olsun diyecektim ama öyle de olmuyor, yemeye içmeye dikkat etmem gerekiyor, yalnız Tavsiye Forumu bağımlılığım var bir nevi esrar gibi bir şey, bu bağımlılıktan kurtulmak için hangi doktora başvurmak gerekiyor?:haha1

Giriş yapmasam da her gün bakar oldum ne var ne yok diye , demek ki iyice bağımlı olduk belli oluyor bir nevi yeşil reçeteli ilaç :))

Bir süre aranızda olamayabilirim, dengemi bulmam lazım, işleri yoluna koyayım yine geleceğim bu güzide foruma, beni unutmayın, Allah'a emanet olun, selamlar ve sevgiler, şimdiden sağlıklı, huzurlu ve mutlu Bayramlar dilerim hepinize.:bye
Öncelikle geçmiş olsun

O Ocico kendine dikkat et aynı şeyler bendede var kilona dikkat et birde o ilaçlardan önce her sabah mide koruyucu kullan aile hekimine yazdırabilirsin sanada şimdiden hayırlı bayramlar :bye :ok

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
159
Öncelikle geçmiş olsun

O Ocico kendine dikkat et aynı şeyler bendede var kilona dikkat et birde o ilaçlardan önce her sabah mide koruyucu kullan aile hekimine yazdırabilirsin sanada şimdiden hayırlı bayramlar :bye :ok

Çok teşekkür ederim osmanke osmanke abicim.

Size de çok geçmiş olsun Allah şifalar versin hepimize. Evet, biraz zayıflamam lazım yağların yakılıp kasların oluşması gerek dedi Dr. bey.

Tavsiyelerin için teşekkürler kal sağlıcakla. :bye

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,467
O Ocico, abim geçmiş olsun.
Bugüne kadar hiç diyet yaptın mı bilmiyorum biraz can sıkıcı olacaktır.

yaklaşık 8 aydır diyetteyim deprem süreci hariç bulanıp şekerli bir şey yemedim.

insülin direnciniz varsa hızlı şekilde kana karışan bünyesinde nişasta barından yiyeceklerden uzak durun demeyeceğim.!

bu yiyecekleri yemek istiyorsanız örneğin pilav.
1 gün öncesinden pişirip dolaba koyup nişastasını kırmanız gerekecektir.

günü birlik yapılan pilavı artık unutun.!
yulafla tanışın sindirimi ve kana karışımı yavaş olduğu için tokluğunuzu ve kan şekerini kontrol altında tutarsınız.

öğünleriniz tamamen karbonhidrat oluşmasın yanına mutlaka protein ekleyin
protein sindirimi yavaşlatması sebebiyle karbonhidratın vücuda geçiş hızını düşürür.

basit şeker yani tatlı, çikolata vb. bunları unut. Belki 7-10 günde1 dilim bitter olabilir.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Ahmet, bu arkadaşlardan biri ciddi bir hastalık atlattı. Sürekli şekerini ölçüyorlardı. Söyledikleri; hiç etkilemiyor şeker değerini. Fiyata bir şey diyemem. Siyaset oluyor. 🙂 Pilav hastaları var 🙂 Günü kurtarabilir diye yazdım. Gıda tavsiyesi değildir. :gul

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Ben dedim dedim de ,sen buralarda olmadığında duymadın :kiskis
Tabii geçmiş olsun diyorum bu arada ,kendine dikkat et :ok

Geri
Üst Alt