Maksat muhabbet olsun ...

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,137
60
328676459_127646710029316_3316075616686860771_n.jpg

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,137
60
onlar korkularından yaptılar ama asıl mahkeme taraftarın gelmesine hükmetti bak baskı nelere kadir :mutlu :ok

EYT son dakika gelişmeleri, “EYT nedir, ne zaman çıkacak?” vb. daha pek çok soruyla takip ediliyor. EYT’de yaş sınırının kaldırıldığı duyurulmuştu. Düzenlemenin yasalaşması bekleniyordu ve EYT düzenlemesi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Son dakika: EYT yasası kabul edildi

(01.03.2023)

ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kurula katılan milletvekillerinin tümünün oylarıyla kabul edilen yasa teklifi, şu 4 maddeden oluşuyor;

1- Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na eklenen geçici maddeyle, teklifin yürürlüğe alındığı tarihten sonra aylık bağlanması talebinde bulunanlardan, yaşlılık veya bağlanacak olanlar, söz konusu hükümlerde yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanabilecek. Geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmayacak ve geriye dönük hak talep edilemeyecek.

2- İlk kez yaşlılık veya emekli aylığı bağlananlardan, yaşlılık veya emekli aylığı talebi nedeniyle işten ayrılış bildirgesi verilenlerin, işten ayrılış tarihini takip eden 30 gün içinde en son çalışılan özel sektör iş yerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya başlamaları halinde, çalışılmaya başlandığı tarihten itibaren sosyal güvenlik destek primi işveren hissesinin 5 puanlık kısmına isabet eden tutar Hazinece karşılanacak.

3- Sosyal güvenlik destek primi işveren hissesi indiriminden yararlanılan sigortalının, işten ayrılması halinde bu indirimden tekrar yararlanılamayacak.

4- Kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya alınan işçiler, il özel idareleri ve belediyelerle bağlı kuruluşlarında ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinde, birlikte veya ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlası il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarına ait şirketlerde işçi statüsüne geçirilenlerin; , yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmaları halinde, çalıştırıldıkları kamu kurum ve kuruluşları veya şirketlerce iş sözleşmelerinin feshedilmesini zorunlu tutan düzenlemeler yürürlükten kaldırılacak.

EYT yasasının Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte başvurular da başlayacak. Koşulları sağlayan kişiler, herhangi bir süre sınırı olmadan SGK ve e-Devlet’ten başvurularını yapabilecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler, emeklilik için verecek.

EYT’de yaş sınırı kaldırıldı!

(28.12.2022)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda bugün bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

“Kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar yani olarak bilinen düzenleme, kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz. Bugünkü düzenlemeyle 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak. Emeklilikte yaş sınır olmayacak. Bir kısmı hizmet birleştirme, borçlandırma işlemlerini zaten başlatmıştır. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmaları yaptık. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayacaklar için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz. Bu anlayışla emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz” dedi.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
e-mail adresim 650.000 euro kazanmış hemen iletişime geçip parayı alayım :kiskis
Dolandırıcılar niye atar bu mailleri düşen var mı acaba :hihi

Screenshot_2023-03-03-01-28-53-946_com.microsoft.office.outlook.jpg

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
:haha1 Bursa'ya geliyorum hemen ...
650.000 Euro gelsin Emmi ben seni aldırmaya helikopter yollarım Rahat ol sensiz parayı ezmem :hihi cevap yazınca işlem ücreti vekalet transfer ücreti için 300-400$ gibi ödeme istiyorlar sözde o ödemeyi yapınca 650.000 € yatacak hesaba buna kanıp tek tuk para gönderenler de var:haha1

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
650.000 Euro gelsin Emmi ben seni aldırmaya helikopter yollarım Rahat ol sensiz parayı ezmem :hihi cevap yazınca işlem ücreti vekalet transfer ücreti için 300-400$ gibi ödeme istiyorlar sözde o ödemeyi yapınca 650.000 € yatacak hesaba buna kanıp tek tuk para gönderenler de var:haha1
bir gün fırından ekmek alıyorum,köydeyiz hanımla,telefon çaldı açtım,bilindik polis telsiz sesleri falan,benden para isteyeceklerdi biliyorum,numaranız terör ilişkisi diyerek :hihi
Bilmiyorlar,karşılarında "çalgıcı alo" var ,ben hemen "aaaa, ben de Gaziemir polis karakolundayım komiserime ifade veriyordum,telefona vereyim amirimle görüşün" dedim ,pat diye telefonu kapattılar :haha1
O fırının sahibi çöpe para bırakmış meğer ,fırıncı beni duyunca amma şaşırmıştı iyi mi :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
bir gün fırından eknem alıyorum,köydeyiz hanımla,telefon çaldı açtım,bilindik polis telsiz sesleri falan,benden para isteyeceklerdi biliyorum,numaranız terör ilişkisi diyerek :hihi
Bilmiyorlar,karşılarında "çalgıcı alo" var ,ben hemen "aaaa, ben de Gaziemir polis karakolundayım komiserime ifade veriyordum,telefona vereyim amirimle görüşün" dedim ,pat diye telefonu kapattılar :haha1
O fırının sahibi çöpe para bırakmış meğer ,fırıncı beni duyunca amma şaşırmıştı iyi mi :kiskis
Benide aradılar ben komiser bilmem kim ee dedim kimi aradın sen bana ne kim olduğundan deyince kapattı buyrun komserim desem konu nereye giderdi merak ediyorum :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Beni biri aradı Emmi adımı vs biliyor bizim mahalledeki pazarıda biliyor adam beni tanıyor ben onu tanımıyorum iyi bir çalışma yapmış ama belli ben kim diye çözmeye çalışıyorum tabi çözemiyorum tanımıyorum adamı konuştuk ettik essas konuyu açınca ayıktım durumu Manisa ya kayın pederine ziyarete gitmiş damı tezmilerken bir küp dolusu altın para çıkmış beni tanıyormuş yabancı değilmişim beraber kazanırız satacak adam bul yada bir kısmını satın al dedi işim olmaz lazım değil dedim şak kapattı teli 2 saat 40 yıllık tanıdık gibi benimle konuştu telefon da bu dolandırıcılar işleri baya büyütüyor. Adam benim mahallemde kurulan pazara kadar çalışmış hikaye kurmuş :hihi

Geri
Üst Alt