Maksat muhabbet olsun ...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Gençler işin aslı bu gün çok yoruldum,oğlumun vergi işleri için mali müşavir arkadaşım ramazana gittim.Oturduk,enine boyuna konuştuk,oradan mustafaya gittik beraberce.Mustafayı uzun zamandır görmüyordum,pandemi nedeniyle sarılmadık ne yazık ki.Genelde insanların iki yüzlülüğünden ,sahtekarlılığından, attıkları kazıklardan ve yapılan iyiliklerden konuştuk uzun uzun,Konya'da yaşadığım olayı anlattım inanamadılar,hanımı aradım telefondan hoparlörü açarak,Konya'da neler yaşadık dedim,şok oldular dinleyince ,burada yazmış olmalıyım bu yaşadığımızı.Otur otur,saate baktık ohoooo.İlla beni eve bırakacaklardı istemedim ,otobüse binerim dedim.Eve geldim ,hanım sofrayı hazırlamış beni bekliyordu,sanırım saat 19:30 .Yemekten sonra biraz uzandım,uyumuşum iyi mi :)
Şimdi diyecesiniz ki " bize ne" ,tabii size ne de,yaş ilerleyince her şey düşündüğün(m)üz gibi gitmiyor maalesef ,bir yerde mutlaka ip kopuyor,bağlaya bilirsen bağla ,ben bağlayabildim mi (Evettttt) :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Dün arkadaşların yanına gitmiştim,mustafa benim geleceğimi duyunca ortak dostlarımızı da çağırmış,"alo gelecek isterseniz gelin,hep beraber oluruz" diye.Kemal,mustafa ve nuri'de gelmişler,gidince gördüm ve sevindim tabii.Bu arada beni 8-9 ay önce yolda bırakan diğer mustafayı da gördüm iyi mi :haha1
Bizim nuri,benden küçük yaşça,bundan 1.5 yıl önce bir akrabası borç istemiş o da "elimde altın var ,işini görecekse vereyim ,ama altın olarak alırım" demiş.Tamam demiş akrabası ve 80 gr altın vermiş.Söyledi ama ,o zamanın parasını unuttum,hadi 100TL tuttu diyelim,akraba borcunu öderken 80 gr altın yerine 100TL vermiş :) Akrabasına "ben bununla 80 gr altın alamam,sen bu parayı al,bana 80 gr altın al" demiş,almış mı dersiniz,tabii ki hayır,nuriye"o zaman 100 tl tutuyordu,onu verdim" demiş,nuri de en kibar dil ile " defol git" demiş(siz anlamışsınızdır ne dediğini)
Ben şok olmadım,şaşırmadım ,neden derseniz buna benzer olayı bizzat yaşadım da ondan :)
Köyde iş yaptırıyorum,son zamanlar,usta(ki arkadaşımdır) bana "alocum,şu kadar para lazım,verirsen hemen işler biter,yoksa uzar" dedi.Ben de ona"sende varsa al,ben sana altın olarak öderim,o günün kuru ile" dedim,tamam dedi,işi bitirdi ben de ona yalan olmasın o zaman borcum kadar çeyrek altın verdim ,kuyumcuya sorarak,örneğin 1200 tl lik altın :)
O da altınları alırken telefon edip fiyatını öğrenip öyle aldı benden.Aradan 7-8 ay geçti sanırım,bir gün telefonum çaldı,arkadaş arıyor,açtım bana "alo bana 300 tl borcun var "dedi.Şaşırdım tabii " ne borcu len" dedim :)
Meğer altınları bozmamış,7-8 ay sonra bozdurmaya gittiğinde altın düşmüş,o da o kurla bozdurmuş ve 300 tl eksik olmuş iyimi :)
Verdim 300 tlsini,ve o oldu,bir daha hiç arayıp sormadım,ta ki beni arayana kadar.
Daha neler neler duydum anlatırım belki unutmazsam :)

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,137
60
Ağlancak halimize gülüyoruz dostum kusura bakma ya bu tür insanlar hep bizi buluyor galiba adama iş yapmaya gidiyorsun sormuyor bile iş bitiyor tabii tanıdık diye bizde birşey demiyoruz aradan 2 ay geçiyor mesala soruyor borcum ne kadar söylüyorsun bu sefer itiraz ediyor Ooo kadar olurmuymuş kendi kafasında bir fiat belirlemiş kararlı o fiattan öteye vermez zaten tanıdık diye az fiat söylüyorum ama işte gelde anlat kimisi gene hiç sormuyor bile sanki benimle ortak çalışıyor aga veremeyecek durumda olduğunu bildiklerimden zaten almıyorum bile ama işin garibi bu veremeyecek durumda olanlar yani allah razı olsun hemen soruyorlar usta borcumuz ne kadar parayı uzatıyor hemen durumlarını bildiğim için bende yanında çocuğu veya,torunu varsa benden çikolata al diyorum geçip gidiyorum rabbim kabul eylesin inşallah. :bye :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ağlancak halimize gülüyoruz dostum kusura bakma ya bu tür insanlar hep bizi buluyor galiba adama iş yapmaya gidiyorsun sormuyor bile iş bitiyor tabii tanıdık diye bizde birşey demiyoruz aradan 2 ay geçiyor mesala soruyor borcum ne kadar söylüyorsun bu sefer itiraz ediyor Ooo kadar olurmuymuş kendi kafasında bir fiat belirlemiş kararlı o fiattan öteye vermez zaten tanıdık diye az fiat söylüyorum ama işte gelde anlat kimisi gene hiç sormuyor bile sanki benimle ortak çalışıyor aga veremeyecek durumda olduğunu bildiklerimden zaten almıyorum bile ama işin garibi bu veremeyecek durumda olanlar yani allah razı olsun hemen soruyorlar usta borcumuz ne kadar parayı uzatıyor hemen durumlarını bildiğim için bende yanında çocuğu veya,torunu varsa benden çikolata al diyorum geçip gidiyorum rabbim kabul eylesin inşallah. :bye :ok
Amin inşallah ,ama neler gördüm ben sevgili osmanke :)
İnsanların para için yapmayacakları yok,binbir takla atıyorlar,beni bilirsin ben "çalgıcı"yım , insan sarrafı oldum tabiri caiz ise , hatta "leb demeden leblebiyi" anlar haldeyiz neredeyse ama işin içine para girdiği zaman kardeşi bile tanıyamıyorsun maalesef :)

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,137
60
sevgili teraspy doğru söylüyorsun bu para işi çok nalet birşey hiç ummadığın birisi bazen en yakının veriyorsun parayı binbir takla atıyor o parayı vermemek için öyleki yıllar geçiyor vermiyor vermeye kalktığı zamanda senin yukarıdaki olay gibi bu sefer altın verirsin para olarak getirir yada o gün 100tl ediyordu bu parayı veririm diyor biz bunları artık tecrübe edindik ama geç oldu bu şekilde artık kazıklandık,mı yoksa iyi niyet kurbanı,mı olduk bilemiyorum allah iyilerle karşılaştırsın inşallah. ben kaçar hayırlı geceler dilerim güzel bir haftasonuna uyanmanız dileklerimle.

307189828_3409393872717542_4289334487990611651_n32ef1f7d80611c49.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
sevgili teraspy doğru söylüyorsun bu para işi çok nalet birşey hiç ummadığın birisi bazen en yakının veriyorsun parayı binbir takla atıyor o parayı vermemek için öyleki yıllar geçiyor vermiyor vermeye kalktığı zamanda senin yukarıdaki olay gibi bu sefer altın verirsin para olarak getirir yada o gün 100tl ediyordu bu parayı veririm diyor biz bunları artık tecrübe edindik ama geç oldu bu şekilde artık kazıklandık,mı yoksa iyi niyet kurbanı,mı olduk bilemiyorum allah iyilerle karşılaştırsın inşallah. ben kaçar hayırlı geceler dilerim güzel bir haftasonuna uyanmanız dileklerimle.
Bence kazıklanıyoruz işte farkında olmadan ,hem de "dost kazığı":)
Teşekkürler ,iyi geceler, bizim hanımda "kapat artık" diyor :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Boynum omuzlarım çok fena tutulmuş akşam koltukta uyuya kalmışım sağ sola oynatamıyorum bu boyun tutulması çok kötü :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Hem kötü diyorsun hem de kıskıs gülüyorsun,bari bunu anlatan bir gülümseme koysaydın mübarek, gülümsemenden hiç de kötü gibi gelmiyor bana :hihi
Hareket etmezsen sorun yok Emmi ama hareket edince aaa diyorum orası komik bence ara ara aa uuu yaptırıyor boyun deyip geçme hassas yer sıkıntı olunca anlıyor insan.

Geri
Üst Alt