Dün arkadaşların yanına gitmiştim,mustafa benim geleceğimi duyunca ortak dostlarımızı da çağırmış,"alo gelecek isterseniz gelin,hep beraber oluruz" diye.Kemal,mustafa ve nuri'de gelmişler,gidince gördüm ve sevindim tabii.Bu arada beni 8-9 ay önce yolda bırakan diğer mustafayı da gördüm iyi mi
Bizim nuri,benden küçük yaşça,bundan 1.5 yıl önce bir akrabası borç istemiş o da "elimde altın var ,işini görecekse vereyim ,ama altın olarak alırım" demiş.Tamam demiş akrabası ve 80 gr altın vermiş.Söyledi ama ,o zamanın parasını unuttum,hadi 100TL tuttu diyelim,akraba borcunu öderken 80 gr altın yerine 100TL vermiş
Akrabasına "ben bununla 80 gr altın alamam,sen bu parayı al,bana 80 gr altın al" demiş,almış mı dersiniz,tabii ki hayır,nuriye"o zaman 100 tl tutuyordu,onu verdim" demiş,nuri de en kibar dil ile " defol git" demiş(siz anlamışsınızdır ne dediğini)
Ben şok olmadım,şaşırmadım ,neden derseniz buna benzer olayı bizzat yaşadım da ondan
Köyde iş yaptırıyorum,son zamanlar,usta(ki arkadaşımdır) bana "alocum,şu kadar para lazım,verirsen hemen işler biter,yoksa uzar" dedi.Ben de ona"sende varsa al,ben sana altın olarak öderim,o günün kuru ile" dedim,tamam dedi,işi bitirdi ben de ona yalan olmasın o zaman borcum kadar çeyrek altın verdim ,kuyumcuya sorarak,örneğin 1200 tl lik altın
O da altınları alırken telefon edip fiyatını öğrenip öyle aldı benden.Aradan 7-8 ay geçti sanırım,bir gün telefonum çaldı,arkadaş arıyor,açtım bana "alo bana 300 tl borcun var "dedi.Şaşırdım tabii " ne borcu len" dedim
Meğer altınları bozmamış,7-8 ay sonra bozdurmaya gittiğinde altın düşmüş,o da o kurla bozdurmuş ve 300 tl eksik olmuş iyimi
Verdim 300 tlsini,ve o oldu,bir daha hiç arayıp sormadım,ta ki beni arayana kadar.
Daha neler neler duydum anlatırım belki unutmazsam