ARABAMLA MACERA:
Benim sol kapı kolu kırılmıştı ,toyota 99 model araba ,ilk aldığım yıllardı sanırım unuttum,birden hızlı çekince elimde kaldı parçası,servise gittim işçilik dahil 275 tl dendi o yıllar,iyi paraydı,taktırmadım ,gidip 6.cı sanayiden 20 tl ye aldım,kendim taktım.
Bagajı anahtar açmıyordu ,diğer anahtar açıyordu ,2 anahtar taşıyamam dedim ,bagaj kilit mekanizmasını söküp ,içindeki şifre yaylarının kontak anahtarına göre ayarladım,topladım taktım ,2009 dan beridir tek anahtarla açıyorum,diğer anahtarı da eğe ile kontak anahtarına çevirdim ,yedek oldu.Bu işler için dünya para istediler ,kendim yaptım hepsini ,para da harcamadım,servise gidip anlattım,sadece yüzüme baktılar.
Triger set değişecekti,( bu arada arabam şu an halen 167 bindedir) ,servis bir fiyat çıkarttı ,"2.ci el araba almıyorum" dedim ,güldüler,bakayım şu kayış ne menem bir şey dedim ,getirdiler ,markasını aldım üzerinden,gittim sanayiden aradım buldum,kayışı alıp bir arkadaşın akrabasına gittim ve beraber söküp beraber taktık,6 yıl oldu 2 yıl sonra değişecek bna göre
Bilmiyordum,hızla çukura girdim ,amartisör patlamış (onu da öğrendim) her zamanki gibi servise sordum,sonra gittim 6.cı sanayiden 2ön,2 arka(arka yedek dedim) aldım sol ön tekeri kendim söktüm ,yayı çıkarttım ,yeniye taktım,üst civatasını sıkarken yay sıkıştırdığım parça açılınca yay fırladı,dikkat ettiğimden öne gitti (öyle takıyordum),eski çamaşır makinası alt yaylarından 2 adet üst üste takıp ,hanımı da sağ arka tarafa oturtup doğru Bayındırda ali ustaya
Tabii amartisörler de orjinal değil ,onu da 8 yıldır kullanıyorum.
Yağını kendim değiştiriyordum,hiç sıkıntı olmadı ,ustaya götürdüm geçenlerde şimdi kapakta yağ oluşmaya başladı ,ölçünce yağın fazla olduğunu gördüm,meğer çok koymuş yağı.
Silecek çalışmıyordu,arkadaşın ısrarı ile bir ustaya gittim,bana "abi motor değişecek" dedi,kalsın dedim ,hatta "sende böyle değiştirdiğin motorlardan varsa bana lazım" dedim yok dedi
eve geldim motoru söktüm baktım sağlam,tekrar taktım ,deneyeyim bakalım dedim ,denedim çalıştı,meğer soketinden yapıyormuş ,elleyince silecekler durdu,söktüm kablollarını yeniden taktım ,halen çalışıyor.
Var daha ,alkıma gelince yazarım