Maksat muhabbet olsun ...

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,137
60
elbette samimiyetine güveniyorum birde şu var bizim gibi forumlara şu an yabancı isimlerle girerek virüs sokanlar çok var bu bir çok forumda var bizde bunları kara listeye alıyoruz sürekli üyelik yapmak istiyorlar bizde reddediyoruz ben özellikle türkçe isimle ve karakterle üyelik alıyorum ancak diğer mod arkadaşlarımız bunlara pek dikkat etmiyorlar ve bizde banlamak zorunda kalıyoruz alakasız konu açan gereksiz ve virüs içerikli paylaşımlar maalesef üyeliğim olan bir çok forumun kapanmasına neden oldular çünkü başa çıkamadılar sonuç hüsran oluyor kendilerine bildirdiğim halde zamanında müdahale edemediler.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
elbette samimiyetine güveniyorum birde şu var bizim gibi forumlara şu an yabancı isimlerle girerek virüs sokanlar çok var bu bir çok forumda var bizde bunları kara listeye alıyoruz sürekli üyelik yapmak istiyorlar bizde reddediyoruz ben özellikle türkçe isimle ve karakterle üyelik alıyorum ancak diğer mod arkadaşlarımız bunlara pek dikkat etmiyorlar ve bizde banlamak zorunda kalıyoruz alakasız konu açan gereksiz ve virüs içerikli paylaşımlar maalesef üyeliğim olan bir çok forumun kapanmasına neden oldular çünkü başa çıkamadılar sonuç hüsran oluyor kendilerine bildirdiğim halde zamanında müdahale edemediler.
Teşekkür ederim sevgili osmanke,phpnuke'den beri (ilk cms'lerdendir) forumlardayım ,uzun yıllar "forumlara bir daha girmem" diyenlerdendim,buraya da "vestel telefon yazılımı" için üye oldum :

Yani "hüsran" olayını en iyi bilenlerdenim ,çünkü forumların acemisi değilim ,bu arada bir çok forumdan da "bize de gel" daveti de aldım :) ,ama artık eskisi gibi değilim,kısaca "10 parmağında 10 marifet " olanlardan hiç değilim artık,yaş ilerledi takip etmek zor konuları , neyse işte :)

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,137
60
Değerli

teraspy teraspy

benimde senin yaşından aşağı kalır yanım yok bende şu an 56 yaşındayım ama halen aktif olarak hem forumları hemde uydu çanak işleriyle uğraşmaktayım tabii bu durum sürekli gidecek diye bir şey yok en fazla 5,6 sene yaparım zaten şu an evde 84 yaşında yatalak hastam var kayınpederim o olmasa eşimi alır türkiye turuna çıkarım benim için bir nevi bu işler zaman öldürme ve terapi aslına bakarsan benim ana mesleğim torna tesviye ve cnc öperatörlüğü ama bu işlere nerdeyse türkiyede ilk uydu çanak işleri başladiğindan beridir yapıyorum herşey evime bir motorlu çanak ve uydu cihazı almayla başladı ve o gün bu gündür aralıksız devam ediyor dediğim gibi herşey bir merak ve daha iyisi olsun diyerek başladı ve şu an bir çok konuya hakim durumdayım ancak tahsil durumumu sorarsan kimse inanmıyor zaten ilk okul diyorum öğrenmenin yaşı yok ve halen şu an ardunyo işlerine merak sardım evimin sığınak bölümünde kendime bir oda yaptım bir elektronikçi tamir dükkanında tamamı demeyeyim ama bir çok aleti var hemen hergün yeni birşeyler öğrenme yapma peşindeyim neyse fazla uzatmayayım gecenin bu saatinde tüm dostlarımıza hayırlı ve sağlıklı güzel bir hafta sonu dilerim iyi geceler. ? :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Değerli

teraspy teraspy

benimde senin yaşından aşağı kalır yanım yok bende şu an 56 yaşındayım ama halen aktif olarak hem forumları hemde uydu çanak işleriyle uğraşmaktayım tabii bu durum sürekli gidecek diye bir şey yok en fazla 5,6 sene yaparım zaten şu an evde 84 yaşında yatalak hastam var kayınpederim o olmasa eşimi alır türkiye turuna çıkarım benim için bir nevi bu işler zaman öldürme ve terapi aslına bakarsan benim ana mesleğim torna tesviye ve cnc öperatörlüğü ama bu işlere nerdeyse türkiyede ilk uydu çanak işleri başladiğindan beridir yapıyorum herşey evime bir motorlu çanak ve uydu cihazı almayla başladı ve o gün bu gündür aralıksız devam ediyor dediğim gibi herşey bir merak ve daha iyisi olsun diyerek başladı ve şu an bir çok konuya hakim durumdayım ancak tahsil durumumu sorarsan kimse inanmıyor zaten ilk okul diyorum öğrenmenin yaşı yok ve halen şu an ardunyo işlerine merak sardım evimin sığınak bölümünde kendime bir oda yaptım bir elektronikçi tamir dükkanında tamamı demeyeyim ama bir çok aleti var hemen hergün yeni birşeyler öğrenme yapma peşindeyim neyse fazla uzatmayayım gecenin bu saatinde tüm dostlarımıza hayırlı ve sağlıklı güzel bir hafta sonu dilerim iyi geceler. ? :ok

Ben yoruldum artık inan,ama dediğim gibi işkolik olduğumdan da hemen "hayır" diyemiyorum maalesef.
Bence bu işlerin tahsille alakası yok,özellikle bizim kuşaktakiler için yazayım ,yani 45-70 arası için,biraz merak yetiyor insana , uzun süre önce 2 kaynakçıya gittim,birisi "buraya getir yapayım" dedi,diğeri "küçük iş yapmıyorum" dedi,(çapa makinası kasası onarımı) ,hanımla gidip bir elektronik kaynak makinası aldık ,kasayı dele dele yaptım önce ,sonra 60m2 depo alanının üzerine saç çatı yaptık ,karı-koca ,herkes "alattin aga ,uçar o fırtınada" dedi, bize,ama bizim çatı değil komşunun çatı uçtu hem de 2 kere :)
Yani merak ve kabiliyet yetiyor ,şimdiki genç nesilden bahsetmiyorum tabii :ok
Allah size kuvvet versin diyorum,öyle bir hastanın bakımının çok zor olduğunu yakından biliyorum.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bir de ısıtılan suya koyulan kurbağa gibi battığımızı pek hissedemeden batıyoruz. Döviz bazında baksak her geçen gün cebimizdeki para gidiyor. Elaleme kalsa "ekmeği dövizle mi alıyorsun" gibi laflar. İşte en çok da onlar bu ısıtılan sudaki kurbağalar.

Oyun arayüz yazılımı ve sunucu barındırma işleriyle uğraşıyorum, 3 yılda bir laptop değiştirmem bir çeşit zorunluluk.
- Şimdi 13000₺'lik MONSTER laptop kullanıyorum. (1500 $)
- 3 yıl önce 6700₺'lik HP kullanıyordum. (1750 $) (Ki şimdiki 1500 $'lık cihazımdan da berbattı. Bahtsızlık oldu biraz, AMD'nin reklamlarına aldandım.)
- 6 yıl önce 4400₺'lik ASUS kullanıyordum. (2000 $)
Gittikçe geriye düşüyorum güncel modeller bazında..

Bir sonrakine vermek üzere 1750 $ nakit olarak saklıyorum şimdi. Bunu da yapmasam artık GameGarage falan alacaktım herhalde. Veya Asus TUF serisinden "iyi" zannederek.

Bilgisayarlara ÖTV gelecek diye korkuyoruz.
Klima konusu dağılmasın diye buraya aldım :)
3 yılda bir laptop değişiminin zorunluluk olmasını merak ettim doğrusu,herhalde sunucuyu laptopta barındırmıyorsundur ,3yılda bir yetmeyen ve yeni alınanda fazladan var olan nedir acaba :alala

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Klima konusu dağılmasın diye buraya aldım :)
3 yılda bir laptop değişiminin zorunluluk olmasını merak ettim doğrusu,herhalde sunucuyu laptopta barındırmıyorsundur ,3yılda bir yetmeyen ve yeni alınanda fazladan var olan nedir acaba :alala
Bozulma riskinin azalması ?
Tabiki donanım falan da etkili ama 6 yılki model de şu an yeterli. Asıl sebebi bozulmama garantisi.

Yazılımlar da genelde c++ ve codecave olduğu için donanımın güncel olması işleri hızlandırıyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bozulma riskinin azalması ?
Tabiki donanım falan da etkili ama 6 yılki model de şu an yeterli. Asıl sebebi bozulmama garantisi.

Yazılımlar da genelde c++ ve codecave olduğu için donanımın güncel olması işleri hızlandırıyor.
Risklere gelecek olursak ,ohoooo .En basitinden benim yanan lenovo ,fişi taktım "pat" :)
Ama 3 yılda bir laptop değiştiren biri olduğunu öğrenmem iyi oldu,bu da bozulursa senden alırım artık 2.el laptopu,nasılsa güvenilir kişisin bana göre .Güncel donanım dersen o zaman bende sana "aaa,sendekiler PIII mü derim ki olmadığını biliyorum ,ne olur en fazla ram arttırırsın ,ekran kartını değiştirecek değilsin ya laptopta,bu arada 3.cü 3 yılın ne zaman doluyor :kiskis <--- Şeytanca güler ,ve beklemeye başlar

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Risklere gelecek olursak ,ohoooo .En basitinden benim yanan lenovo ,fişi taktım "pat" :)
Ama 3 yılda bir laptop değiştiren biri olduğunu öğrenmem iyi oldu,bu da bozulursa senden alırım artık 2.el laptopu,nasılsa güvenilir kişisin bana göre .Güncel donanım dersen o zaman bende sana "aaa,sendekiler PIII mü derim ki olmadığını biliyorum ,ne olur en fazla ram arttırırsın ,ekran kartını değiştirecek değilsin ya laptopta,bu arada 3.cü 3 yılın ne zaman doluyor :kiskis <--- Şeytanca güler ,ve beklemeye başlar
3. daha 6. ayında ? 2.’si olan HP 2 hafta önce tam anlattığın gibi pat etmiş. Ama fişi takınca değil de eşim touchpade dokununca onu da çarparak hayata veda etmiş. Daha bakamadım içini açıp.

Üçü de 500m2ssd 500satassd 16 gb ram ve hiç fena sayılmaz model ekran kartları, işlemcileri. Takviyesiz çalışırlar ?

Birinci model olan Asus halen taş gibi çalışıyor. İki kez kola döküp klavye değiştirdiğim halde. ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
3. daha 6. ayında ? 2.’si olan HP 2 hafta önce tam anlattığın gibi pat etmiş. Ama fişi takınca değil de eşim touchpade dokununca onu da çarparak hayata veda etmiş. Daha bakamadım içini açıp.

Üçü de 500m2ssd 500satassd 16 gb ram ve hiç fena sayılmaz model ekran kartları, işlemcileri. Takviyesiz çalışırlar ?

Birinci model olan Asus halen taş gibi çalışıyor. İki kez kola döküp klavye değiştirdiğim halde. ?
Nasıl çarpmış ,hayret :alala Belki farklı bir şey oldu,"çarptı" sanmış olabilir büyük ihtimalle.Bu arada demek ki daha kullanılabilir laptopmuş asus olan ilk,diğerlerini boşuna almışsın gibime geliyor :)

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Nasıl çarpmış ,hayret :alala Belki farklı bir şey oldu,"çarptı" sanmış olabilir büyük ihtimalle.Bu arada demek ki daha kullanılabilir laptopmuş asus olan ilk,diğerlerini boşuna almışsın gibime geliyor :)
Neticede ikisinden biri bozuldu. Bu asus da olabilirdi, son aldığım monster da. Yedekte olması hem gerekli, hem de donanımın güncelliğinin avantajları oluyor. WiFi 5 mesela diğer 2 laptopta da yok. Kullanana kadar gereksiz zannederdim ama 10 gb dosyayı 5-6 dakikada kablosuz indirebiliyor. TV'deki WiFi 5 Miracast'ı desteklese kablosuz tv bağlantısı da süper olacaktı da o falso verdi ne yazık ki. Webtasarımda falan tvnin anlık referans renklerde görüntü vermesi iyi oluyor ama tabi asıl istediğim hdmi bağlamadan film izleyebilmekti :)

Velhasıl, 3 yılda yeni bilgisayar konusu herkese gereksiz gözükse de ekmek teknesini güncel tutmakta fayda var. Hem motivasyonu, hem bozulma riskinin azalması, hem donanımsal olarak güncel gelişmelere yetişebilmesi (cudası, rtxi), hem de yerine göre ikinci cihazın desteği gerekebilmesi falan...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
...
Velhasıl, 3 yılda yeni bilgisayar konusu herkese gereksiz gözükse de ekmek teknesini güncel tutmakta fayda var. Hem motivasyonu, hem bozulma riskinin azalması, hem donanımsal olarak güncel gelişmelere yetişebilmesi (cudası, rtxi), hem de yerine göre ikinci cihazın desteği gerekebilmesi falan...
Gönülden tebrik ederim :clap2

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
En son yaşadığım bir olaydan sadece biri:
Arabayı yeni almıştım ,hanımın ısrarı ile araba ile Karabağlar-hurdacılara bir-iki parça demir almaya gittim ,zar-zor :) ,kırmızı ışıktan sağa döneceğim ,ki hurdacıların olduğu yere gideyim ,ilk başta çok iyi gittim,arkamdan korna sesleri ile :) ,dediğim ışıklardan, sinyali vererek sağa döndüm ve düz gittim ama o ne,biraz sonra acaip keskin bir viraj.Durdum,"ben buradan dönemem" dedim,sağa sola bakınırken bir baktım bir kamyonet :) ,hemen indim arabadan yanına gittim ve "usta gel bakayım" dedim ,geldi ,bu arada arkam sıra oldu ,usta şaşırdı "abim ne vardı" dedi,bende "şuna bin,köşeyi döndür bana" dedim :kiskis
Adamcağız "Allah allahhhhh" diyerek bindi,arabayı köşeden döndürdü ,teşekkür edip ,hurdacıya gittim,ama o oldu.Bir daha asla araba ile oralara gitmedim-gitmem de :haha

Foto ekledim :)

tavsiye-224.png

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt