Lg dual cool 24000 btu yeteri kadar sogutmuyor

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
137
23
Ben 11 derece sanıyordum da geçen ölçtüm 8.5 dereceye kadar indi üfleme sıcaklığı 18 derece 3. Fan ayarında ölçtüm maksimum a alınca artıyor orta fanda daha dolu dolu üflüyor ama cok sicak havalar da bence inemiyor o derecelere o gün hava 30 derece falandı ben 45 derecede 11 görmüş olabilirim

Maalesef bende ve arkadaşım dediğim iş ortağımda devlet desteği yok. Geçen yıl 6000kw civarı tükettiğimiz için yüksek tüketimli gruba mı ne girmişiz.

İndirimsiz hali 4700 olarak size gelen fatura bana 4800 olarak komple indirimsiz geldi. Arkadaşıma da 5900 civarı olarak yine komple indirimsiz geldi.

Benim evde 12000+9000 Airfel R410 klimalar 24 saat 26~28 derece arasında açık. Üşürsek 28, pişersek 26 ayarlıyoruz.
Arkadaşımın evde 12000+12000 arçelik klimalar mevcuttu ve aç kapa yapıyordu sürekli.

Velhasılı bugün arçelik servisi gelip ölçtüğünde 12 derece gördük. Sorun olmadığına ben ikna olmadım ama garanti kapsamında değerlendirmeye de ikna edemedim. Söktürüp temizliğe gönderdik. Gelince de yatak odasına ikinci klima olarak takacak. Salona da airfelin yeni daikin üretimlilerinden 18000 btu sipariş geçtik.

Elektrik faturası yalıtımla alakalı konudur muhtemelen tabi ama klima maksimum soğutma yaparken karşısında oturabiliyor olmak bana hiç normal gelmedi. Zira benim evimde kapı pencere açık olsa bile odadaki serinlik bariz oluyor ve klima karşısında 5-10 dakika oturmak üşütüyor öyle maksimum turbo falan açmadan.
Bizde geçen sene 4800kw kullanmışız sınırda geziyoruz 5 tane 600w panel ile gündüz tüketimini düşürerek 5000kw tin altına inmeyi deneyebilirsin bu arada ileride arttira arttira komple ges e de geçersin life po piller inanılmaz ucuzluyor 5 10 seneye 50kw alırım ben bi tane elektirikli arabadan çıkma

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,923
Ben 11 derece sanıyordum da geçen ölçtüm 8.5 dereceye kadar indi üfleme sıcaklığı 18 derece 3. Fan ayarında ölçtüm maksimum a alınca artıyor orta fanda daha dolu dolu üflüyor ama cok sicak havalar da bence inemiyor o derecelere o gün hava 30 derece falandı ben 45 derecede 11 görmüş olabilirim

Bizde geçen sene 4800kw kullanmışız sınırda geziyoruz 5 tane 600w panel ile gündüz tüketimini düşürerek 5000kw tin altına inmeyi deneyebilirsin bu arada ileride arttira arttira komple ges e de geçersin life po piller inanılmaz ucuzluyor 5 10 seneye 50kw alırım ben bi tane elektirikli arabadan çıkma
Kazalı araçtan çıkma 80/100kw pilleri dayamışşın eve üfff inan benimde aklımda fakat nereye koyacağımı :bilmiyom

Klimalar kışın 8 derecenin altında, yazın 35 derecenin üstünde kademeli şekilde verimini kaybeder. Bu neden soğuk yerde yaşayan arkadaşlar klimayla ısınacaksa ya iyi klima alacak yada ihtiyacının üstünde makina alıp aradaki kaybın önüne geçecek.
Klima teknik datalarında Pdesing ifadesi yer alır. Üstte bahsettiğin verim kaybı ne kadar olduğu teknik bröşürde görebilirsiniz.

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
137
23
Kazalı araçtan çıkma 80/100kw pilleri dayamışşın eve üfff inan benimde aklımda fakat nereye koyacağımı :bilmiyom

Klimalar kışın 8 derecenin altında, yazın 35 derecenin üstünde kademeli şekilde verimini kaybeder. Bu neden soğuk yerde yaşayan arkadaşlar klimayla ısınacaksa ya iyi klima alacak yada ihtiyacının üstünde makina alıp aradaki kaybın önüne geçecek.
Klima teknik datalarında Pdesing ifadesi yer alır. Üstte bahsettiğin verim kaybı ne kadar olduğu teknik bröşürde görebilirsiniz.
80 100kw bataryalar öyle çok büyük değil balkon a duvara vidalasan kombi kadar yer kaplar mesele o degil ama yangin durumunda sıkınti baya sıkıntı klima konusuda 30m2 odada 24btu klima var zaten olması gerekenin 2 kati

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,923
80 100kw bataryalar öyle çok büyük değil balkon a duvara vidalasan kombi kadar yer kaplar mesele o degil ama yangin durumunda sıkınti baya sıkıntı klima konusuda 30m2 odada 24btu klima var zaten olması gerekenin 2 kati
Sızdırmaz kabin ayarlanıp karbondioksit tüpünü kabine bağlasak basıncıda 1 bar olarak setlesek nasıl olur :hmm

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
137
23
Sızdırmaz kabin ayarlanıp karbondioksit tüpünü kabine bağlasak basıncıda 1 bar olarak setlesek nasıl olur :hmm
Batarya yangını karbondioksit tüpüyle falan sönmüyor enerjisi bitene kadar yanıyor itfaiye su ve köpükle yanarken soğutma işlemi yaparak çevreye zarar vermesini engelliyor batarya paketinin çevresine yangin anında vanasi uzakta olacak sekilde su püskürtme sistemi yapmak lazim bide enerjisini uzaktan kesebilecek bir sistem gerekiyor halatlı acil stop gibi bir sey lazim

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,923
Batarya yangını karbondioksit tüpüyle falan sönmüyor enerjisi bitene kadar yanıyor itfaiye su ve köpükle yanarken soğutma işlemi yaparak çevreye zarar vermesini engelliyor batarya paketinin çevresine yangin anında vanasi uzakta olacak sekilde su püskürtme sistemi yapmak lazim bide enerjisini uzaktan kesebilecek bir sistem gerekiyor halatlı acil stop gibi bir sey lazim
Merak ettim lityum yangını neyle sönermiş.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,923
Sönmüyor dedigim gibi enerjisi bitene kadar soğutma yapılıyor
Lityum iyon piller içinde yanıcı elektrolit sıvısı ve yanmayı destekleyici oksijen gibi bileşenler hali hazırda bulunmaktadır. Bu durumda yanan pilleri ve bataryaları söndürmenin en etkin yöntemi soğutmaktır. Toz ve gaz bazlı yangın söndürme tüpleri bu yangınlara müdahalede pek işe yaramamaktadır.
:saskin

Geri
Üst Alt