Lg dual cool 24000 btu yeteri kadar sogutmuyor

H Çevrimiçi

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
163
34
Son seri bir kaç hafta önce sürülmüş. Bunları daikin üretiyor. Önceki seriyi midea üretiyordu. Dediğiniz gibi plastik kalitesi falan çok vasat ama bir süre sonra sesler kesildi bende. İkisinden de çok memnunum.

Daikin üretimi olan şu an yolda. Ona da bakacağız bakalım.
Hangi modeli acaba o Daikin tarafından üretilen?

H Çevrimiçi

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
163
34
Daikin bayisinin söylediğine göre LTXN olanlar Midea, LTXM olanlar Daikin üretimi. Bu yeni gelen de LTXM50N modeli. Benim kullandıklarım da LTXN35UB ve LTXN25UB R410
Yok Hocam yanlış söylemişler. LTXM50N Midea tarafından üretilen bir model. Siz yeni seri diyince Vibe serisini aldınız sandım. Yoksa sizin aldığınız da bendekiyle aynı ürün. Bendeki de LTXM50N modeli. Akış sesi geliyor dediğim. Bayinin dediğine güvenmeyin, daha adamlar inverter klima nedir bilmiyor. Gelen kişiler inverter klimanın oda sıcaklığını bulduğunda kompresörün gazı kestiğine falan inanıyor. Ben de he öyledir doğrudur dedim kapattım konuyu. Uğraşmaya değmez.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,054
30
Yok Hocam yanlış söylemişler. LTXM50N Midea tarafından üretilen bir model. Siz yeni seri diyince Vibe serisini aldınız sandım. Yoksa sizin aldığınız da bendekiyle aynı ürün. Bendeki de LTXM50N modeli. Akış sesi geliyor dediğim.
LTXN'den çok memnunum. Midea üretimiyse de üzülmem ama pazarlık yaparken altını çize çize bu yeni seriyi midea üretmiyor, daikin sakaryada üretiyor gibi konuştular. Pek indirim yapmadılar. Biz de internetten aldık aynı model numarasıyla.

Bakalım umarım kronik değildir o akış sesi.

H Çevrimiçi

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
163
34
Düzeltiyorum, LTXQ serisiymiş Sakarya'da üretilen. Dediğiniz gibi LTXM olarak Midea'dan devam ediyoruz belli ki. H hardcrss
Doğdurur LTXQ serisi Vibe isminde. Farklı bir seri. Kumandası vs tamamen farklı. Kurulunca bir yorum yapın bakalım nasıl. Soğutmada verim düşmüş Midea'ya göre. Öncekinde 7.4 dü. 6.5 a düşmüş. Min BTU değerini düşürmüşler o iyi olmuş.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,841
18'lik Airfel bende var yeni aldık. Daikin bakıyor ancak cihazı Midea üretiyor. Soğutması çok başarılı. Ancak bende de oldu, birkaç kişide daha duydum, cihazdan sıvı akış sesi geliyor. Dış ünite kompresör bozuk diyerek yenisi ile değiştirildi ancak ses aynen devam ediyor. Kompresör en düşük devirdeyken sıvı akış sesi geliyor. Bu ses bende dış üniteden geliyor içeride bir ses yok. Plastik kalitesi de çok vasat. Çat çut ses çıkartıyor dur kalk yaparken. Normal çalışırken ses yok tabi.
Gevrek plastik malzemeden kaynaklı genleşme sesi
Akış sesi her cihazda olur fakat duyulmayacak yada rahatsız etmeyecek boyutta olması gerekir.

Dış ünite değişti halde yine geliyorsa montaj borusunda fazla bükülme olduğu akla gelir.

H Çevrimiçi

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
163
34
Gevrek plastik malzemeden kaynaklı genleşme sesi
Akış sesi her cihazda olur fakat duyulmayacak yada rahatsız etmeyecek boyutta olması gerekir.

Dış ünite değişti halde yine geliyorsa montaj borusunda fazla bükülme olduğu akla gelir.
En düşük devirde geliyor sadece. Yüksek devirde ses yok. Aşağıya sesi atıyorum.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,054
30
Hocam bu Vibe serisini TCL üretiyormuş. Bir başka Çin'li yani.
LTXM yani Midea olanı geldi. Sizdeki akış sesi bunda da var. Eski kliması gerçekten sıkıntılıymış, eski klimasından alışkanlıkla 18 derecede bırakıp iki saat sonra geldiğinde donmuş evde.

Yani klimacının "sorun yok bunda, kapıları kapatırsanız soğutur" falan dediği klima baya baya sıkıntılı.

Airfel'in yeni serisinin katalog değerleri hoşuma gitmedi. Üreticisi kim olursa olsun benim oyum Midea olanından yana. Servisi daikin olduğu sürece tabi.

Satıcının lafına da güvenmemek lazım demek ki bu arada.

H Çevrimiçi

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
163
34
LTXM yani Midea olanı geldi. Sizdeki akış sesi bunda da var. Eski kliması gerçekten sıkıntılıymış, eski klimasından alışkanlıkla 18 derecede bırakıp iki saat sonra geldiğinde donmuş evde.

Yani klimacının "sorun yok bunda, kapıları kapatırsanız soğutur" falan dediği klima baya baya sıkıntılı.

Airfel'in yeni serisinin katalog değerleri hoşuma gitmedi. Üreticisi kim olursa olsun benim oyum Midea olanından yana. Servisi daikin olduğu sürece tabi.

Satıcının lafına da güvenmemek lazım demek ki bu arada.
Yani vibe serisi diye sipariş ettiğiniz ürün eski midea üretimi olan mı geldi?

ses çok belirğin montaj borusunda 90 derece dönüşler var mı.?
Sadece duvardan çıkıp aşağı iniyor. Başka yerde doksan derece dönüş yok ancak bu cihazın kronik sorunu bence. Çünkü bir sürü böyle şikayet gördüm. Hepsinde de boru bükülmüş olamaz diye düşünüyorum.

Geri
Üst Alt