Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
8 derecenin %90 nemi 24 derece için yaklaşık %30 neme denk geliyor. Bence iyi xd
Ek olarak bu konu bağlamında eski nesil klimaların soğutma modundayken daha başarılı nem aldıklarını düşünüyorum. Bugün yeni öğrendim bu yeni nesil dedikleri klimaların 8 derecelerde üflediğini. Çok üzüldüm. Kapitalizmin bir dayatması olup olmadığını detaylıca hesaplamak lazım. Zira benim r410 airfeller 24 saat açıkken faturam 3800 lira geliyor, arkadaşımın r32'ler 24 saat açıkken 6000 lira civarı geldi. Onunkiler de yeni nesil ve ben hep diyordum bunlarda sıkıntı var, benim klimam olsa karşısında oturamaz donardık falan diye.
Şimdi yerine 18000 veya 24000 düşünüyor. Gerek yok diyordum da belli ki yeni nesillerde biraz gerekiyor bu.
Üniversitede termodinamik dersinden öğrendiğim yarım yamalak bilgimle bile 3-4 derecelik üflemenin 8-10 derecelik üflemeden daha etkili olacağını biliyorum. Örnek olarak kore/japon arabalarını işlerdik. Onların gazları 2 derecelere kadar üfletirken avrupalılar 10 derecelere yakın üflediği için korelilerde klima yetmeme durumu olmaz denirdi. Araplar bu yüzden full corolla ve sonata kullanıyor olabilir xD