Lg dual cool 24000 btu yeteri kadar sogutmuyor

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
826
Olayın özü şu cihaz ne kadar yakarsa o kadar soğutur. Yeni cihazlar tasarruf odaklı çalışır orta fanda 8-10 derece veriyorsa sorun yoktur.
1 saatte soğutacağına 5 dakikada soğutsun çok yaksın.
Keşke üretimler isteğe göre olsa.
Belki tüketim 3 aşağı 5 yukarı aynı olur.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,815
1 saatte soğutacağına 5 dakikada soğutsun çok yaksın.
Keşke üretimler isteğe göre olsa.
Belki tüketim 3 aşağı 5 yukarı aynı olur.
Tüketimler asla aynı olamaz hatta yakın bile olamayacaktır.

Birşeyin hızını belirli şartlar oluşmadan (çevresel, parça teknolojisi) arttırmanız iş miktarını arttırır fakat verimlilik düşer.

Ömer Çolak Çevrimiçi

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,046
30
Deneyin bakalım inecek mi.
Nem %89 çıkmış otomatik mod yetersiz kalıyor.
8 derecenin %90 nemi 24 derece için yaklaşık %30 neme denk geliyor. Bence iyi xd

Ek olarak bu konu bağlamında eski nesil klimaların soğutma modundayken daha başarılı nem aldıklarını düşünüyorum. Bugün yeni öğrendim bu yeni nesil dedikleri klimaların 8 derecelerde üflediğini. Çok üzüldüm. Kapitalizmin bir dayatması olup olmadığını detaylıca hesaplamak lazım. Zira benim r410 airfeller 24 saat açıkken faturam 3800 lira geliyor, arkadaşımın r32'ler 24 saat açıkken 6000 lira civarı geldi. Onunkiler de yeni nesil ve ben hep diyordum bunlarda sıkıntı var, benim klimam olsa karşısında oturamaz donardık falan diye.

Şimdi yerine 18000 veya 24000 düşünüyor. Gerek yok diyordum da belli ki yeni nesillerde biraz gerekiyor bu.

Üniversitede termodinamik dersinden öğrendiğim yarım yamalak bilgimle bile 3-4 derecelik üflemenin 8-10 derecelik üflemeden daha etkili olacağını biliyorum. Örnek olarak kore/japon arabalarını işlerdik. Onların gazları 2 derecelere kadar üfletirken avrupalılar 10 derecelere yakın üflediği için korelilerde klima yetmeme durumu olmaz denirdi. Araplar bu yüzden full corolla ve sonata kullanıyor olabilir xD

Velhasılı, r32'den an itibariyle soğudum.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt