K
KingOfShadow
Aktif Üye
- 13 Kas 2021
- 137
- 23
Ben 11 derece sanıyordum da geçen ölçtüm 8.5 dereceye kadar indi üfleme sıcaklığı 18 derece 3. Fan ayarında ölçtüm maksimum a alınca artıyor orta fanda daha dolu dolu üflüyor ama cok sicak havalar da bence inemiyor o derecelere o gün hava 30 derece falandı ben 45 derecede 11 görmüş olabilirim
Bizde geçen sene 4800kw kullanmışız sınırda geziyoruz 5 tane 600w panel ile gündüz tüketimini düşürerek 5000kw tin altına inmeyi deneyebilirsin bu arada ileride arttira arttira komple ges e de geçersin life po piller inanılmaz ucuzluyor 5 10 seneye 50kw alırım ben bi tane elektirikli arabadan çıkmaMaalesef bende ve arkadaşım dediğim iş ortağımda devlet desteği yok. Geçen yıl 6000kw civarı tükettiğimiz için yüksek tüketimli gruba mı ne girmişiz.
İndirimsiz hali 4700 olarak size gelen fatura bana 4800 olarak komple indirimsiz geldi. Arkadaşıma da 5900 civarı olarak yine komple indirimsiz geldi.
Benim evde 12000+9000 Airfel R410 klimalar 24 saat 26~28 derece arasında açık. Üşürsek 28, pişersek 26 ayarlıyoruz.
Arkadaşımın evde 12000+12000 arçelik klimalar mevcuttu ve aç kapa yapıyordu sürekli.
Velhasılı bugün arçelik servisi gelip ölçtüğünde 12 derece gördük. Sorun olmadığına ben ikna olmadım ama garanti kapsamında değerlendirmeye de ikna edemedim. Söktürüp temizliğe gönderdik. Gelince de yatak odasına ikinci klima olarak takacak. Salona da airfelin yeni daikin üretimlilerinden 18000 btu sipariş geçtik.
Elektrik faturası yalıtımla alakalı konudur muhtemelen tabi ama klima maksimum soğutma yaparken karşısında oturabiliyor olmak bana hiç normal gelmedi. Zira benim evimde kapı pencere açık olsa bile odadaki serinlik bariz oluyor ve klima karşısında 5-10 dakika oturmak üşütüyor öyle maksimum turbo falan açmadan.