Önemli Lcd ve led televizyonlarda görüntü , ses , sinyal sorunları ve çözümleri

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,008
Merhaba gri görüntüde paylaşacağım videoda görünen açık renkli karelenmeler oluyor. bu sabit yerlerde değil sürekli panelin heryerinde görüntüye göre değişiyor ama siyah ve gri renklerde daha çok belli ediyor kendini. Ayrıca 4k görüntülerde dijital karıncalanma yaşıyorum. Filmlerde ve videolarda akıcı hızlı sahnelerde cisimlerde kenarında kırılmalar yaşanıyor. Youtube yada netflix ana menüsünde küçük ekranlarda görüntü çözürnürlüğü 240p gibi kötü görünüyor. Sorunun kaynağı ne olabilir yada tv yi gösterebileceğim güvenilir izmirde bi usta varmıdır. Tvnin Modeli Samsung Curve UE55JU6570

Uydu yayınlarında nasıl

N Çevrimdışı

NooXiouS

Yeni Üye
17 Mar 2025
4
43
Uydu yayınlarında nasıl
Uydu kullanmıyorum tv+ kullanıyorum fakat ondada kötü. Mi stik 4k kullanıyorum smart tv olduğu için netflix gibi uygulamaları artık çalıştırmuyordu.farklı HDMI portları denedim değişmedi. USB den 4k video izliyorum HD görüntüsü gibi. Şunu yazmayı unutum tv paneli cof arızasından kaynaklı tamire gitti. Tv ye karşıdan bakınca en sağdaki 1 adet cof değişti. yaptırdığım yer panelde sorun olmadığını söylüyor. 4000 lirada para verdik. Şimdi sorun tcon mu anakart mı panel sürücü kartımı internetten araştırmalarım hepsinin bu gibi sorunlar doğurduğu, ölçüm yapılması gerektiği. Ben okadar yetkin değilim malesef bunu anlayacak bir usta lazım izmirden. Yaptırdığım yere inanın güvenim kalmadı tv den soğudum. Tv modelinin aynısından yiğenimde var paneli kırılmıştı kilerde duruyor yedek parça olarak elimde.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,008
Uydu kullanmıyorum tv+ kullanıyorum fakat ondada kötü. Mi stik 4k kullanıyorum smart tv olduğu için netflix gibi uygulamaları artık çalıştırmuyordu.farklı HDMI portları denedim değişmedi. USB den 4k video izliyorum HD görüntüsü gibi. Şunu yazmayı unutum tv paneli cof arızasından kaynaklı tamire gitti. Tv ye karşıdan bakınca en sağdaki 1 adet cof değişti. yaptırdığım yer panelde sorun olmadığını söylüyor. 4000 lirada para verdik. Şimdi sorun tcon mu anakart mı panel sürücü kartımı internetten araştırmalarım hepsinin bu gibi sorunlar doğurduğu, ölçüm yapılması gerektiği. Ben okadar yetkin değilim malesef bunu anlayacak bir usta lazım izmirden. Yaptırdığım yere inanın güvenim kalmadı tv den soğudum. Tv modelinin aynısından yiğenimde var paneli kırılmıştı kilerde duruyor yedek parça olarak elimde.
Anladım. Şöyle yapabilirsiniz. Adem helvacı cof konusunda iyiydi ve İzmirli olaraktan biliyorum. Ama bizden ayrıldı ve Kendi sitesini kurdu. Onun sitesine girin ona yazın. Onun İzmir servisleri kim iyi bilir.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,905
40
Televizyonunuz hem biraz eski hem de giriş seviyesi bi model. Görüntüsünden memnunsanız problem yok ama yüksek tamir ücretleri isterlerse değer mi değmez mi diye düşünmeniz iyi olur. Samsung'da JU,KU,MU, NU, DU diye giden seriler en ucuz ürünler oluyor.

Geri
Üst Alt