150 den kaçayım derken başına bir sürü iş gelmiş işte, babalar gibi arçelik beko koysaydın bozulsa sıfırıyla değişirlerdi.. sonuçta sen kiracıdan misliyle çıkaracan onu kira veriyor adam bedavaya oturmuyor..
bak olayı ısrarla bana aç gözlü ev sahibi muhabbetine çekiyorsun , hiç bir masraftan kaçtığım da yok.
Forumda beni bilen biliyor ama madem ki konu buraya geldi izninizle açıklama yapmam gerekiyor.Sadece bak kendini anlatıyor anlamına getirmeyin lütfen.
1)Evin konumu avm,adliye, üniversite ye 100 metre kadar yakınlıkta olmasına rağmen emsalleri hatta daha kötüleri 1000 1200 lira gibi kira değerine verilirken ben sırf askeri personel olduğu için ve apartman da bir teyzenin ısrarı neticesinde 850 liraya verdim.
2)Ninem de ihtiyaç fazlası temiz kullanılabilir durumda olan çekyat, tekli koltuk,2 adet büyük halı,birkaç mutfak eşyası,ayakkabılık, boş su damacanası pompası ile ,paspas bilimum bir sürü eşyayı bedelsiz verdik.Adam okadar alçak gönüllü ki nineme olmaz teyze 300 lira kabul edersen lütfen al dedi.
3) Aspiratör, ocak, portmanto,kombi aldım.Bakımlarını montajlarını yaptım yaptırdım.Kornişlerini kendim taktım.Evde ihtiyaç fazlası yedek sıfır tuvalet fırçasından tutta çöp kovasına ,perdesine kadar verdik .
4) Eşim başta inşaat temizliğini yaptı, boya rütüş, kapı ayarlarına varınca yaptırdık.
5)ilk kirayı Peşin verdi , 15 inden 15 ine anlaştık gün olarak 15 gün kadar eve erken girdi yarım kira gibi birşey kesinlikle aklıma gelmediği gibi istemedim de.
6)Banka eft ücreti ödemesin diye kullanmadığım banka iban ını verdim.
7) Kendisi çalıştığı için hazır bende evdeyken aldığı eşyalar olsun ustalar olsun ben gittim açtım kapıyı.
8)Kendisi televizyon alıcam abi anlarmısın dedi benim n11 hesabımda indirim çeki vardı denkleyip ucuz yollu awox marka tv aldık gelince duvara takmaya gidicem.
9) Çamaşır makinesi sığmadı adamın iş güzar ustalar sağolsun , Internetten lavabo aldım 55 cm burda bulamadım ,komşu marangoz ,nakliyesi ustası falan bir lavabo bana 150 200 lirayı buldu .istesem banane kardeşim ev bu uymuyorsa küçük makine al der işin içinden çıkardım.
sence ben nasılsa kiracı ucuz yollu olsun diyen aç gözlü bir ev sahibi miyim?