Kumtel Ocak Pişmanlığı (Markadan Uzak durun!)

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,322
az önce vestelden geldiler ninemin dolabının kurulumu için abi biz öyle bir durumda yardımcı oluyoruz neticede yarın müşteri ile yüz yüze görüşüyoruz edirne küçük yer dedi.Aynen de öyle bizim cam vestel ocak kırık gelmişti kendileri kurmuş gibi rapor açtılar değişim oldu.

Kumtel servisleri çakal taze para 50 lira çok kıymetli bell ki onlar için.
Geçmiş olsun hocam Kumtel servisleri sıkıntılıdır , ayrıca Kumtel'in umrunda da olmuyor tüketici mağduriyetleri. Keşke dediğiniz gibi Vestel ya da Arçelik felan alsaymışsınız. İnşallah kısa sürede sorununuz çözülür ama bu iş hakem heyetine gider.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Aynı ocağı biz aldık, servis geldi kurulumunu yaptı. Sıkıntı yaşamadık. Ya ürün hatalı ya da kurulumunu yaptırdığınız kişi bozdu ocağı. Aklıma başka ihtimal gelmiyor.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Aynı ocağı biz aldık, servis geldi kurulumunu yaptı. Sıkıntı yaşamadık. Ya ürün hatalı ya da kurulumunu yaptırdığınız kişi bozdu ocağı. Aklıma başka ihtimal gelmiyor.
yok hocam alet sorunsuz çalışsada beş para etmez tamamen idaretenlik ürün belli yani düğmeleri falan oyuncak gibi.
Montajı yapan firma neyini bozacak bağladılar gittiler kombi ile sonra gaz dağıtım firması geldi kaçak kontrolü yapıp ruhsatı onayladı.

Kumtel=pişmanlık nacizane tavsiyem çalışsa da imkan dahilinde değiştirin gitsin ocağı şahsen evime almazdım yani.Tamamen kiracıyı uğraştırmamak adına aldım.Kesinlikle ne kaçak önlemine ne çakmağına ne kablosuna güvenilmez.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Geçmiş olsun hocam Kumtel servisleri sıkıntılıdır , ayrıca Kumtel'in umrunda da olmuyor tüketici mağduriyetleri. Keşke dediğiniz gibi Vestel ya da Arçelik felan alsaymışsınız. İnşallah kısa sürede sorununuz çözülür ama bu iş hakem heyetine gider.
valla her yerden şikayet oluşturdum henüz dönüş yapılmadı .

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
ben ferre ocak aldım n11 den satıcı arkadaş doğalgazlı olanları servis ücretsiz kuruyor fakat lpgli olanları ücretsiz kurmuyor ücretini öderseniz kuruyor demişti.bende kendim kursam garantide bir sıkıntı olurmu dedim olmaz dedi kendim açtım kurdum ALLAHTAN sorun çıkmadı çıksa uğraşabilirdim çünkü böyle pek bilinmeyen firmalara pek güvenim yok benim.
not:bende kumtel ile bu ferre arasında gidip gelmiştim iyiki ferreyi almışım umduğumdan daha iyi çıktı.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
ben ferre ocak aldım n11 den satıcı arkadaş doğalgazlı olanları servis kuruyor fakat lpgli olanları ücretsiz kurmuyor ücretini öderseniz kuruyor demişti.bende kendim kursam garantide bir sıkıntı olurmu dedim olmaz dedikendim açtım kurdum ALLAHTAN sorun çıkmadı çıksa uğraşabilirdim çünkü böyle pek bilinmeyen fşrmalar pek güvenim yok benim.
sanayi bakanlığının yerinde olsam hepsinin ruhsatını iptal ederim.Müşteri hizmetleri yok kaç kere aradım hep aynı kadın çıkıyor ,kavga ettik söylendim saygı ve hakarete varmayan çerçevede.Ama sanırsam fabrikanın sahibinin kızı yemin etmiş firmasını savunmaya.Heralde ekstra maaş alıyor.Üst birim yok ,yetkili yok.Servisi mahalle servisi ciddiyet yok adam almış eline bek kısmına çizik atıyor, yok ocakta ısıtıyor benden çakmak istiyor.Yok iletkenlik özelliği gitmişmiş.

Düğmeler yerinden zıplamak için can atıyor emanet duruyor.Arka kablo çatlaktı bantla yapıştırdım daha fazla sinir olmamak için adama göstermeye gerek bile duymadım.

yok bana ocak kafası yani bek getircekmiş tamamen mağdururiyetim giderilsin diye kayıt açarsa 25 lira para alırmış.

Giderken ocağın artık garanti kapsamı dışında dedi aradım müşteri hizmetleri de onayladı.Sonra servis arıyor abi ocağını garantiden göstericez bende kafa kalmadı kusura bakma diyor.Dedim müşteri hizmetleri bile onayladı isteniyorum garanti falan bir şekilde iade edicem dedim.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,017

Çakmak bujilerinin sesi geliyor ateşleme yapıyor gaz gelmiyor gibi muslukların gaz ayarını yaptılar mı ?
İlk resimde düğmesi çıkarılmış musluk yuvasında yeşil conta görünüyor contanın alt kısmında ince tornavida ile ayarlanabilen gaz (Alev) ayarı var. Doğal gaz yüklenici firma çalışanı veya servisten gelen şahıs ayar yaptı mı ?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Çakmak bujilerinin sesi geliyor ateşleme yapıyor gaz gelmiyor gibi muslukların gaz ayarını yaptılar mı ?
İlk resimde düğmesi çıkarılmış musluk yuvasında yeşil conta görünüyor contanın alt kısmında ince tornavida ile ayarlanabilen gaz (Alev) ayarı var. Doğal gaz yüklenici firma çalışanı veya servisten gelen şahıs ayar yaptı mı ?
sağol hocam yardımcı olmaya çalışıyorsun.Tesisatçı firma bağladı sadece.

servis ben müşteri hizmetleri ile görüşürken yaptı muhtemelen beni keklemek için ürün arızalı değil abi havasını almamışlar dedi ki salladı yani ordan ayar yaptı muhtemelen.Ama sonrasında düğme içine mi kaçmış ne çakmak çakmadı.

büyük göze uğraştırdı durdu çakmakla çakınca bek in iletkenliği gitmiş dedi.

neresinden bakarsanız fiyasko , samimiyet yok müşteriye yoluncak kaz gibi bakıyorlar.Müşteri hizmetleri terbiyesiz ,çirkef bir kadın.Ne olursa olsun müşteriye ses tonu yükseltilmez.Dalga geçilmez üründen ziyade bunun için bitmiştir marka benim için. Geçen hafta vesteli aradım birkaç kere buzdolabının kaydı açılmamış ,daha doğrusu servise teslim edildiği için karışıklık çıkmış normalde bana teslim edilmesi gerekiyormuş ben servise istedim.Lafın özü kaç kere aradıysam telefonu öyle bir açıyorlar ki nasılsınız efendim iyimisiniz, sorun ne isminizi öğrenebilir miyim.Kusurs bakmayın , firmamız adına özür dilerim vs. Sinirli bile olsam karşımdaki insana aksi konuşamam.Ama kumtel sabahtan beridir sinirlerimi hoplattı.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
yok hocam alet sorunsuz çalışsada beş para etmez tamamen idaretenlik ürün belli yani düğmeleri falan oyuncak gibi.
Montajı yapan firma neyini bozacak bağladılar gittiler kombi ile sonra gaz dağıtım firması geldi kaçak kontrolü yapıp ruhsatı onayladı.

Kumtel=pişmanlık nacizane tavsiyem çalışsa da imkan dahilinde değiştirin gitsin ocağı şahsen evime almazdım yani.Tamamen kiracıyı uğraştırmamak adına aldım.Kesinlikle ne kaçak önlemine ne çakmağına ne kablosuna güvenilmez.
Ucuz ürün bu kadar olur diyorum bu konuya.
Düğmeleri his olarak zayıf evet ama kullanışsız bir ürün değil şimdilik. Servise neden kurulum yaptırmadınız onu anlamadım. Firma kutudan arızalı çıkan ürünü kendisi görmediği için kabul etmiyor, benim anladığım bu. Vestel müşteriye inisiyatif tanıyor olabilir ama Kumtel tanımıyor demek ki. Keşke biraz daha verip Vestel alsaymışsınız. En azından servis ağı daha düzgün bir firmayı tercih etmiş olurdunuz.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Ucuz ürün bu kadar olur diyorum bu konuya.
Düğmeleri his olarak zayıf evet ama kullanışsız bir ürün değil şimdilik. Servise neden kurulum yaptırmadınız onu anlamadım. Firma kutudan arızalı çıkan ürünü kendisi görmediği için kabul etmiyor, benim anladığım bu. Vestel müşteriye inisiyatif tanıyor olabilir ama Kumtel tanımıyor demek ki. Keşke biraz daha verip Vestel alsaymışsınız. En azından servis ağı daha düzgün bir firmayı tercih etmiş olurdunuz.
tesisatçının iş güzarlığı onlarda kendince bana fayda için yaptılar büyük ihtimal.Hatta arka da dirsek yoktu tesisatçı taktı .Ama çoğu kişiye 50 lira karşılığında dirsek hortum da yoksa 80 liraya satmış kumtel servisleri.Merkezde iş olmayınca servisler istediği gibi at koşturuyorlar belli ki.

Ürün fiyatına göre ürün lafım yok.Ama demek istediğim firms ciddiyetsiz Allah korusun ocak kaynaklı yangın vs. sıkıntı olsa kesinlikle o sorumluluğu alabilecek firma değil.

işte alel acele aldık tutupta kiracı için zaten 1000 liralık ocak alamazdım.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Bakınız aspiratör üreticisi ne güzel yazmış kutu üzerine ,ama ne olursa olsun bunu etik bulmuyorum ben belli ki yasada açık var üreticiler bunu kullanıyor.İki şeye gıcık oluyorum.

1)Kombilerin montajını servisin yapmaması.Hatta bazıları ürün hasarlı yada arızalı çıkarsa sorumlulukları ta almıyormuş.Bayilerim servislerin bahanesi hazır zaten Internetten almışsınız.

2)Bazı LCD tvlerin , büro tipi buzdolabı ve aspiratör gibi şeylerin servisini kurulumu yapmaması veya ücretli yapması,aksi durumda benim örnekteki gibi tüketicinim mağdur edilmesi.

Adem Helvacı Adem Helvacı abim dernek başkanı olarak ne yapılabilir bu konuda?

İnternette bu 2 mevzu için sıkıntı yaşayan çok insan var.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
1589216562657448879012688059000.jpg

Geri
Üst Alt