Koronavirüs maalesef Türkiye'de de tespit edildi.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Deutsche Welle Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Ülke ve Avrupa Merkez İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlık Ofisi Geçici Başkanı Dr. Irshad Ali Shaikh, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Halkımızla ilk olarak paylaşmadıklarımızı DSÖ ile paylaşmıyoruz” dediğini hatırlatarak “Biz bu verilerin farkında değildik” demişti. Shaikh, tüm dünyada semptom göstermeyenlerin “sessizce virüsün yayılmasına neden olduğuna” vurgu yapmıştı.

Türkiye’deki sağlık sistemine değinen Shaikh, “Her ne kadar Türkiye’deki hastanelerde durum diğer ülkeler, Avrupa ya da Amerika’daki kadar kötü durumda olmasa da, bu şekilde devam ederse o zaman biz de, sağlık sisteminin, hastane sisteminin çöküşünü yaşayabiliriz” ifadesini kullanmıştı.

* * *

Bu açıklamaların yorumu mu olur? Ama burası Türkiye olur... Olmuş da !!

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Aşı karşıtları sosyal medyada örgütleniyor, oradan buradan duyduklarına inanıyorlar profesörlerin dediklerine de inanmıyorlar. Hep şu whatsapp grupları buna neden oluyor, kaynağı belli olmayan şeyler hep oradan yayılıyor. Aşı olmak istemiyorsa, onların sırasını olmak isteyenlere versinler, böylece bekleme sırası azalır.

Son düzenleme:
Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Bulaşıcılığı artsa bile etkili aşıya çok yakındık ama yapısı yeterince farklıysa bu aşı çalışmalarının hiç bir anlamı kalmayabilir. Bir koluna karşı aşılanıp da aşıdan etkilenmeyen hem de daha tehlikeli bir kolu etrafta dolanmaya devam ederse başımız büyük dertte. Bunun konusu başka bir konuda da geçmişti orada yazmıştım bu illet ne kadar uzun sürerse o kadar daha kötüleşme ihtimali var diye, umarım bu yeni kol aşı çalışmalarını boşa çıkartmaz. Şimdilik aşının etkisini ortadan kaldıracak kadar farklı değilmiş galiba ama yeni oluşan bu kol birkaç büyük mutasyon geçirirse etkisiz kılacak hale ulaşabilirmiş. Tabi aşıyı buna uydurmak sıfırdan üretmekten daha kolay olur ancak yeniden bir belirsizliğe düştük gibi görünüyor.

İngiltere'de ki bir test merkezi virüsün yeni kolunun görülme sıklığını gösteren bir tablo paylaşmış. Mavi olanlar şuan yaygın olan, konuşulan kol turuncu ise mutasyona uğramış yeni olan.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme: Mavi olan toplam pozitif sayısıymış, dikkat etmemişim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme 2: Bu tablodan bulaşıcılığı ile ilgili net çıkarım yapılamaz ama diğer kolların önüne geçmiş daha çok yayılmayı başarmış buradan daha etkili olduğuna ulaşabiliriz.

Son düzenleme:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Biraz önce geldi :
Kod:
20.12.2020 23:25
"İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır"
malesef emmi bende gördüm annem ve babamın evine giremiyorum .bu çok üzücü onlar içinde. sadece kapıdan ihtiyaçlarını bırakıp çıkıyorum. nebileyim insan anne ve babasına sarılamıyor korkusundan birşeylere sebep olurum diye

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
malesef emmi bende gördüm annem ve babamın evine giremiyorum .bu çok üzücü onlar içinde. sadece kapıdan ihtiyaçlarını bırakıp çıkıyorum. nebileyim insan anne ve babasına sarılamıyor korkusundan birşeylere sebep olurum diye
Aynen katılıyorum sevgili tekno ,hanımın yeğenin kocasının kardeşi geçen ay köy evinde toplanmışlar,annesi 63 yaşındaymış,sonra eve dönüyorlar ,4 gün sonra kadıncağızda baş ağrısı+sırt ağrısı başlıyor ,hastahaneye gidiyorlar acil,covid çıkıyor ,(o gün kim varsa hepsinde) ,4 gün sonra bir telefon,maalesef kadıncağız entübede vefat etmiş,şimdi damadın kız kardeşi "hep benim yüzümden" diye diye,psikolojisi bozulmuş ,çok kötü durum gerçekten.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Aynen katılıyorum sevgili tekno ,hanımın yeğenin kocasının kardeşi geçen ay köy evinde toplanmışlar,annesi 63 yaşındaymış,sonra eve dönüyorlar ,4 gün sonra kadıncağızda baş ağrısı+sırt ağrısı başlıyor ,hastahaneye gidiyorlar acil,covid çıkıyor ,(o gün kim varsa hepsinde) ,4 gün sonra bir telefon,maalesef kadıncağız entübede vefat etmiş,şimdi damadın kız kardeşi "hep benim yüzümden" diye diye,psikolojisi bozulmuş ,çok kötü durum gerçekten.
Benim arkadaşlar da konuşuyorlar işte şuraya gidelim şunu yapalım diye, sürekli kızıyorum diye bana sinirliler. Birinin bana borcu var hatta 3 aydır ödemeye çalışıyor izin vermiyorum daha müsait bir zamanda verirsin diye. Sürekli onlara da söylüyorum keyfi bir iş yapmayın oturun oturduğunuz yerde, sanki çalışıyorsunuz diye, ailenizden birine bulaştırsanız vebali sizin boynunuza diye. Bir de ailesinde risk gurubunda insanlar olanlar var, insan bir nevi kendi etkisiyle birinin ölümüne sebep olsa hemde yakın çevresinden, bunun altından nasıl kalkabilir çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Benim arkadaşlar da konuşuyorlar işte şuraya gidelim şunu yapalım diye, sürekli kızıyorum diye bana sinirliler. Birinin bana borcu var hatta 3 aydır ödemeye çalışıyor izin vermiyorum daha müsait bir zamanda verirsin diye. Sürekli onlara da söylüyorum keyfi bir iş yapmayın oturun oturduğunuz yerde, sanki çalışıyorsunuz diye, ailenizden birine bulaştırsanız vebali sizin boynunuza diye. Bir de ailesinde risk gurubunda insanlar olanlar var, insan bir nevi kendi etkisiyle birinin ölümüne sebep olsa hemde yakın çevresinden, bunun altından nasıl kalkabilir çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Evet ,aman ,dikkatli olmakta fayda var ,illa borcunu ödeyecekse ver ibanını "buraya yolla" dersin olur biter :ok

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Evet ,aman ,dikkatli olmakta fayda var ,illa borcunu ödeyecekse ver ibanını "buraya yolla" dersin olur biter :ok
Öyle de olabilir de şu dünyada en güvendiğim insanlardan biri ondan istediği zaman ödeyebilir torpilli ? Birde zaten bozuk kulaklık da satacaktı bana artık uygun bir zamanda ikisini bir verir diye bekliyorum ama o zaman hiç gelmeyecek gibi:haha

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Bildirge sansüre tabi tutulmaya başladı.
Prof. Dr. Temel Yılmaz, Belçikalı 394 tıp otoritesi ve 1.340 sağlık profesyonelinin Belçika hükümetine hitaben yayınladığı bildirgeyi yorumladı. Prof. Yılmaz, bildirgedeki "Bugün bu ilaçlara eklenen yeni antiviral ilaçlarla artık COVID -19 ölümcül hastalık olmaktan çıktı, hastalık kısa sürede iyileşebiliyor." açıklamasına dikkat çekti.

Güzel ele almış açıklayıcı yorumlamış, uyanık olmamız lazım.

Karşıt görüşler illaki olacaktır. Bende corona teşhisinin tam olarak doğru konulamadığı düşünüyorum ne zaman kış geldi corona daha da çoğaldı. Adam 10 defa test yaptırıyor 6 sı negatif 5i pozitif çkıyor. Neye güvenip tedavi olunalacak belli değil. Amerikada yapılan araştırmalarda sıtma ilacı kulananların ölüm oranlarının kullanmayanlara göre daha fazla olduğu açıklanmıştı . Sağlık bakanı da bunların gerçek dışı olduğunu açıklamıştı .

Peki güncel durumda yani aylar sonra ne oldu Amerika ve Fransa corona tedavisinde sıtma ilacının kullanımını yasakladı.

Türkiye ne yaptı ? tabiki Türkiyede yasakladı .

Önceden bir sürü kişiye sıtma ilacı kullandırdılar . O kadar ölen adam o zaman coronadan mı öldü yoksa sıtma ilacından mı .?

Zaten pcr testinin mucidi hastalıkların teşhisi için pcr testinin kullanılmaması gerektiğini kendisi söylemiş.

Şimdi aşıya güveniliyor muyum ?

ingilizce olarak dinlemek isteyenler

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt