KOMBİ Tavsiyesi

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
ilgine teşekkürler.Açıkcası nasipse 1+1 ev alıyoruz anlaştık sayılır ama kombi yok.Parasını fiyattan düştük adam takacaktı uğraşma dedim ev sahibine.Benim evdeki de dizayn düz kombi pek memnun değilim 400 küsür lira gelmeye başladı son zamlardan sonra.

Diyorum kendi evime iyi birşey alayım benim kombiyi de bakımını yaptırayım 1+1 e taktırayım nasılsa 2 petek bir havlupan var ki ben 5 senedir iyi kötü kullanıyorum şükür yarı yolda bırakmadı.

buderus gb 012 alayım dedim eski teknoloji

062 iyi ama fiyat 4500 civarı

warmhaus 2900 özellikleri güzel

birde nitromix var.senin konuyu aradım bulamamıştım sağol link için.

hayırlısı diyelim hayırlı olsun . şu anda kullandığınız kombinin marka modeli nedir ?
şu anda kullandığınız kombi sağlam iş görür ise boşuna yeni kombi almayın bence .

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
hayırlısı diyelim hayırlı olsun . şu anda kullandığınız kombinin marka modeli nedir ?
şu anda kullandığınız kombi sağlam iş görür ise boşuna yeni kombi almayın bence .
sağolun Allah herkese nasip etsin inşallah.

efendim yeni ev kombisiz bu şekilde kiraya veremem .Yani oraya yeni kombi almaktansa kendime alayım diyorum.Kombici arkadaş 2.el konvansiyonel kombi takalım falan dedi ama bunu bir fırsat olarak değerlendirmek istiyorum.Malum doğalgaz faturaları gittikçe yükseliyor tasarruf tasarruftur mantığına yani.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
efendim yeni ev kombisiz bu şekilde kiraya veremem .Yani oraya yeni kombi almaktansa kendime alayım diyorum.Kombici arkadaş 2.el konvansiyonel kombi takalım falan dedi ama bunu bir fırsat olarak değerlendirmek istiyorum.Malum doğalgaz faturaları gittikçe yükseliyor tasarruf tasarruftur mantığına yani.

Konvansiyonel ve 2. el, bence uzak durun boşverin. :kiskis

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Konvansiyonel ve 2. el, bence uzak durun boşverin. :kiskis
kombici tanıdık bir abi ama 1 yıl garantisi var diyor ama ben şöyle düşünüyorum , benim kombi zamanın 1000 tl lik kombisi , ev sahibide 3000 tl kombi parası pazarlıktan hariç düştü zaten .Kafamda diyorum benim 1000 tl lik kombiyi yeni eve takayım kalan para ile kendime kombi alayım???

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
kombici tanıdık bir abi ama 1 yıl garantisi var diyor ama ben şöyle düşünüyorum , benim kombi zamanın 1000 tl lik kombisi , ev sahibide 3000 tl kombi parası pazarlıktan hariç düştü zaten .Kafamda diyorum benim 1000 tl lik kombiyi yeni eve takayım kalan para ile kendime kombi alayım???

1 yıl içinde kombici dükkanı kapatırsa garanti ne olacak? Ben bu tarz sözlere güvenmiyorum açıkçası. :hihi
Masraftan kaçayım derken daha büyük masraflara da yol açmak var.
Diyelim ki kiracı da dikkat etmedi, arızayı uzun süre yaptırmadı.
Zararınız daha büyük olursa? Bir de böyle düşünün. :kiskis

BramStoker Çevrimdışı

BramStoker

Aktif Üye
8 Eki 2018
120
39
Uzun zamandır kombi araştıran biri olarak, başka yerlerde okuduğum kadarıyla f / p olarak
Baymak duotec Compact 24
Eca proteus kombiler iyiyler, ana eşanjörleri paslanmaz çelik olup, hidroblok grubu sarı pirinçmiş, Baymak 3 yıl ECA 5 yıl garantili, fiyatları 3500 civarı

Biraz param var, marka olsun dersen, ben 3 farklı evde Vaillant kullandım, yeni alacağım da mini boy vaillant olacak, derinlik sanırım 27,5 cm idi, 62,5 yükseklik, 40cm de eni.... Vaillant ecotec intro 18 / 24 fiyatı da 3900 tl

Daikin i çok övüyorlardı, o da minik ve güzelmiş ama baktıklarım çok pahalıydı, 4500 den falan başlıyor ama 6 yıl garantili Daikin

Not olarak şunu belirteyim, konvansiyonel kombilerin artık üretimi durdu, premix kombiler artık revaçta, yeni evde hiç kombi yoksa proje çizilmesi gerekiyor ve premix kombi şart diye biliyorum, ancak evde eskiden konvansiyonel varsa, değişim formuyla başka konvansiyonel takılabiliyor, onu araştırıp ona göre karar verin bence, yoksa yeni aldığınız kombiyi 1+1 e takmak zorunda kalmayın :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Not olarak şunu belirteyim, konvansiyonel kombilerin artık üretimi durdu, premix kombiler artık revaçta, yeni evde hiç kombi yoksa proje çizilmesi gerekiyor ve premix kombi şart diye biliyorum, ancak evde eskiden konvansiyonel varsa, değişim formuyla başka konvansiyonel takılabiliyor, onu araştırıp ona göre karar verin bence, yoksa yeni aldığınız kombiyi 1+1 e takmak zorunda kalmayın

Bizim evdeki kombiyi değiştirmek istediğimizde gidip proje çizdirmemiz gerekmiyor mu yani?
Çünkü bu konu tam bir muamma sanırım ve dağıtım şirketinden dağıtım şirketine değişiyor sanırım. :hmm

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
hocam merhabalar kombi ihtiyaçımız doğdu araştırıyorum sizde nitromix kullanıyor muşsunuz memnummusunuz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

umut merhaba.Sen kombi konusunda bilgilisin sanırsam kombi ihtiyaçımız doğdu ne alayım nasıl alayım??

Demirdöküm nitromix

sanıca ve warmhaus markaları dikkatimi çekti daha doğrusu benim kombi dolabının derinliği 33 cm max ve bu 3 marka sığıyor .Birde eca nın birkaç modeli var.
Evet bi kaç arkadaşla beraber aldık. Memnunuz sorun yok, ama bu model ya kalktı yada tam yogusmaliya geçtiler

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
1 yıl içinde kombici dükkanı kapatırsa garanti ne olacak? Ben bu tarz sözlere güvenmiyorum açıkçası. :hihi
Masraftan kaçayım derken daha büyük masraflara da yol açmak var.
Diyelim ki kiracı da dikkat etmedi, arızayı uzun süre yaptırmadı.
Zararınız daha büyük olursa? Bir de böyle düşünün. :kiskis
çok haklısın benim abi dükkandan ayrıca çalışıyor ama belli olmaz yinede.

Birde arızalarda ücret ev sahibine ait diye biliyorum.

Uzun zamandır kombi araştıran biri olarak, başka yerlerde okuduğum kadarıyla f / p olarak
Baymak duotec Compact 24
Eca proteus kombiler iyiyler, ana eşanjörleri paslanmaz çelik olup, hidroblok grubu sarı pirinçmiş, Baymak 3 yıl ECA 5 yıl garantili, fiyatları 3500 civarı

Biraz param var, marka olsun dersen, ben 3 farklı evde Vaillant kullandım, yeni alacağım da mini boy vaillant olacak, derinlik sanırım 27,5 cm idi, 62,5 yükseklik, 40cm de eni.... Vaillant ecotec intro 18 / 24 fiyatı da 3900 tl

Daikin i çok övüyorlardı, o da minik ve güzelmiş ama baktıklarım çok pahalıydı, 4500 den falan başlıyor ama 6 yıl garantili Daikin

Not olarak şunu belirteyim, konvansiyonel kombilerin artık üretimi durdu, premix kombiler artık revaçta, yeni evde hiç kombi yoksa proje çizilmesi gerekiyor ve premix kombi şart diye biliyorum, ancak evde eskiden konvansiyonel varsa, değişim formuyla başka konvansiyonel takılabiliyor, onu araştırıp ona göre karar verin bence, yoksa yeni aldığınız kombiyi 1+1 e takmak zorunda kalmayın :)
bunu söylediğin iyi oldu gaz firması yakın gidip sorarım ama sadece satışı ve üretimi durduruldu diye biliyorum.Olmadı önce takar sonra değiştiririm.Ona da para vermek lazımmış ama böyle yapan çok var gaz firması eve gelip kombim değişti mi diye bakacak hali yok.Ama ilerde gaz kaynaklı yangın vs olursa gaz firması sorumluluğu almıyormuş.Alanı da görmedim zaten.

Bizim evdeki kombiyi değiştirmek istediğimizde gidip proje çizdirmemiz gerekmiyor mu yani?
Çünkü bu konu tam bir muamma sanırım ve dağıtım şirketinden dağıtım şirketine değişiyor sanırım. :hmm
şirket politikalarına göre değişiyormuş.Ama evde eski kombi varsa değişim raporu tutuluyormuş sadece.Ama ben anlamam rapor falan bulur usta değiştirtirim.Bu saçma ülkede para olmayan hiçbir işte böyle zorunluluklar yok nedense.Öyle herşeyi kitabına uydurursak yaşayamayız biz milletçe??

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
çok haklısın benim abi dükkandan ayrıca çalışıyor ama belli olmaz yinede.

Birde arızalarda ücret ev sahibine ait diye biliyorum.

bunu söylediğin iyi oldu gaz firması yakın gidip sorarım ama sadece satışı ve üretimi durduruldu diye biliyorum.Olmadı önce takar sonra değiştiririm.Ona da para vermek lazımmış ama böyle yapan çok var gaz firması eve gelip kombim değişti mi diye bakacak hali yok.Ama ilerde gaz kaynaklı yangın vs olursa gaz firması sorumluluğu almıyormuş.Alanı da görmedim zaten.

şirket politikalarına göre değişiyormuş.Ama evde eski kombi varsa değişim raporu tutuluyormuş sadece.Ama ben anlamam rapor falan bulur usta değiştirtirim.Bu saçma ülkede para olmayan hiçbir işte böyle zorunluluklar yok nedense.Öyle herşeyi kitabına uydurursak yaşayamayız biz milletçe??

umut az önce gaz dağıtım şirketine sordum değişim dilekçesi verilecekmiş ücreti yokmuş.Şöyle yazayım.

1 ben internetten kombiyi alacağım nitromix ve warhhaus aradında kaldım.

kombi geldikten sonra yetki belgesi olan forma kaşe basabilecek kurumsal usta bulacağım.

ustayı ayarladıktan sonra gazdaş a gidip değişim dilekçesi dolduracağım.

gazdaş gelip gazı kesecek mühür takacak.

usta gelip bendekini söküp yenisini takıp değişim formuna kaşe basacak.

tekrar gazdaşa haber verip gazın açılımı gazdaş tarafından kaçak kontrol ü yapılıp onay formu dolduracaklar.

elektriği ben kendim bağlayacam fişi kesip varolan şaltere bağlantısını yapacağım.

en son Kombi servisi gelip gaz ayarını yapacak , garantiyi başlatacak.

bu kara kışta biraz macera ama hayırlısıyle 1+1 in kaporasını verip bu sefer sözleşme imzaladım geçen sefer ağzım yandı.Zaten bu başka emlakçı kurumsal firma ofisleri falan var.

1+1 in kombi takılımı zaten sıfır tesisat , proje falan çizilecek ,gazdaş 300 lira abonmanlık sayaç parası alıyor.İşim biraz zor yeni eve aspiratör , ocak , zebra perde , ıvır zıvır işler var biraz

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
meebbe meebbe, şahsi fikrim alarko-eca-dd nitromix. kendi evimde dd nitromix var
ilginize teşekkürler hocam.

evet dd nitromix benimde tercihim ama kombi hakkında çok fazla şikayet var sesli çalışması , parçaları pahalı ,servisleri kötü vs genel yorumlar.

birde modülasyonun kaç bölü kaç

fan pompa modülasyon u aynı şekilde yazmıyor hiçbiryerde.Misal airfell kademe sınırsız olarak

Frekans kontrollü fan sayesinde %15 - %100 kademesiz modülasyon
» Frekans kontrollü pompa ile çalışabilme

yazıyor ,ilaveten dd de garanti süresi az ek garanti çok pahalı ve anolog manometre yok

sanıca var ücretsiz 7 yıl garantili kullanımı kolay değerleri özellikleri güzel.honelwell ve birkaç alman italyan parça varmış.

warhhaus özellikleri güzel fiyat 2800

eca , baymak ta fiyat performans ürünü bulamadım malasef.

dayım alarko aldı mennun merkezi sistem kullanırkende alorka ile çalıştılar firma olarak kurumsal ve tecrübelilerdi.

meebbe meebbe, şahsi fikrim alarko-eca-dd nitromix. kendi evimde dd nitromix var

sizden rica etsem çok vaktinizi almadan birkaç fotoğraf , ve objektif yorumlarını zı yazabilir misiniz? neticede 3000 4000 para vereceğim kullanıcı yorumları çok önemli benim için. teşekkürler

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
meebbe meebbe, sesli çalışma evet ben ön kapağına bulaşık makinelerinde kullanılan izolasyondan kesip biçip yapıştırdım. ses olayı baya azaldı zaten balkonda çalışıyor çokta rahatsız etmiyor. fan modülasyonu var . pompa modülasyonu yok graundfos pompa mevcut. pompa üzerinde devir sivici mevcut fabrikasyon 3 te geliyor ben 1 e düşürdüm. ayrıca kalibrasyon ayarlarına girerek bürülör söndükten sonra pompa da 2 dk sonra durmasını sağladım. oda term. bağlantısı mevcut . dış hava sensörü bağlantısı mevcut .dış hava sensörü işine çok kafa yordum.dh de telkoline ile baya istişarelerde bulunduk o vaillantın dış hava sensörünü ebaydan getirtti. fakat ben linear ntc bulamadığım için tam randımanlı çalıştıramadım. dış hava sensör olayını halletseydim ot ye ihtiyaç kalmayacaktı. gönül isterdiki alarko olsun ama bütçeye en uygun dd nitromix ti aldım

Geri
Üst Alt