Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
hocam ben de bir kaç sayfa önce krokiyi paylaşmıştım, konumlandırmayı doğru bulmuştunuz.

şuan tek 24000btu, tek 18000btu ve 18000+12000(salon) seçeneklerim için araştırma yapmaya çalışıyorum. ancak klima konusunda tecrübem olmadığı için sizler gibi veya youtube üzerinden adem hoca gibi kişileri dinleyerek karar vermeye çalışsam da çok zor iş özellikle f/p dengesini bilmeden.

verdiğim paraya değecek, üst seviyeye çıkmadan bir çözüm arıyorum. güncel olması, baş ağrıtmayacak bir cihaz istiyorum. tüketim elbette önemli ancak en önemli özellik değil.

önerdiğiniz PC18SQ internet ortamında 43-45 civarı ancak mağazalara henüz gidip soramadım. belki de daha fazla.

şimdi de midea araştırıyorum ancak sanırım fiyatlar 18000 için 50k+

bir de daylux için 49000 fiyat aldım, daikin yan firması olması lazım.

kısaca: yüksek taksit bulursam 18000+12000 için 70 75 seviyesine çıkabilirim.

balkon girişine 18000 değil de 24000 derseniz eğer yine bir öneri isteyeceğim.

18000 yeter derseniz ve ortalama fiyatlardan bahsetmenizde bir mahsur yok ise LG'nin sizce fiyat olarak ederi ve haricinde bakabileceğim fiyat karşılaştırabileceğim başka önerileriniz var mıdır?
Kendi evime yeni cihaz alacak olsam LG Dual serisiyle yol devam ederdim çünkü aktif kullanıcısıyım.
Gerek fiyat gerekse enerji tüketimi olarak kullanıcı üzmeyecek seviyede ha tüketimi daha düşük makine yok mu elbette var ama satın almak maliyeti çok fazla aradaki fiyat farkını elektrik faturasıyla kapatmak imkansız.

Daylux çinli Midea üretiyor yan ürün işi hikaye. Daikin sadece üst modellerini kendi üretir alt modelleri hep fason fabrikalardan çıkar.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
40K, tek beklentim hızlı kurulum ve en azıdan nefes almak evin içinde şuan. kaira, airfel, bosch gibi midea prime tabanlı markaların 18kbtu bakıyorum. başka öneriniz varsa alabilirim. ek: lg PC18SQ dc plus 43, yine DC18RH dc sirius kendi sitesinde 48.5 fiyatında.
ek 2: bimde 25k TCL Elite TAC-12CHSD/XAF1I 12btu modelli klima var oda 1 ve oda3 konumlandırsam daha mı iyi olur siriusla yaklaşık aynı fiyata denk geliyor önerinize açığım.
1000011728.jpg
2 adet 12lik, 1 adet 18liğe göre çok daha iyi sonuçlar verir. Oda1 ve Oda3 hole bakacak şekilde konumlandırmada mutabıkız.
TCL özelinde bilgi sahibi değilim bir forumdaşımız olumlu yorum yazdı isterseniz bir göz atın kafanıza takılanı ona sorun

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
631
Tesisat basıncı vakuma düştükten sonra birkaç dakika daha bekleyip vakumu sonladırmak yeterli. Burada süreyi etkileyen temel faktörler
Vakum pompasının gücü ve montaj boru çapı ve uzunluğu.
s.a sota hocam yazlıktaki klimam 18000 btu kesik kesik üflüyor 9 yıllık klima soğutmada sorun yok neden olabilir filtreleri haftada 1 temizliyorum yıkıyorum

Mentraxmus Çevrimdışı

Mentraxmus

Yeni Üye
29 May 2020
26
34
Kendi evime yeni cihaz alacak olsam LG Dual serisiyle yol devam ederdim çünkü aktif kullanıcısıyım.
Gerek fiyat gerekse enerji tüketimi olarak kullanıcı üzmeyecek seviyede ha tüketimi daha düşük makine yok mu elbette var ama satın almak maliyeti çok fazla aradaki fiyat farkını elektrik faturasıyla kapatmak imkansız.

Daylux çinli Midea üretiyor yan ürün işi hikaye. Daikin sadece üst modellerini kendi üretir alt modelleri hep fason fabrikalardan çıkar.

Hocam LG PC24SQ modelini önermiştin. Ama klima karaborsa 63 bin tl, 55 bin tl, 51 bin tl ama sadece İzmir, bir türlü denk getiremedim :)

Ekstra olarak sadece 24’lük bakıyorum hocam. sizin tavsiyenize göre daha iyi olacak diye düşündüm ama LG bulamadım daikinde tarihi bir fiyatı var neredeyse 2 LG alınır 85lere

Son düzenleme:
metelixiz Çevrimdışı

metelixiz

Aktif Üye
23 May 2018
64
38
Bu modellerde iyonizer ve ultroviole bulunmuyor. Bu donanıma sahip en uygun cihaz LG sirius modeli inceleyin tekrardan konuşalım
Siz bunu yazmadan önce Rota Seal aklıma yatmıştı bulunduğum ilde bayiisi de servisi de varmış. Fiyat aldım ellerinde varmış bugünde takabilirlermiş fiyat 29.000 dedi.
Siz yazdıktan sonra LG DUALCOOL™ Sirius 12K BTU Inverter Wi-Fi Klima için burdaki bayiyi aradım 45.000 istediler hocam. Fiyat farkı benim için çok fazla.
Rota sizce üzer mi? Rota olmasa Airfele kayıyordu aklım.

D Çevrimdışı

dgknn89

Yeni Üye
26 Ara 2024
10
36
9000 BTU Alınacak
İlk 3 Sıralamanız Ne Olur ?

TCL Elite / Elite Plus
Kaira Plus
Airfel LTXM25N
Olefini Hitech
Olefini Irigoni
Bosch Climate 2000
Vaillant CLİMAVAIR
ECA Ecotech
Samsung AR35

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Siz bunu yazmadan önce Rota Seal aklıma yatmıştı bulunduğum ilde bayiisi de servisi de varmış. Fiyat aldım ellerinde varmış bugünde takabilirlermiş fiyat 29.000 dedi.
Siz yazdıktan sonra LG DUALCOOL™ Sirius 12K BTU Inverter Wi-Fi Klima için burdaki bayiyi aradım 45.000 istediler hocam. Fiyat farkı benim için çok fazla.
Rota sizce üzer mi? Rota olmasa Airfele kayıyordu aklım.
Kendi sitesinde 38000tl, hepsiburada da 39000tl

Rota ve airfel (midea üretimidir) aynı makinadır.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Hocam LG PC24SQ modelini önermiştin. Ama klima karaborsa 63 bin tl, 55 bin tl, 51 bin tl ama sadece İzmir, bir türlü denk getiremedim :)

Ekstra olarak sadece 24’lük bakıyorum hocam. sizin tavsiyenize göre daha iyi olacak diye düşündüm ama LG bulamadım daikinde tarihi bir fiyatı var neredeyse 2 LG alınır 85lere
İzmirde egeticaret var güvenilir sağlam işletme
Birkaç defa alışverişim oldu yerinde gidip pazarlık yapabilirsin.

Geri
Üst Alt