T Çevrimiçi

TavsiyeTelevizyon

Aktif Üye
20 Ara 2020
117
25
Regal sağolsun tüm teknik bilgiyi detaylı vermez. Dış ünitenin kaç kw olduğuna bakacaktım 12+12 yazarak geçiştirmiş.

Vestel'in sitesinden kontrol edince dış unitenin 18lik olduğunu görürsün.

Ekran-Alintisi73788e1fe9f81a25.png
Evet ikisini de enerji etiketine baktım Regal ile aynı veriler olmasına rağmen Regal A+ diyor Vestel ise A++ Regal de çoğu bilgi eksik hep. Neyse son olarak şöyle düşünebilir miyim o zaman iki multi klima çalıştırırsam 18 bin btu klima kadar yakar dış ünite 18 bin btu olduğu için 2 tane 9 bin btu alsam toplam yıllık enerji etiketi multi klimayla aynıya denk geliyor aslında şöyle düşğnüyorum 12lik multileri aynı anda çalıştırınca 2tane 9luk performansı ve elektrik tüketecek ama tekli olarak çalışırsam 12lik performansı da alabilecek.

İki tane 12lik tekli alıp aynı anda kullansam 24bin btu elektrik yakacak ama 2 tane tekli 9luk aldığımda da tekli kullandığımda 12lik performans alamamış olucam 12lik multide tekli çalıştırdığımda öyle bir imkanım olacak.

Multilerde gücü dış ünite belirliyor değil mi iç ünite 12lik olsa da dış ünite 18lik olduğundan klima başı 9luk oluyor 18likten 24lük performans beklenenemez diye düşünüyorum ama düz mantığım yanlış mı onu bilemiyorum performans kaybı dediğimiz nokta bu oluyor değil mi dış ünitenin toplamı iç ünitelerin toplamından düşük olması.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,599
Multilerde gücü dış ünite belirliyor değil mi iç ünite 12lik olsa da dış ünite 18lik olduğundan klima başı 9luk oluyor 18likten 24lük performans beklenenemez diye düşünüyorum ama düz mantığım yanlış mı onu bilemiyorum performans kaybı dediğimiz nokta bu oluyor değil mi dış ünitenin toplamı iç ünitelerin toplamından düşük olması.
iç üniteye verilecek gaz miktarını dış ünite belirler. Kompresör büyükdükçe performansı değil verimliği düşüyor

T Çevrimiçi

TavsiyeTelevizyon

Aktif Üye
20 Ara 2020
117
25
Siz olsanız verimlilik açısından 2 tane 9 binlik ya da 12 binlik klima mı alırsınız yoksa 12lik iki tane multi klimamı? Kafam çok karıştı araştırma yaparken kusura bakmayın.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,599
Siz olsanız verimlilik açısından 2 tane 9 binlik ya da 12 binlik klima mı alırsınız yoksa 12lik iki tane multi klimamı? Kafam çok karıştı araştırma yaparken kusura bakmayın.
verimliliği kafana çok takma yoğun kullanımda bile aradaki enerji farkı atla deve olmaz. Evde ankastre tesisat varsa multi güzel olur tüm borular sıva altında tek noktan evi ısıti, soğut ama tesisat sıvı üstü olacaksa odaların birinden ayrıysa boru duvarda çok çirkin duracaktır.
Muhtemel bir arızada her iki cihazın devre dışı kalabilir bunlar gözönüne alarak tercihini yap.

Şuan benim salonumdaki Midea E1 hatası veriyor multi olmuş olsaydı tüm sistem yatacaktı.

Geri
Üst Alt