T
TavsiyeTelevizyon
Aktif Üye
- 20 Ara 2020
- 117
- 25
Evet ikisini de enerji etiketine baktım Regal ile aynı veriler olmasına rağmen Regal A+ diyor Vestel ise A++ Regal de çoğu bilgi eksik hep. Neyse son olarak şöyle düşünebilir miyim o zaman iki multi klima çalıştırırsam 18 bin btu klima kadar yakar dış ünite 18 bin btu olduğu için 2 tane 9 bin btu alsam toplam yıllık enerji etiketi multi klimayla aynıya denk geliyor aslında şöyle düşğnüyorum 12lik multileri aynı anda çalıştırınca 2tane 9luk performansı ve elektrik tüketecek ama tekli olarak çalışırsam 12lik performansı da alabilecek.Regal sağolsun tüm teknik bilgiyi detaylı vermez. Dış ünitenin kaç kw olduğuna bakacaktım 12+12 yazarak geçiştirmiş.
Vestel'in sitesinden kontrol edince dış unitenin 18lik olduğunu görürsün.
![]()
İki tane 12lik tekli alıp aynı anda kullansam 24bin btu elektrik yakacak ama 2 tane tekli 9luk aldığımda da tekli kullandığımda 12lik performans alamamış olucam 12lik multide tekli çalıştırdığımda öyle bir imkanım olacak.
Multilerde gücü dış ünite belirliyor değil mi iç ünite 12lik olsa da dış ünite 18lik olduğundan klima başı 9luk oluyor 18likten 24lük performans beklenenemez diye düşünüyorum ama düz mantığım yanlış mı onu bilemiyorum performans kaybı dediğimiz nokta bu oluyor değil mi dış ünitenin toplamı iç ünitelerin toplamından düşük olması.