Sota
Root
- 6 Mar 2016
- 22,553
Kendi evime yeni cihaz alacak olsam LG Dual serisiyle yol devam ederdim çünkü aktif kullanıcısıyım.hocam ben de bir kaç sayfa önce krokiyi paylaşmıştım, konumlandırmayı doğru bulmuştunuz.
şuan tek 24000btu, tek 18000btu ve 18000+12000(salon) seçeneklerim için araştırma yapmaya çalışıyorum. ancak klima konusunda tecrübem olmadığı için sizler gibi veya youtube üzerinden adem hoca gibi kişileri dinleyerek karar vermeye çalışsam da çok zor iş özellikle f/p dengesini bilmeden.
verdiğim paraya değecek, üst seviyeye çıkmadan bir çözüm arıyorum. güncel olması, baş ağrıtmayacak bir cihaz istiyorum. tüketim elbette önemli ancak en önemli özellik değil.
önerdiğiniz PC18SQ internet ortamında 43-45 civarı ancak mağazalara henüz gidip soramadım. belki de daha fazla.
şimdi de midea araştırıyorum ancak sanırım fiyatlar 18000 için 50k+
bir de daylux için 49000 fiyat aldım, daikin yan firması olması lazım.
kısaca: yüksek taksit bulursam 18000+12000 için 70 75 seviyesine çıkabilirim.
balkon girişine 18000 değil de 24000 derseniz eğer yine bir öneri isteyeceğim.
18000 yeter derseniz ve ortalama fiyatlardan bahsetmenizde bir mahsur yok ise LG'nin sizce fiyat olarak ederi ve haricinde bakabileceğim fiyat karşılaştırabileceğim başka önerileriniz var mıdır?
Gerek fiyat gerekse enerji tüketimi olarak kullanıcı üzmeyecek seviyede ha tüketimi daha düşük makine yok mu elbette var ama satın almak maliyeti çok fazla aradaki fiyat farkını elektrik faturasıyla kapatmak imkansız.
Daylux çinli Midea üretiyor yan ürün işi hikaye. Daikin sadece üst modellerini kendi üretir alt modelleri hep fason fabrikalardan çıkar.