H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
156
34
20 gündür aralıksız çalışan airfel 18lik var. Elektrik faturası geldi. Bu 20 günde klima 140kw elektrik tüketmiş.

Salon 25m2 ve kapısı hep açık. Diğer oda 10m2 civarında ve kapısı hep açık. 2-3 gündür diğer 10-12 m2 civarındaki oda kapısı da hep açık. Koridorda baya büyük. 26-27 derecede setli.

Ortalamaya vurunca saatlik tüketimi 290w olmuş. Bana iyi geldi.

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
635
20 gündür aralıksız çalışan airfel 18lik var. Elektrik faturası geldi. Bu 20 günde klima 140kw elektrik tüketmiş.

Salon 25m2 ve kapısı hep açık. Diğer oda 10m2 civarında ve kapısı hep açık. 2-3 gündür diğer 10-12 m2 civarındaki oda kapısı da hep açık. Koridorda baya büyük. 26-27 derecede setli.

bende de beko 31830 18,000 btu klima var 9 yıllık klimam

30 m2 çatı katında yazlıkta açık mutfakta 1 aydır 25 / 26 derecede sürekli çalışıyor

günlük tüm ev elektrik ortalama 7 kw

klima için de 7 kw tüketimi var

günde 14 kw elektrikli şofben kullanıyoruz üstelik

7 kw * 30 gün 210 kw klima için gelecek

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,822

Dibini sıyırmış :kiskis Dış ortam sıcaklığı kaç derece merak ettim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,822
sayın hocam bizim gibi amatör kullanıcılar için yapılması gerekenleri makale şeklinde yazar mısınız? haftalık filtre temizliği yaptırdım, başka bakım ne zmanları yaptıracam? dış ünite bakımı ne zaman gibi yardımcı olursanız sevinirim.

merhaaba arkadaşlar Sota Sota hocamın yardımlarıyla lg pc24sq klima aldım. 1 aylık kullanım tecrübemi paylaşmak istedim.
evimiz öğleden sonra full güneş alıyor. tek cephe odalar yanyana dizili. ön taraf 17mt balkon .
klima da kullanım sürecinde tek sorunum dış ünite. balkon içine koyduk ,cambalkon pencereleri açsakta balkon sıcak oluyor. balkon dışına alamıyoruz. dış ünite büyük .
klima kullanımda, 24 saat 25 derecede çalışması gerekiyormuş. bunu yaptıktan sonra salon ve odalarda serinlik hissettik. anlık tüketim fan hızı az iken 0,6-0,8 kw arası iken hızlı modda 1,5kw buluyor. jet modda 5dk da 5 derece düşürüyor. acemi klima kullanıcısı olarak memnunum.
* Yoğun kullanımda haftalık filtre temizliğini aksatma filtre kirlendikçe sirkülasyon azalır bu bağlı olarak enerji tüketimi artar.
* Her yıl iç, dış ünite ilaçlı şekilde detaylı olarak yıkanmalı yıkama sonrası cihazın performansı ilk güne döner ayrıca mantar, küf oluşumu kaynaklı koku ve hastalıkların önüne geçerseniz.
* Klima sistemin randımanlı çalışabilmesi için dış ünitenin hava alması gerekir. Kesinlikle kapalı oda, hava almayan yerlerde çalıştırmayın çünkü cihazın verimi düşer ve fazladan elektrik sarfiyatına neden olur.

Dış ünite fan yönünü pencere kanadına denk gelmedi mi.?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,822

Merhaba.

AR12TXHQBWK içi bakır mıdır?
Konu eski ama samsung bu materyalden vazgeçmedi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,822

Merhabalar.

Aşağıda yazan modeli montaj dahil 42.000 TL alındı. Soğutma için kullanılacak. Toplam 80m2 ev 20 m2 salon salonda n diğer odalara hava akışı var. Fiyat uygun mu? Bu klima özelinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Daikin Sensira FTXF35F+RXF35F
Yeni serinin fiyatı 52000tl bence uygun.

T Çevrimdışı

TavsiyeTelevizyon

Aktif Üye
20 Ara 2020
130
25
multi cihazları pek sevmiyorum odalar yan yanaysa düşünülür fakat neden Vestel.
Fiyat olarak 53500e 9 taksit yapıyorlardı ama

Regalde de 45800 lira 9 taksit şuan bunu da düşünüyorum neden Vestel derseniz 8 yıllık salonda 12bin btuluk klimam var ondan memnunum şuan yeni klimalarında da 3 yıl genel garanti 10 yıl da motor kompresör garantisi veriyor.

Şöyle düşündüm multi klima olarak ikiside yatak odası olacak yan yana duvar var arada birisi her gece çalışacak diğeri ise ara sıra misafir gelirse gibi açılacak bende az kullanılacak odaya ayrı ünite alıp montajlanıp kullanılmazsa ya da nadir kullanılırsa iyi olmaz diye düşündüm tek dış ünite alırsam ünite yine de hep açılmış çalış olacak ama başka marka başka alternatiflere başka önerilere de açığım sizlerden.

Bu arada 2 tane tekli 9bin btu ya da 12 bin btu klimanın aynı anda yakacağı elektrikrik 12bin btu iki tane iç ünite 18bin btu dış ünite klimanın elektrik yakması nasıl olur hangisi daha az yakar mesela multi klimalardan birini çalıştırılsa sadece solo 9binlik ya da 12binlik klimadan daha fazla yakar mı?

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,822
Fiyat olarak 53500e 9 taksit yapıyorlardı ama

Regalde de 45800 lira 9 taksit şuan bunu da düşünüyorum neden Vestel derseniz 8 yıllık salonda 12bin btuluk klimam var ondan memnunum şuan yeni klimalarında da 3 yıl genel garanti 10 yıl da motor kompresör garantisi veriyor.

Şöyle düşündüm multi klima olarak ikiside yatak odası olacak yan yana duvar var arada birisi her gece çalışacak diğeri ise ara sıra misafir gelirse gibi açılacak bende az kullanılacak odaya ayrı ünite alıp montajlanıp kullanılmazsa ya da nadir kullanılırsa iyi olmaz diye düşündüm tek dış ünite alırsam ünite yine de hep açılmış çalış olacak ama başka marka başka alternatiflere başka önerilere de açığım sizlerden.

Bu arada 2 tane tekli 9bin btu ya da 12 bin btu klimanın aynı anda yakacağı elektrikrik 12bin btu iki tane iç ünite 18bin btu dış ünite klimanın elektrik yakması nasıl olur hangisi daha az yakar mesela multi klimalardan birini çalıştırılsa sadece solo 9binlik ya da 12binlik klimadan daha fazla yakar mı?
Multi cihazların verimi teklilere göre bir tık düşük olur. Bu fiyata başka marka 2li multi çok zor.

T Çevrimdışı

TavsiyeTelevizyon

Aktif Üye
20 Ara 2020
130
25
Multi cihazların verimi teklilere göre bir tık düşük olur. Bu fiyata başka marka 2li multi çok zor.
2 adet ayrı 9binlik(143 kWh/yıl) almak ya da 2 adet 12binlik(195 kWh/yıl) almak ikili multi 12bin btu (294kWh/yıl) elektrik tüketimleri kıyaslayarak bakıyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama 2 adet 9 binlik ile 2 adet multi 12 bin btu elektrik tüketimi aynı gözüküyor.

Birde bir şey daha sormak istiyorum tekli klimalar r32 gazı kullanırken A++ enerji sınıfı etiketi var multi klimalarda ise r410a gazı kullanıyor A+ enerji sınıfı etiketi klima gazı olarak hangisi iyidir verimlilik açısından da ikiside farklı gaz kullanma sebebi nedir çok kafamı karıştırdı bu durum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,822
2 adet ayrı 9binlik(143 kWh/yıl) almak ya da 2 adet 12binlik(195 kWh/yıl) almak ikili multi 12bin btu (294kWh/yıl) elektrik tüketimleri kıyaslayarak bakıyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama 2 adet 9 binlik ile 2 adet multi 12 bin btu elektrik tüketimi aynı gözüküyor.

Birde bir şey daha sormak istiyorum tekli klimalar r32 gazı kullanırken A++ enerji sınıfı etiketi var multi klimalarda ise r410a gazı kullanıyor A+ enerji sınıfı etiketi klima gazı olarak hangisi iyidir verimlilik açısından da ikiside farklı gaz kullanma sebebi nedir çok kafamı karıştırdı bu durum.
Regal sağolsun tüm teknik bilgiyi detaylı vermez. Dış ünitenin kaç kw olduğuna bakacaktım 12+12 yazarak geçiştirmiş.

Vestel'in sitesinden kontrol edince dış unitenin 18lik olduğunu görürsün.

Ekran-Alintisi73788e1fe9f81a25.png

Geri
Üst Alt