Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Tekrardan merhaba. Vaktinizi almıştım klima konusunda. Temel olarak kullanım detayı vermeye geldim.
Mart nisan aylarında elektrik faturam 320 360 gelmiş. Temmuz ayında, ilk 15gun 18 saatten az olmamak, son 15gunu 23 saatten az olmamak kaydıyla, 26 27 derece eko mod, genelde 7kademenin 2.kademesinde kullanıldı. Evde çocukların kapıyı kapatmamasi da eklenirse, toki konutunda 12e kadar direk güneş gören salonda, muhtemel 24 mk alanda kullandım. İl Manisa 36 43 derece hava sıcaklığı görüldü bu ayda. 1160tl faturam. Günlük 12.5kwh ortalama. Klimasız aylarda 4.5kwh ortalama gelmiş. Tüketim konusunda çok memnun kaldım. Muhtemel 18lik alacak olursam yine aynı markayı alacağım. Saygılar.
geri bildirim için teşekkürler. İsterseniz mesajınızı konu haline getirin çünkü TCL klimayı çok fazla kişi soruyor mesajınız arada kaynamaz ve amacına ulaşmış olur.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Merhabalar, ücretsiz keşif adına Beko servisini çağırdık. Kendileri keşif yapıp yeri belirlediler. Cihaz için de 18'lik bir klimanın uygun olacağını söylediler. Şuan için 18'lik bir klima ne önerirsiniz. Okuduğum kadarıyla Beko çok iyi değil bu konuda. Yazın ve kışında kullanılabilecek ne önerirsiniz? Bulunduğum yer Konya Ereğli burada Daikin ve Mitsubishi yetkili servisini yok sanırım.
Konya ereğlinin kışı soğuk geçer o yüzden giriş sınıfı makinalardan orada randıman alamazsınız ayrıca dış ortam eski derecelere düştüğü için klimanın performansında azalma olur. Bu durumuda göz önüne alarak ihtiyacınız olan kapasitenin bir üstünü alın.

Ne kadar bütçe ayırdınız.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
selamlar ev İstanbul'da 2.kat kuzeye bakıyor çok fazla direkt güneşe maruz kalmıyor. toplam alan 71m2 olarak hesapladım hol ile oda3 arasında ince bir koridor var kapının hemen üstü direkt olarak oda1 e bakıyor. tek klima ile bu işi çözebilir miyim? çizim ve dediğim koridoru resmini ekliyorum. marka model tavsiyeside alabilirim. şimdiden teşekkürler... Sota Sota

ev115b4b4ae23b1b2f.png

20250729_155356.jpg
tek klimayla sıcağı kırarsanız ama ara odalar ister istemez tam serin olmayacaktır. 18-24k klinayı oda1 den direk hole bakacak şekilde montaj yaptırmanız gerekir. Mümkün mü.?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
karşılaştırma sonucunuzu buradan da paylaşabilir misiniz?

çokca tavsiye edilen LG PC18SQ araştırıyordum. Sirius bi 10k daha fazla, TCL için belirttiğiniz modelde de 12000'lik olanı PC18SQ ile aynı fiyat.

Ayrıca bu iki markanın satış sonrası hizmeti nasıl bilginiz var mı? Özellikle TCL, televizyon konusunda problemler okumuştum daha önce servisinde
TCL değerleri kağıt üstünde çok iyi, umarım bu değerleri kullanım senaryolarında da görebiliriz.
Firmaların ilan ettikleri değerleri bağımsız kuruluşlar tarafında tescil ve onaylanması son kullanıcı açısından oldukça önemlidir.

aşağıdaki siteden alacağınız klimanın vereceği gerçek değerleri görebilirsiniz.

Mentraxmus Çevrimdışı

Mentraxmus

Yeni Üye
29 May 2020
26
34
Konya ereğlinin kışı soğuk geçer o yüzden giriş sınıfı makinalardan orada randıman alamazsınız ayrıca dış ortam eski derecelere düştüğü için klimanın performansında azalma olur. Bu durumuda göz önüne alarak ihtiyacınız olan kapasitenin bir üstünü alın.

Ne kadar bütçe ayırdınız.
Merhabalar hocam, kışın evde pek durmuyoruz. Maksimum 1-2 ay kalıyor doğalgaz + klima ile de destekleriz diye düşünüyoruz. Ama tabii sizin uzmanlığınıza çok ihtiyacım var.

Şuan için sıcaklarla mücadele edelim hem de doğalgazı destekleriz diye düşündüm. Beko 18lik önerdi ama ben sizin yazdıklarınızdan da genel okuduğumda aşağıdaki modeller öne çıktı.

LG PC18SQ,
Daikin Shira Plus (FTXM50R)
Daikin Sensira (FTXC/FTXF 18 000 BTU)

Aşağıdaki evimizin krokisi, salonumuz 38 metrekare 40 diyebiliriz. Beko’nun önerdiği yeri kırmızı ile işaretledim. Belirli bir soğuk olunca koridora da soğuğu vermeye çalışacağız. 18.000BTU ideal 24.000BTU’ya gerek yok dediler. Bir de iç ünite ile dış ünite arası 7 metre olması lazım dediler. Bunları da sormak istedim.

6D4AC9B1-FBE8-49D2-A7CC-2B4846E238DB.jpg

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın hocam. Düzgün bir model seçelim, rahat edelim diyerek darlıyorum sizi.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Merhabalar hocam, kışın evde pek durmuyoruz. Maksimum 1-2 ay kalıyor doğalgaz + klima ile de destekleriz diye düşünüyoruz. Ama tabii sizin uzmanlığınıza çok ihtiyacım var.

Şuan için sıcaklarla mücadele edelim hem de doğalgazı destekleriz diye düşündüm. Beko 18lik önerdi ama ben sizin yazdıklarınızdan da genel okuduğumda aşağıdaki modeller öne çıktı.

LG PC18SQ,
Daikin Shira Plus (FTXM50R)
Daikin Sensira (FTXC/FTXF 18 000 BTU)

Aşağıdaki evimizin krokisi, salonumuz 38 metrekare 40 diyebiliriz. Beko’nun önerdiği yeri kırmızı ile işaretledim. Belirli bir soğuk olunca koridora da soğuğu vermeye çalışacağız. 18.000BTU ideal 24.000BTU’ya gerek yok dediler. Bir de iç ünite ile dış ünite arası 7 metre olması lazım dediler. Bunları da sormak istedim.

6D4AC9B1-FBE8-49D2-A7CC-2B4846E238DB.jpg

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın hocam. Düzgün bir model seçelim, rahat edelim diyerek darlıyorum sizi.
estağfurullah bu platformda kuralara uyarak dilediğin kadar soru sorabilirsin.

Isınan hava yükselir bu nedenle diğer odalara pek etki etmez o yüzden kışın arka odalara klimanın yararı olmayacak.

Salon zaten büyükmüş kapıyı açıp diğer odalara gitsin dersen bir büyük modeli seç.

LG PC24SQ modeline senin işini fazlasıyla görür.
Daikin'de 24'lük cihaz almak yürek ister.

Mentraxmus Çevrimdışı

Mentraxmus

Yeni Üye
29 May 2020
26
34
estağfurullah bu platformda kuralara uyarak dilediğin kadar soru sorabilirsin.

Isınan hava yükselir bu nedenle diğer odalara pek etki etmez o yüzden kışın arka odalara klimanın yararı olmayacak.

Salon zaten büyükmüş kapıyı açıp diğer odalara gitsin dersen bir büyük modeli seç.

LG PC24SQ modeline senin işini fazlasıyla görür.
Daikin'de 24'lük cihaz almak yürek ister.

Çok teşekkür ederim hocam. Araştırayım LG için bakalım keşif ve takma işlemini kim yapacak :)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Hocam bina eski olduğu için titreşim sesi falan çok hissedilir mi? Ses problemi olması durumunda dış ünitenin balkonda yere sabitlenmesi sorunu çözer mi? Bir de klimayı prize bağlamak istiyorum oradan enerji takibi yapmam gerekecek.
uzun duvara montaj yapılırsa vibrasyon kaynaklı uğultu olabiliyor. 9-12lik makinaları prizden çalıştırabilirsin.

C Çevrimdışı

cerkess

Yeni Üye
29 Tem 2025
4
47
tek klimayla sıcağı kırarsanız ama ara odalar ister istemez tam serin olmayacaktır. 18-24k klinayı oda1 den direk hole bakacak şekilde montaj yaptırmanız gerekir. Mümkün mü.?
tabii mümkün hocam, eklediğim resimde kroki üzerinde mavi olarak gösterdiğim kısım yine resimde mavi olarak gösterdiğim yere geliyor. burada olan klimanın hol ve iki odayı sıcağı kırması bile benim için yeterli. oda1 in başına bir vantilatör koyarak holdeki soğuk havayı oda1 taşımak gibi bir fikrim vardı yada sizin önerdiğiniz gibi oda1 holun karşısına koyarsam holun diğer odalara yakın kısımna vantilatörü koyarakta soğugu dağıtabilirim. tabi burda montaj yapacak servisin nereyi uygun göreceğide önemli. 18k bir klima için model öneriside alabilirim giriş segmentinden.
1000011691.jpg
1000011692.jpg

1000011694.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
tabii mümkün hocam, eklediğim resimde kroki üzerinde mavi olarak gösterdiğim kısım yine resimde mavi olarak gösterdiğim yere geliyor. burada olan klimanın hol ve iki odayı sıcağı kırması bile benim için yeterli. oda1 in başına bir vantilatör koyarak holdeki soğuk havayı oda1 taşımak gibi bir fikrim vardı yada sizin önerdiğiniz gibi oda1 holun karşısına koyarsam holun diğer odalara yakın kısımna vantilatörü koyarakta soğugu dağıtabilirim. tabi burda montaj yapacak servisin nereyi uygun göreceğide önemli. 18k bir klima için model öneriside alabilirim giriş segmentinden.
1000011691.jpg
1000011692.jpg

1000011694.jpg
mavi alana koyarsan soğuk hava oda2-3 hiç uğramadan oda1 gider. Oda1 kurulum yapılırsa hol, oda3 klimanın rüzgarı doğrudan gider. Oda2 gerekirse vantilatörle yönlendirisiniz.

C Çevrimdışı

cerkess

Yeni Üye
29 Tem 2025
4
47
mavi alana koyarsan soğuk hava oda2-3 hiç uğramadan oda1 gider. Oda1 kurulum yapılırsa hol, oda3 klimanın rüzgarı doğrudan gider. Oda2 gerekirse vantilatörle yönlendirisiniz.
yardımınız için teşekkürler. dediğiniz gibi yaptıracağım. 18k klima araştırmasına başlıyorum o halde. önerdiğiniz model var mı?

Geri
Üst Alt