Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Herkese öncelikle merhabalar, ilk defa klima alacağım. Almadan önce çokça araştırma yaptım fakat internette kirli bilgi çokça olduğundan karar kısmında takıldım. Hesaplamalarıma göre >=220000 BTU benim soğutacağım alan için yeterli. 90bin ₺ kadar bütçem var. Sakarya'da yaşıyorum bu nedenle servis kısmını da düşünmem gerekli. Marka kısmında Daikin, Mitsubishi, Mitsubishi Heavy, Gree, Airfel gibi markaları inceleyebildim. Daikinin Shinra Eco 22000 BTU (FTXP60N) kafama yattı. Fiyatı yüksek olduğundan benzer kalitede daha uygun bir model önerilerinizi bekliyorum. Ses, yer, konusunda bir sorunum yok. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Tek bir cihaza bu kadar yüksek rakam bağlamanızın özel bir nedeni var mı.?

E Çevrimdışı

Emre çoban

Yeni Üye
25 Tem 2025
3
38
Tek bir cihaza bu kadar yüksek rakam bağlamanızın özel bir nedeni var mı.?
Merhabalar, özel bir nedeni yok. bilgisizlik diyebiliriz. daha uygun olmasında hiç sakınca yok. uzun ömürlü kafamı ağrıtmayacağını düşündüğüm için otomatik bütçe yükseldi.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Merhabalar, özel bir nedeni yok. bilgisizlik diyebiliriz. daha uygun olmasında hiç sakınca yok. uzun ömürlü kafamı ağrıtmayacağını düşündüğüm için otomatik bütçe yükseldi.
sakarya 1gün bulundum çevresi göre nispeten daha serin geldi. Cihazın Adana, Mersin vb bölgeler gibi zorlanmayacağı aşikar.
Forumda benimde kullanıcısı olduğum LG dual serisini bolca tavsiye ediyoruz. F/P makinadır.

Wifi, + yöne salınım, Enerji kontrol gibi özellikleri var. Sirius serisinde bunlara ek olarak Ultraviole, İyonize özelliği bulunmakta.
Enerji tüketimi olarak beni üzmediği gibi sizi de üzmeyecektir.

S Çevrimiçi

serler

Yeni Üye
24 Tem 2025
8
43
LG PC18SQ 43600TL ,PC09SQ 29160TL toplam 72760TL

Midea Xtreme save 79000tl geliyor fakat arayıp kurulum ücreti kısmını mutlaka teyit birde onunla uğraşmak zorun kalma
Çok teşekkür ederim Daikın shıra plus 12.000 btu 55.000 tl nakit olarak alınması mantıklı olur mu salon için?

H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
150
34
Onarım prosedürü aynen bu şekilde. geçmiş olsun.
Peki daha sıfır cihaz takılalı 2hafta bile olmadı. Dış ünite değişimi istemem daha mı mantıklı? Sıfır ürünü onartıp tekrar gaz doldur vs uğraşmak istemiyorum. Malum işçilikler vasat. Yeterli özen gösterilecek mi belirtilen miktarda 1.08 kg gaz basılacak mı muamma??

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Peki daha sıfır cihaz takılalı 2hafta bile olmadı. Dış ünite değişimi istemem daha mı mantıklı? Sıfır ürünü onartıp tekrar gaz doldur vs uğraşmak istemiyorum. Malum işçilikler vasat. Yeterli özen gösterilecek mi belirtilen miktarda 1.08 kg gaz basılacak mı muamma??
değişim isteme hakkınız bulunuyor. M.H arayıp dış ünite değişimi istediğizi belirtin.

E Çevrimdışı

Emre çoban

Yeni Üye
25 Tem 2025
3
38
sakarya 1gün bulundum çevresi göre nispeten daha serin geldi. Cihazın Adana, Mersin vb bölgeler gibi zorlanmayacağı aşikar.
Forumda benimde kullanıcısı olduğum LG dual serisini bolca tavsiye ediyoruz. F/P makinadır.

Wifi, + yöne salınım, Enerji kontrol gibi özellikleri var. Sirius serisinde bunlara ek olarak Ultraviole, İyonize özelliği bulunmakta.
Enerji tüketimi olarak beni üzmediği gibi sizi de üzmeyecektir.
Merhabalar, Sirius serisi gerçekten hoşuma gitti. 25.07.2025 tarihi itibariyle kendi sitesinde 58bin ₺'lik fiyatı var. ancak 3 taksit biraz belimizi büküyor(ort. 19200₺). farklı önerebileceğiniz marka model var mı?

S Çevrimdışı

sametcomak

Yeni Üye
19 Haz 2020
13
28
Sota Sota Hocam selamlar. Öncelikle her türlü soruya yanıt vermişsin. İlgin için çok teşekkür ederim.

Şimdi herkes gibi ben de klima arıyorum fakat spesifik birkaç özellik arayışım var. Bu özellikleri yazıcam ama o fiyata da olmaz be kardeşim dersin diye korkuyorum :) Haddimi de aşmak istemem.

-Inverter olmalı
-R32 Kullanmalı
-Wifi Olmalı
-Eğer teknik anlamda bu veriye ulaşabiliyorsak, hem iç ünite hem de dış ünite fan motoru DC olmalı. LG Dualcool gibi.
-4 Yönlü salınımı otomatik yapmalı
-18.000BTU ve üzeri olmalı

Fiyat olarakta maksimum 40.000 verebilirim. Eğer dersen ki kardeşim mümkün değil, o halde bu standartlarda alabileceğim en en ucuz 12.000BTU model ne ise, onu önerebilirsin. Tabi 12.000'lik söz konusu ise de Maksimum 28.000TL'ye çıkabiliyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Sota Sota Hocam selamlar. Öncelikle her türlü soruya yanıt vermişsin. İlgin için çok teşekkür ederim.

Şimdi herkes gibi ben de klima arıyorum fakat spesifik birkaç özellik arayışım var. Bu özellikleri yazıcam ama o fiyata da olmaz be kardeşim dersin diye korkuyorum :) Haddimi de aşmak istemem.

-Inverter olmalı
-R32 Kullanmalı
-Wifi Olmalı
-Eğer teknik anlamda bu veriye ulaşabiliyorsak, hem iç ünite hem de dış ünite fan motoru DC olmalı. LG Dualcool gibi.
-4 Yönlü salınımı otomatik yapmalı
-18.000BTU ve üzeri olmalı

Fiyat olarakta maksimum 40.000 verebilirim. Eğer dersen ki kardeşim mümkün değil, o halde bu standartlarda alabileceğim en en ucuz 12.000BTU model ne ise, onu önerebilirsin. Tabi 12.000'lik söz konusu ise de Maksimum 28.000TL'ye çıkabiliyorum.
yazdığın özelliklere LG PC18SQ uyuyor fakat fiyat 43000 bir önceki seri Dual Plus S3-M18KL2FA 42000tl

H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
150
34
yazdığın özelliklere LG PC18SQ uyuyor fakat fiyat 43000 bir önceki seri Dual Plus S3-M18KL2FA 42000tl
Klimaların mart ayındaki fiyatlarına baktım. Diğerleri mart ayındaki fiyatla aynı hatta şu anda daha da düşükken lg zam yapmış. Bu da onu en popüler klimalar kategorisinden düşürmüş. Önceden ilk 3te çıkardı.

besinnung Çevrimdışı

besinnung

Yeni Üye
28 Tem 2025
1
26
Merhabalar, 27 metre karelik kuzey ve batı cepheli oturma odası için klima almayı düşünüyorum. Odanın boyutlarını resim olarak ekledim. Konum Akhisar Manisa ve genellikle 2 ila 3 kişi bulunacak. Yazları saat 2'den güneş batana kadar doğrudan güneş görüyor ve çoğunlukla akşam üzeri çalıştırılacak. Daire ara katta, camlar çift cam ve duvarlar Ytong.

Şimdiye kadar aşağıdaki modeller arasında kaldım ancak güçleri yeterli gelir mi emin olamadım.
1) Kaira Plus 12000 veya 18000 BTU
2) TCL VoxIN 12000 BTU (18000 BTU'luk maalesef bütçe dışı)
3) Rota Seal 12000 veya 18000 BTU

Açıkçası 8.5'lik SEER değeriyle TCL teknik verilerde önde görünüyor fakat en fazla 4000 W (13600 BTU)'lık soğutma kapasitesinin yeterli gelip gelmeyeceği konusunda yardıma ihtiyacım var. Bunların haricinde bir öneriniz varsa onu da duymak isterim.
Şimdiden teşekkürler.

1000001834.webp

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Salim Koç

Yeni Üye
25 Mar 2025
1
43
Merhaba yaklaşık 30 m kare salona klima almayı düşünüyorum 18 lik düşünüyorum.Adana Sarıçam güney-doğu cepheli müstakil ev.Biraz araştırma yaptım Midea xtreme save modeli gerek tasarruflu olması gerekse servis ve ürün kalitesi olarak hoşuma gitti.Fakat 18 lik olanı bütçemi aşıyor biraz,18 lik Airfel,Daylux,kaira, baymak gibi markalarımı tavsiye edersiniz yoksa 12 lik Midea işimi görür mü.illaki 18 lik al derseniz diğer markalardan hangisini tavsiye edersiniz çoğunu Midea uretiyormus zaten.Diger odada kullandığım Demirdöküm A5 performans klima vardı biraz sesli çalışıyor ama genel olarak memnunum ama yeni serileri Arçelik üretimi diye okudum o yüzden almaktan vazgeçtim.40 bin liraya kadar 18 lik klima tavsiyesinde bulunan olurda memnun olurum.genellikle soğutma amaçlı olacak

Geri
Üst Alt