tabiki PC18SQdostlar,
LG Dualcool Plus PC18SQ mi yoksa Vestel Flora Doğa Inverter 246 mı
O yüzden Midea ve üretimleri, baymak tekrar listeme geri aldım.Klimaların mart ayındaki fiyatlarına baktım. Diğerleri mart ayındaki fiyatla aynı hatta şu anda daha da düşükken lg zam yapmış. Bu da onu en popüler klimalar kategorisinden düşürmüş. Önceden ilk 3te çıkardı.
Eviniz arakat ve yalıtım durumu iyi gelen gideniniz fazla değilse 12lik kurtarır. Aç kapa kullanacaksınız, hanenizde kalabalıksa 18lik alınMerhabalar, 27 metre karelik kuzey ve batı cepheli oturma odası için klima almayı düşünüyorum. Odanın boyutlarını resim olarak ekledim. Konum Akhisar Manisa ve genellikle 2 ila 3 kişi bulunacak. Yazları saat 2'den güneş batana kadar doğrudan güneş görüyor ve çoğunlukla akşam üzeri çalıştırılacak. Daire ara katta, camlar çift cam ve duvarlar Ytong.
Şimdiye kadar aşağıdaki modeller arasında kaldım ancak güçleri yeterli gelir mi emin olamadım.
1) Kaira Plus 12000 veya 18000 BTU
2) TCL VoxIN 12000 BTU (18000 BTU'luk maalesef bütçe dışı)
3) Rota Seal 12000 veya 18000 BTU
Açıkçası 8.5'lik SEER değeriyle TCL teknik verilerde önde görünüyor fakat en fazla 4000 W (13600 BTU)'lık soğutma kapasitesinin yeterli gelip gelmeyeceği konusunda yardıma ihtiyacım var. Bunların haricinde bir öneriniz varsa onu da duymak isterim.
Şimdiden teşekkürler.
![]()
Airfel, Daylux, Kaire bu makinaların hepsi Midea tarafından üretilip birbirine denk makinalardır. Baymak oldum olası hep F/P'dir aux tarafından üretiliyor kullanıcı menuniyet iyi durumda.Merhaba yaklaşık 30 m kare salona klima almayı düşünüyorum 18 lik düşünüyorum.Adana Sarıçam güney-doğu cepheli müstakil ev.Biraz araştırma yaptım Midea xtreme save modeli gerek tasarruflu olması gerekse servis ve ürün kalitesi olarak hoşuma gitti.Fakat 18 lik olanı bütçemi aşıyor biraz,18 lik Airfel,Daylux,kaira, baymak gibi markalarımı tavsiye edersiniz yoksa 12 lik Midea işimi görür mü.illaki 18 lik al derseniz diğer markalardan hangisini tavsiye edersiniz çoğunu Midea uretiyormus zaten.Diger odada kullandığım Demirdöküm A5 performans klima vardı biraz sesli çalışıyor ama genel olarak memnunum ama yeni serileri Arçelik üretimi diye okudum o yüzden almaktan vazgeçtim.40 bin liraya kadar 18 lik klima tavsiyesinde bulunan olurda memnun olurum.genellikle soğutma amaçlı olacak
Klimanın yerleri doğru şekilde konulandırmışsınız.Merhaba Değerli Forum Üyeleri,
Bir süredir anonim olarak forum içinde araştırma yaptıktan sonra, nihai karar için kroki üzerinden bir yardım talep etmek istiyorum.
Görselleştirmeye çalıştığım ev için, küçük balkon kapısının üzerinde, koridora bakan bir klima (bu yıl tek bir klima alma planım var) alarak çoğunlukla 2 kişinin ancak gerektiği zamanlarda 6 kişiye kadar çıkan insan sayısının terlemeden barınmasını istiyorum.
Keşif için gelen usta bu ev yapısı için bir adet küçük balkon kapısı üstüne 24000'lik veya 18000'lik ve bir adet salona 18000'lik ile rahat bir şekilde havalandırabileceğimi söyledi.
Çoğunlukla evin salonu kullanılmamaktadır. Bu sebeple bütçe sebebiyle ilk başta küçük balkon üstüne bir adet 18.000 (veya 24000?) alarak koridor+ebeveyn+mutfak için bir ferahlık olmasını istiyorum.
Klima kalitesi konusunda çok bir fikrim yok, LG PC18SQ için forumda sizlerin tavsiyesi ile kafamda yer edinen bir klima oldu, 18000 için 40 seviyeleri ve daha uygun görüyorsanız eğer 24bin için 50 seviyelerinde önerilerinizi bekliyorum.
Ayrıca LG için fiyat şuan yaklaşık 43 civarlarında olup, yetkili mağazaralara danışmadım. İnternet üzerinden almaya sıcak bakmıyorum. Sizce LG'nin kendi mağazalarında bu fiyat 43 civarında veya daha aşağıda mıdır?
Görüşlerinizi merak ediyorum.
![]()
Tekrardan merhaba. Vaktinizi almıştım klima konusunda. Temel olarak kullanım detayı vermeye geldim.Hocam tavsiyeniz üzerine aldım. Şuan fiyatı hb premium ile visa karta kupon derken bu hale düştü. Servis de vakum işi tcl şart kosuluyor, dedi. Güvendik bismillah aldık. Sagolun değerli bilgi vaktiniz..
![]()
Klimanın yerleri doğru şekilde konulandırmışsınız.Hole 18lik, Salona 12lik atıp 7/24 çalıştırırsan istediğini elde edersin ama salonda kalabalık misafir ağırlarım dersen 12lik cihaz ve kapının açık oluşu nedeniyle salon biraz sıcak kalabilir.
LG Sirius dan vazgeçip TCL freshin 3.0 alacağım