Sota
Root
- 6 Mar 2016
- 22,561
Midea üretimi.reis oda metre kare 25 uzunluk 6 genişlik 4
diamond klima nasıl reis ?
Midea üretimi.reis oda metre kare 25 uzunluk 6 genişlik 4
diamond klima nasıl reis ?
gelip kontrol etsinler bakalım. BizimYok gördüğüm kadarıyla yapılmadı zaten dış ünite iç ünitenin arkasında. Bir borulama yok.
salona 18lik, arka odaya 9 luk işaretlediği şekilde hole bakacak şekilde montaj yapılırsa işinizi görür.![]()
Merhabalar
Ayvalık gömeç tarafındaki 2 + 1 100 m rakımda bulunan,kaba sıva üzeri yalıtımı olup kuzey batı cephe yönlerine bakan 55 m2 bir daire sahibiyim. Yatak odası sabah güneş doğuşu ile saat 10 a kadar güneş alıyor. Salonum akşam 5 ten güneş batışına kadar güneş alıyor. Camlarda elektirkli panjur mevcut. Konumumuz hakim rüzgarlara ev sahipliği yapan bir yer. Hem ısıtma hemde soğutma için kullnabilcecğim. salon ve yatak odası için 12.000 ve 9.000 btu ‘ luk birer tane klima düşüncem var. Ya da salona daha yüksek bir btu klima alıp bütün evi bununla ısıtıp soğutabilir miyim? Bu nokta da marka model olarak fayda görebileceğim ürün ya da ürünler konusunda tavsiye ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Peki marka ve model için öneriniz olurmu?salona 18lik, arka odaya 9 luk işaretlediği şekilde hole bakacak şekilde montaj yapılırsa işinizi görür.
![]()
Toplam bütçePeki marka ve model için öneriniz olurmu?
Her montajda vakumlama yapılmalıdır.![]()
Merhaba kıymetli ustam,Sota öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bir konuda fikrinize danışmak istiyorum. Klimam ilk kurulduğunda vakum işlemi yapılmıştı ve o zaman eko modda oldukça iyi soğutuyordu. Ancak ev değişikliği sonrası montajda "vakuma gerek yok" denilerek işlem yapılmadı. Şu anda eko modda soğutma oldukça zayıf, normal modda biraz daha iyi ama yine de eski performansında değil.
Sorum şu:
Gazı tamamen boşaltıp, sistemde vakumlama yaptıktan sonra sıfırdan Cantaş marka R410A gaz bastırırsam, eski verimi tekrar yakalayabilir miyim? Bu işlem sisteme zarar verir mi, yoksa randımanlı çalışması için doğru bir adım olur mu?
Not klima sizcd kalite performans konusunda nasıl değiştirmeli mi yoksa sağlam bir klima mı hocam bu konudaki düşünceleriniz de kıymetli tavsiyeniz üzerine bu arada yeni yatak odama Lg PC12SQ aldım
Bu konudaki tavsiyenizi ve önerinizi samimiyetle bekliyorum hocam.
Saygılar.
80.000 tl gibi bir rakam var kafam da o da maksimum sayenizde daha uyguna da çözebilirsem ne mutlu banaToplam bütçe
Servis bugün gelip baktı, kompresör arızalı dediler. Sipariş geçtiler, gelince değişim yapacaklar.gelip kontrol etsinler bakalım. BizimFair Play LG klimasında korkunç ses geliyordu gidip kendim baktım boru titreyerek gövdeye temas ediyor o da aşırı zırıltı yapıyordu hafif araladım sorun çözüldü
![]()
Geçen sene yaptırdım bu sene yaptırmadım Gaz yenilememe değer mi sogutma çok aşırı kötü değil ama cihaz sağlığı açısından yaptırmam gerekiyor mu acaba?Her montajda vakumlama yapılmalıdır.
Sistemde kalan hava, nem performansı ve cihaz ömrünü kısalttığı aşikar fakat ciddi derece performans kaybı varsa akla ilk gelen gaz kaçağı yoksa klima evap, kondenser, cross fan kısmının yoğun şekilde kirlenmesi gelir.
En son detaylı temizliği ne zaman yaptırdınız.
LG PC18SQ 43600TL ,PC09SQ 29160TL toplam 72760TL80.000 tl gibi bir rakam var kafam da o da maksimum sayenizde daha uyguna da çözebilirsem ne mutlu bana![]()
1 gün dahi kullansanız senelik bakımını aksatmayın. Bakımı aksatılan klimaların sağlık sorunlarına neden olduğunu unutmayınGeçen sene yaptırdım bu sene yaptırmadım Gaz yenilememe değer mi sogutma çok aşırı kötü değil ama cihaz sağlığı açısından yaptırmam gerekiyor mu acaba?
Onarım prosedürü aynen bu şekilde. geçmiş olsun.Servis bugün gelip baktı, kompresör arızalı dediler. Sipariş geçtiler, gelince değişim yapacaklar.
Söylediklerine göre gaz tekrar basılıp vakum yapılıp çalıştırılacakmış.