E Çevrimdışı

eclipsen

Yeni Üye
28 Tem 2025
4
25
Bütçe, özellik, beklenti .?

hocam ben de bir kaç sayfa önce krokiyi paylaşmıştım, konumlandırmayı doğru bulmuştunuz.

şuan tek 24000btu, tek 18000btu ve 18000+12000(salon) seçeneklerim için araştırma yapmaya çalışıyorum. ancak klima konusunda tecrübem olmadığı için sizler gibi veya youtube üzerinden adem hoca gibi kişileri dinleyerek karar vermeye çalışsam da çok zor iş özellikle f/p dengesini bilmeden.

verdiğim paraya değecek, üst seviyeye çıkmadan bir çözüm arıyorum. güncel olması, baş ağrıtmayacak bir cihaz istiyorum. tüketim elbette önemli ancak en önemli özellik değil.

önerdiğiniz PC18SQ internet ortamında 43-45 civarı ancak mağazalara henüz gidip soramadım. belki de daha fazla.

şimdi de midea araştırıyorum ancak sanırım fiyatlar 18000 için 50k+

bir de daylux için 49000 fiyat aldım, daikin yan firması olması lazım.

kısaca: yüksek taksit bulursam 18000+12000 için 70 75 seviyesine çıkabilirim.

balkon girişine 18000 değil de 24000 derseniz eğer yine bir öneri isteyeceğim.

18000 yeter derseniz ve ortalama fiyatlardan bahsetmenizde bir mahsur yok ise LG'nin sizce fiyat olarak ederi ve haricinde bakabileceğim fiyat karşılaştırabileceğim başka önerileriniz var mıdır?

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
157
27
IMG_20250730_104420.jpg

Gree fairy klimam aldıktan 23 saat sonra montajı yapıldı, 15 dk vakumlandı.

H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
150
34
IMG_20250730_104420.jpg

Gree fairy klimam aldıktan 23 saat sonra montajı yapıldı, 15 dk vakumlandı.
Bu vakum dakikası çok önemlimi ya. Herkes 5-10-15 dakikalardan bahsediyor. Benim 18’lik airfel süre tuttum 4 dk vakumlandı. Bu süre yeterli olmaz mı? Dış ünite değişimi talep ettim kompresör arızasından. Değişirde min 10 dk tutulmasını isteyeyim mi?

C Çevrimdışı

cerkess

Yeni Üye
29 Tem 2025
4
47
Bütçe, özellik, beklenti .?
40K, tek beklentim hızlı kurulum ve en azıdan nefes almak evin içinde şuan. kaira, airfel, bosch gibi midea prime tabanlı markaların 18kbtu bakıyorum. başka öneriniz varsa alabilirim. ek: lg PC18SQ dc plus 43, yine DC18RH dc sirius kendi sitesinde 48.5 fiyatında.
ek 2: bimde 25k TCL Elite TAC-12CHSD/XAF1I 12btu modelli klima var oda 1 ve oda3 konumlandırsam daha mı iyi olur siriusla yaklaşık aynı fiyata denk geliyor önerinize açığım.
1000011728.jpg

Son düzenleme:
metelixiz Çevrimdışı

metelixiz

Aktif Üye
23 May 2018
64
38
Selamlar,
Herkes gibi ben de klima arayışındayım. Aynı şeylerin tekrarına düşmemek ve yönlendirme yapan hocalarımı yormamak için geçmiş sayfaların da birazını okudum ama gittikçe kafam karışıyor, biraz karar vermekte zorlanan birisiyim. Yardımcı olursanız sevinirim.

(68) Aksaray Merkez'de yaşıyorum.
Yaklaşık 20m2 kendi odam için almak istiyorum.
En üst katta oturuyorum çatının tüm sıcağını hissediyorum. Bir balkon kapısı ve diğer duvarda bir standart pencere var.
8 yıllık bir bina.
Kombiye en uzak odada oturuyorum. Kışın ısı biraz az geliyor hem onu az da olsa ısı yönünden desteklemek için, çokça da soğutma amacıyla uygun fiyatlı ürün arıyorum.
İlimdeki servis durumundan bağımsız 30k altı Baymak Elegant Plus, Airfel LTXM35N ve Kaira gibi modeller ilgimi çekti.
40k altı ise; Carrier, Midea Xtreme Save ve LG Sirius Dual var ama aradaki fiyat farkı benim için hatrısayılır güzel bir para.
Biraz ses takıntım var, hava temizleme ve nem alma özellikleri olursa iyi olur. Wifi olsa daha iyi olur pratiklik açısından ama çok elzem birşey değil.
Sota Sota hocam ve diğer konuya hakim arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,561
Selamlar,
Herkes gibi ben de klima arayışındayım. Aynı şeylerin tekrarına düşmemek ve yönlendirme yapan hocalarımı yormamak için geçmiş sayfaların da birazını okudum ama gittikçe kafam karışıyor, biraz karar vermekte zorlanan birisiyim. Yardımcı olursanız sevinirim.

(68) Aksaray Merkez'de yaşıyorum.
Yaklaşık 20m2 kendi odam için almak istiyorum.
En üst katta oturuyorum çatının tüm sıcağını hissediyorum. Bir balkon kapısı ve diğer duvarda bir standart pencere var.
8 yıllık bir bina.
Kombiye en uzak odada oturuyorum. Kışın ısı biraz az geliyor hem onu az da olsa ısı yönünden desteklemek için, çokça da soğutma amacıyla uygun fiyatlı ürün arıyorum.
İlimdeki servis durumundan bağımsız 30k altı Baymak Elegant Plus, Airfel LTXM35N ve Kaira gibi modeller ilgimi çekti.
40k altı ise; Carrier, Midea Xtreme Save ve LG Sirius Dual var ama aradaki fiyat farkı benim için hatrısayılır güzel bir para.
Biraz ses takıntım var, hava temizleme ve nem alma özellikleri olursa iyi olur. Wifi olsa daha iyi olur pratiklik açısından ama çok elzem birşey değil.
Sota Sota hocam ve diğer konuya hakim arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden.
Bu modellerde iyonizer ve ultroviole bulunmuyor. Bu donanıma sahip en uygun cihaz LG sirius modeli inceleyin tekrardan konuşalım

Geri
Üst Alt