slowfood
Moderatör
- 23 May 2022
- 7,881
Merhaba arkadaşlar ve Sota Hocam...
Tavsiye üzerine Samsung WindFree Premium Plus 12.000 BTU klima aldım. Klimanın dış ünitesinden WindFree modundayken (turbo bile değil) bu şekilde sesler geliyor. Video ile kayıt altına aldım. Bu sesin sebebi dış ünitenin duvardan tarafa gelen kısmındaki tel gibi olan şeyin yoğun titreşimden dolayı üniteye çarpması. Yazınca anlaması biraz zor olduğu için ben videoları ekliyorum. Bu normal midir yoksa teknik servis çağırılmalı mıdır? Teşekkürler...
NOT: Bu titreşimi ve sesi her zaman yapmıyor, ne zaman yapacağı hiç belli olmuyor. Özellikle WindFree modundayken daha fazla yapıyor. Yoğun kullanım da yapmıyorum, günlerce açık bırakmıyorum, 5 saat çalıştırdıktan sonra dinlendiriyorum...
VİDEO LİNKLERİ:
Dış ünitenin kasa montajında sanki gevşek kalan birşey var gibi. Kondanserin bu kadar titremesi hiç normal görünmüyor. Montaja bakıyorum, tampon kullanılmış. Eğer elinizde anahtar varsa sizin tek yapabileceğiniz tampon sabitleme somunlarını biraz sıkmak ya da gevşetmek suretiyle titreşimi alabiliyor musunuz kontrol etmek. Ünitenin kendisindeki titreşime ait sizin müdahale edebileceğiniz bir şey yok. Servisi çağırıp kontrolünü sağlamalısınız.