I
independent
Süper Üye
- 12 Haz 2023
- 662
- 39
Ömer Çolak 405 watt tüketim güzel bir tüketim değeri. Hocam senin bu tüketim verilerini aldığın sistem bütün evi kapsıyor değil mi?
405 kW ay başından beriÖmer Çolak 405 watt tüketim güzel bir tüketim değeri. Hocam senin bu tüketim verilerini aldığın sistem bütün evi kapsıyor değil mi?
Evet anlık değil ama yaklaşık 700 watt ediyor saatlik iki klima 24 saat. Yani ortalama 350 watt ama tüm oda kapıları açık.Ömer Çolak ben anlık watt tüketimi zannetmiştim. Bugün elektrik faturam geldi 2 klimanın harcadığı elektrik faturaya 180 TL olarak yansımış (27 derecede ve silence modda ) ancak ben 24 saat çalıştırmıyorum günde 8-9 saat çalışıyor klimalar arada da soğuktan kapatıyorum
Haziran ayında 2 yıl oluyor. Serinletme anlamında memnunum ama uyurkenki konfor anlamında memnun değilim.İnverter klimalar gerçekten az elektrik harcıyor Ömer Çolak hocam klimalardan memnun musun?Ne zamandır kullanıyorsun?
Maalesef biri 9000 diğeri 12000. İkisi de minimum yaklaşık 300watt'a düşüyor.Ömer Çolak anladım. BTU kapasitesini biraz düşük alsaydın nasıl olurdu?
Bütçede limit var mı.?Arkadaşlar 18.000 btu klimaya ihtiyacım var. Az yakan ve sorun çıkarmayan bir öneri istiyorum.
Teşekkür ederim, klimanın dış ünitesinin bir parçası hocam. Benim veya binaya ait bir şey değil...E Enthusiasm hayırlı olsun.Yeni klimanızı güle güle kullanın. Klima arkasındaki tel neden var ?