Kısaca bina dış cephesine montajı kabul etmiyorlar.Merhabalar.
Oturduğum sitenin yönetimi klima için kupeşte üzerine sehpa ile montaj yapılabilir denmektedir. Bu konu hakkında fikir ve önerilerinizi rica ederim.
Not: LG 1200 Btu
Tam balkon değil aslında kupesteyle kapatılmış çıkıntı.Kısaca bina dış cephesine montajı kabul etmiyorlar.
Balkonun fotoğrafını ekleyebilirmisiniz.
Merhabalar,Tam balkon değil aslında kupesteyle kapatılmış çıkıntı.
yapilmaz diye birşey yok fakat gider suyu nereye akacak.?Tam balkon değil aslında kupesteyle kapatılmış çıkıntı.
Merhabalar,
Bu kupeşte üzerine sehpa yapılabilir ve montaj yapılabilir mi?
yapilmaz diye birşey yok fakat gider suyu nereye akacak.?
öncelikle yükü kupeşteye vermemeniz gerekir.Merhaba,
Nasıl yapmak uygun olur? Fikirlerinize ihtiyacım var yönetimle bu şekilde olabilir mi şeklinde fikir vermek istiyorum. Dikdörtgen bir bidon olabilir mi? Sehpa için İnternette örnek varsa paylaşabilirmisiniz rica etsem.
Çocuk odaları ve yatak odası klimadan yeterince istifade eder fakat salonun serinlemesi biraz geç olur.
Heleki aç kapa şeklinde kullanırsanız salonda deyim yerindeyse pişersiniz.
Benim gözlemlediğim kadarıyla mevcut planınızda tek klima ile iklimlendirme yapmanız efektif olmayacaktır. Özellikle Oturma odasını hedef aldığınızda evin diğer alanları, diğer alanları hedef aldığınızda oturma odası efektif iklimlendirilemez.Klimanın sol tarafı ve kanatları tamamen salona bakacak şekilde olacak.
Evin şekline bakarsak, başka nasıl bir kurulum yapılabilir?
Dış ünite balkonda olmak zorunda. Dışarıya montaj izin verilmiyor, site içerisinde.
Benim gözlemlediğim kadarıyla mevcut planınızda tek klima ile iklimlendirme yapmanız efektif olmayacaktır. Özellikle Oturma odasını hedef aldığınızda evin diğer alanları, diğer alanları hedef aldığınızda oturma odası efektif iklimlendirilemez.
O yüzden oturma odasına bir adet, ebeveyn banyosu gibi gördüğüm sarı banyo alanının koridor cephesine (yeşil odaya bakacak şekilde) bir adet klima en mantıklı konfigürasyon olabilir. Montaj zorluğu yüzünden muhtemelen multi split (VRF ya da tek dış ünite çoklu iç ünite) ünite tercihi gerekebilir. Ancak en önemli bilgiden yoksunuz;
Balkon kapalı mı? (Cam v.b.)
Odaların m2 değerleri nedir?
Yalıtım düzeyi nedir?
Bu bilgiler ışığında daha net tavsiyeler verilebilir. Son bir not olarak 24 saat açık cihazla iklimlendirme seçeneğinde "Çarpılma" gibi bir tanımı sanıyorum forumumuzda herhangi bir üyemiz yapmamıştır. Söz konusu durum aç kapa çalıştırılan ve mantık sınırları dışında ani soğutma-ısıtma ihtiyacı duyulan mekanlarda kullanım hatasına bağlı olarak görülür. Montajı yapılan yerle değil kullanım alışkanlıklarını düzenlemeyle çözülür.
Herşeyden önce balkonun cam ile kapalı olması size ciddi sıkıntı yaratacak. Bir ya da iki cam kanadın açılmasıyla çözüm olamayacak bir hava sirkülasyonundan bahsediyoruz. Benzer örnekler üzerinde yukarıdaki mesajlarda konuştuk.Koridor sonuna iç üniteyi götürmek bayağı zorlu olabilir. Kiriş çıkıntıları mevcut. Ama yapılabilse bu yöntem süper olur.
Balkonda katlanır cam mevcut.
Yalıtım düzeyi, perde beton ve dıştan full yalıtımlı.
Salon, mutfak ve yeşil çocuk odası akşam güneşi alıyor.
M2 için tüm eve net 120 diyebiliriz. En büyük oda, salon. Çocuk oları 20, 25m2 desek salon 2 katı rahat vardır.
Bir diğer sorumda montaj yapıldı diyelim. Klima borusu vs gizlensin istiyorum. Montajı yapan ekip yapar mı yoksa sonradan bir usta mı bulmam gerekir?
Bu da mantıklı çözüm ama mutfak balkonu dışında herhangi bir yere izin verilmiyor.2 tane 12lik alip görselde işaretledim yerlere montaj imkani varsa bu şekilde kurulum yaptırırdım.
Yazın camları komple açık tutuyoruz, haba gelsin diyeHerşeyden önce balkonun cam ile kapalı olması size ciddi sıkıntı yaratacak. Bir ya da iki cam kanadın açılmasıyla çözüm olamayacak bir hava sirkülasyonundan bahsediyoruz. Benzer örnekler üzerinde yukarıdaki mesajlarda konuştuk.
Bunu bir yandan şundan dolayı söylüyorum, toplamda 24000 hatta belki 36000 btu luk bir dış ünite o balkonda çalışacak. Kendi hava sirkülasyonunda kalırsa verimsiz şekilde soğutucu akışkana düzgün ısı transferi gerçekleştiremeyecek, bu hem genel kullanım performansını hem de enerji tüketimini olumsuz etkileyecek.
Koridor sonuna iç üniteyi götürmek bir nevi elzem. Çünkü soğuk hava aşağı iner ve daha uzağa göndermeniz için en üst yükseklikten fanla ileri atılması gerekir. Kirişin yapısı nedeniyle mutfak kapısı üstündeki iç ünitenin sirkülasyonu ileri ulaşamadan geri dönecektir.
Oturma odasına 40-50 m2 olarak düşünürsek yaklaşık 18000 btu, aslında evin diğer bölümüne de 18000 btu gerekli olacak gibi bir hesap yapıyorum. Ancal bu yukarıda bahsettiğim gibi 36000 btu' luk bir dış ünite demek ve yukarıdaki sorunların dışında bir de 380v trifaze tesisatı gerektirecek. (Mevcut olabilir, daha önce örnek veren üyelerimiz olmuştu.)
Bu problemleri aştıktan sonra tesisatın gizlenmesi bana en kolay kısım gibi geliyor. Bunun yapılması klima montaj ekibi tarafından mümkün olmaz. Sıva üstü ankastre donanımlarla bir başka ustanın yapması, hatta montajdan önce ya da montaj sırasında diğer ustanın da ne yapılacağına ilişkin plan yapması adına hazır bulunması daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Sıva altı uygulama hem tesisatın kontrolü hem de çok fazla kırma dökme işi olacağı için çok tavsiye edebileceğim bir yöntem olmaz.