Yine bu konu altında yukarıdaki mesajlarda olması lazım. Ama dediğim gibi plan birebir aynı. Bahsettiğiniz dar duvarlara yapılan montajda (Ben antrede sağ ya da sol konumlar olarak anlamışım, özür dilerim.) yine havanın odadan çıkışını sağlamanız çok mümkün değil. o yüzden havanın doğal salınımla tüm eve ulaşmasını sağlamak için antre alanını kanal olarak kullanabilecek tek montaj yeri orası olarak görünüyor.
Bu arada e398 konusunda geçmişte mutlaka bir yerlerde denk gelmişizdir. En son hatırladığım Windows CE versiyonunu yüklediğimdi. Titreşim destekli bas özelliği ve disko ışıkları o zaman beni benden almıştı ama asıl konu yazılıma ciddi anlamda müdahale edebilmemizdi. Ben de bir nostalji yapayım ve tekrar hoş geldiniz diyeyim;
Hocam sizin önerdiğiniz yerin genişliği tam 1 metre. Inceledigim kadarıyla iç unitelerin genislikleri 800 ila 920 mm arasında. Bu durumda ünitenin bir yani duvara neredeyse sıfır olacak. Saglikli calışmasına bir mani yoksa bu konum benim de aklıma yattı. Hava çıkışı bulunduğu oda ve antre ile beraber 5 metre. Fakat merak ettiğim hava çıkışı karşıya ayarlandiginda odanın geriye kalan 4 metrelik kısmı soğuma ve ısınmadan yararlanabilecek mi? Ayrıca oldu ki kapiyi kapatıp kullanmaya karar verdik bu durumda karşı duvar 3 metre civarı olacak. Böyle bir kullanımda yine de verimli olur mu? Bir diğer sorum da dediğiniz konuma 12 lik ve yine çocuk odasına da 9 luk olsa daha mı iyi olur. Çocuk odasında benim ilk belirlediğim (kuzey cephe) alanın tam altında 2 adet yatak mevcut. Bu yüzden orası sağlık açısından çok iyi değil sanırım. Bu yuzden cocuk oasinin guney duvarina dusundum. Zira sizin öneriniz göre isitma modunda kanatları tam aşağıya yönlendirmek gerekiyor sanırım. Çocuk odası için 9luk düşünmenin sebebi tıpkı diğer odada olduğu gibi gerektiğinde sadece o odayı kullanmak. Klimalarda gördüğüm kadarıyla 9luk ile 12lik arasında ciddi bir fiyat farkı olmuyor. Ama olmuşken büyüğü olsun diye de düşünmüyorum. Yani tuketimde hangisi verimli olacaksa o kapasitede olsun. 12 lik de olur derseniz o başka. Tabi iki klima daha fazla maliyet demek. Sanirim bahsettiğimiz konuma tek klima tum ev senaryosunda 12lik az gelecek. Bu durumda 18lik alıp dediğiniz konuma kurulum yapılacak. Bu arada tabi bu seneyolar dahilinde cihaz tavsiyelerinizi de bekliyorum. Bir de çok merak ettiğim bir konu da seer ve scop değerleri. Bu tam olarak 1 birim enerji ile x enerji mi elde etmek oluyor. Mesela scop değeri 4 olan bir klima 1 kw enerji harcayıp 4 kw enerji mi sağlıyor? Tuketim konusunda scop 4 ile 5.1 arasında çok mu fark var? Degerli tavsilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.