Markadan markaya kapasite farkı gözetme işi günümüzde artık çok fazla geçerli değil. Yani bir markanın "Benim 12 liğim senin 18 liğini döver." gibi tanımlar artık çok fazla mümkün olan şeyler değil. Dolayısıyla mevcut koşullarda en sağlıklısı 18' lik bir ünite olacaktır.
Montaj yeri konusunda dar duvarlara yapılacak uygulama klima sensörüne çok kısa sürede hava akımı dönüşü olacağından efektif bir çalışma ortamından çok uzak olur. Mümkün olduğunca sirkülasyonun ve hava salınımının maksimum hacimde olması beklenir. O yüzden dar duvarlar maalesef uygun değil. Açıkçası eviniz neredeyse
Sota Başkanın evinin Vertical Flip (Dikey ters çevirme) planı gibi. Yani neredeyse aynı. Dolayısıyla bahsettiği yer kendisinin kullandığı ve uzun zamandır deneyimlediği montaj noktası. O yüzden değerlendirilmesi uygun olur diye düşünüyorum.
Perdeler konusunda da eğer (Bakış açısına göre) Sol tarafa konumlandırılırsa, hiç bir sıkıntı yaşanmadan klima montajına da elverir. Zaten flap yönü de kapıya bakacağı için pencerenin konumu da sıkıntı yaratmaz. Kaldı ki klima aktifken çok uzun süreler söz konusu pencere açık olmayacağı için hiç etkisi olmaz.
Bu arada konudan bağımsız merakımı gidermek için rahatsız ediyorum. Bahsettiğiniz e398 Şu motorola e398' mi?