K Çevrimdışı

Karaca57

Yeni Üye
20 May 2022
20
29
Dış unite sesinin sizi ve komşularınızı rahatsız etmeyeceğine inanıyorsanız alabilirsiniz.

ek: hayırlı olsun mutlaka geri dönüş bekliyoruz.
Hocam ben Vestel Flora 12000 btu kullanıyorum, 2 ay önce aldım. Diğer evimde de Samsung AR 35 12000 btu Midea üretimi klima var. Aralarında motor sesi olarak pek fark görmedim. Galiba Flora şans işi, beni veya başkalarını rahatsız eden bir motor sesi yok. Hatta Flora dış ünite fan hızını otomatik olarak ayarlayabiliyor. Samsung’ta bunu göremedim fan hep aynı hızda çalışıyor.

T Çevrimdışı

tolga3589

Yeni Üye
1 Haz 2022
7
30
Düşman başına vestel flora serisi, şu anda komşular geldi şikayetçi oldu çok ses geliyor diye, ilk 3-4 ay sorun yoktu bende sonradan ses çıkarmaya başladı inşAllah sizde o problem olmaz. Sırf bu yüzden yeni klima alıyorum.
Hocam ben Vestel Flora 12000 btu kullanıyorum, 2 ay önce aldım. Diğer evimde de Samsung AR 35 12000 btu Midea üretimi klima var. Aralarında motor sesi olarak pek fark görmedim. Galiba Flora şans işi, beni veya başkalarını rahatsız eden bir motor sesi yok. Hatta Flora dış ünite fan hızını otomatik olarak ayarlayabiliyor. Samsung’ta bunu göremedim fan hep aynı hızda çalışıyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
ilk seri floralarda ses sorunu yoktu.
ikinci seri üretimlerde kompresör ve dış metal gövdede aşırı vibrasyon nedeniyle
şiddetli zıriltı problemleri ortaya çıktı.

bu durumu hemen farkettik, 2. seriyi alınmaması için forum ve youtube kanalında defalarca uyarıda bulunduk.

D Çevrimdışı

Draconian

Yeni Üye
30 May 2022
1
35
Merhabalar, şu sıralar sıklıkla karşıma çıkıyor ancak pek bir yorumunu göremedim Kaira klimaların. Teorik ve/veya pratik bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Merhabalar, şu sıralar sıklıkla karşıma çıkıyor ancak pek bir yorumunu göremedim Kaira klimaların. Teorik ve/veya pratik bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim.
tasarımına bakıldığında biraz şekilde midea üretimi gibi duruyor.
Giriş sınıfı makina satış,servis anlamında Daikin tarafından yapılmakta.

A Çevrimdışı

atlas07 

Aktif Üye
7 Kas 2021
116
38
Sota Sota hocam 13-14 bin TL civarına 18000 btu ne önerirsin Antalya’da yaz kış kullanım için LG demiştin başka alternatif ne olabilir Kaira Arçelik Beko vb ne olabilir fiyat performans olarak

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Sota Sota hocam 13-14 bin TL civarına 18000 btu ne önerirsin Antalya’da yaz kış kullanım için LG demiştin başka alternatif ne olabilir Kaira Arçelik Beko vb ne olabilir fiyat performans olarak
Arçelik=Beko=LG aynı makinalar sadece montaj kitleri farklı

kaira gördüğüm kadar midea üretimi.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ilk seri floralarda ses sorunu yoktu.
ikinci seri üretimlerde kompresör ve dış metal gövdede aşırı vibrasyon nedeniyle
şiddetli zıriltı problemleri ortaya çıktı.

bu durumu hemen farkettik, 2. seriyi alınmaması için forum ve youtube kanalında defalarca uyarıda bulunduk.
Önce adam olsunlar vestelin klima mühendisleri.
İyi klima yaptılar da biz mi aldırmıyoruz şu an?

Şöyle geçmişe dönüp sevgili Ahmet ile FLORA konusunda 2018 de ne kadar heyecanlanmışız bir hatırlayalım bakalım.

f1c56f79527ad392b3.jpg

f23e84104f83f3d362.jpg

Sonra ne olmuş bir de onu hatırtlayalım.

f34487250f134034f4.jpg

N Çevrimdışı

Nimetullah 

Aktif Üye
18 Mar 2022
50
37
Su aralar havalari tekrar hissedince her vatandaş gibi tekrar klima bakmaya basladim Daikin Shira eco r32 gazli special edition yazılı 22 bin yaziyo bayi den fiyat istiyorum muhattabim bayi olsun bana 32 bin fiyat veriyor ya bu klima bir enayilik var bilgisi olan varmi. Evet sürekli dönüp dolasip gelip klima tavsiyesi istiyorum ama insanlarda burdan takip ediyor .ben çok şey öğreniyorum almışken kafam rahat. Etsin istiyorum . Burdan öğrendiğim karar verdiğim ürünler var ama bu Daikin beni uğraştırıyor. Bilgisi olan lan tekrar önerisi olan ben tekrar okumaktan keyif amirim teşekkür ederim simdiden

M Çevrimdışı

MrZubalve

Yeni Üye
14 Haz 2022
12
37
Merhaba,

Konum İstanbul. 24 m2 salonuma öncelikli olarak soğutma amaçlı (kışın merkezi sistem çalışmaz ise içeriyi kırmak için ısıtmada da bir miktar kullanılabilir) klima almak istiyorum. Salon kapı ile diğer mahallerden ayrılıyor. Kapı açıkken buz gibi yapmasa da diğer odaları da hafif kırsa yeter(şart değil). Cephe olarak kuzey-doğu/güney-doğu yönlerine bakıyor. Çıkma altı olduğundan sabahları hariç yazın doğrudan güneş almıyor. Kışın rüzgar almıyor. Evde 2 yetişkin bir bebek var. Isı yalıtımlı yeni bina. cephede 5-6 m2 ye yakın doğrama var. Bütçem 9-10 bin aralığında ama değer denilen bir üründe 11-12 yi zorlayabilirim. Klima hesaplamaları yapılan yerlerde 12.000 yeterli diyor. Ancak marka/model konusunda yardımınıza ihtiyacım var.

cache-v2

Aklımda Sigma Plus, Midea, Kaira, Bosch ve Lg vardı. Adem Bey'in videolarını inceledikten sonra Midea olabilir dedim. Lg de midea ile karşılaştırılabilecek bir seri anladığım kadarıyla. Bosch bana alman olması nedeniyle istemsiz bir güven veriyor :)
Dediğim gibi Midea ürünleri aklıma yattı ancak yeni serileri taksitli olarak internette satışta ve 14-15 bin bandında. Almak istesem de o fiyatlara çıkamam. 10-12 aralığında olsa yine bir nebze.

Benim belirlediğim ürünler fiyatlarıyla birlikte şunlar;

Midea Prime :

Bosch 3000i :

Lg :

Sigma :

Kaira (Daikin güvencesinde ama kafamda soru işaretleri var) :

Yorumlarınızı rica ediyorum. Adem Helvacı Adem Helvacı Sota Sota

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba,

Konum İstanbul. 24 m2 salonuma öncelikli olarak soğutma amaçlı (kışın merkezi sistem çalışmaz ise içeriyi kırmak için ısıtmada da bir miktar kullanılabilir) klima almak istiyorum. Salon kapı ile diğer mahallerden ayrılıyor. Kapı açıkken buz gibi yapmasa da diğer odaları da hafif kırsa yeter(şart değil). Cephe olarak kuzey-doğu/güney-doğu yönlerine bakıyor. Çıkma altı olduğundan sabahları hariç yazın doğrudan güneş almıyor. Kışın rüzgar almıyor. Evde 2 yetişkin bir bebek var. Isı yalıtımlı yeni bina. cephede 5-6 m2 ye yakın doğrama var. Bütçem 9-10 bin aralığında ama değer denilen bir üründe 11-12 yi zorlayabilirim. Klima hesaplamaları yapılan yerlerde 12.000 yeterli diyor. Ancak marka/model konusunda yardımınıza ihtiyacım var.

cache-v2

Aklımda Sigma Plus, Midea, Kaira, Bosch ve Lg vardı. Adem Bey'in videolarını inceledikten sonra Midea olabilir dedim. Lg de midea ile karşılaştırılabilecek bir seri anladığım kadarıyla. Bosch bana alman olması nedeniyle istemsiz bir güven veriyor :)
Dediğim gibi Midea ürünleri aklıma yattı ancak yeni serileri taksitli olarak internette satışta ve 14-15 bin bandında. Almak istesem de o fiyatlara çıkamam. 10-12 aralığında olsa yine bir nebze.

Benim belirlediğim ürünler fiyatlarıyla birlikte şunlar;

Midea Prime :

Bosch 3000i :

Lg :

Sigma :

Kaira (Daikin güvencesinde ama kafamda soru işaretleri var) :

Yorumlarınızı rica ediyorum. Adem Helvacı Adem Helvacı Sota Sota

LG Güney Koredir ve doğrudur ama Bosch Alman değildir ne yazık ki :)

Bosch klimaları yine Midea üretiyor aynen Kaira Airfel ve bil umum markaları ürettiği gibi :)

Bir dönem Vestel de Midea ya ürettirip satmıştı klimaları şimdi kendisi üretiyor.

Bosch beyaz eşyada güvendiğimiz marka olsa da artık Ülkemizde üretildiği için Adı Bosch içi Boş oluyor maalesef beyaz eşya konusunda da :)

LG özellikle sirius ile, sonrasında Dual eco Dual plus ile geçen yaz yine sektörü salladı bunu kimse inkâr edemez. Midea deseniz zaten tüm verileri ortaya koyduk artık birşey yazsak bu noktadan sonrası reklama girer o nedenle sadece size yazdığınız markalar bazında kısa bilgiler yazdım.

Airfel Kaira Uğur Bosch vs klimalar Midea üretimi olmakla birlikte forumdaki Airfel kullanıcısı dostlardan teyit ettiğimiz ve benim de bizzat airfel ve bosch incelemelerim üzere Midea nın ana marka kalite ve kapasitesini tam anlamı ile yansıtmadıklarını artık gün gibi biliyoruz. Kaira deneyimleme imkanım olmadı o nedenle o marka hakkında ahkam kesmem doğru olmaz. :ok

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Sota Sota benimle konuşmasa da bu yazsa Midea özelinde forum indiriminin devamı için görüşmeye devam ediyorum. Yakında sizlere duyurusunu yapacağım. online.fgeurope.com.tr üzerinden Midea ve Fujitsu klimalara ulaşabilirsiniz. Saygılarımla iyi geceler

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Klima alacak arkadaşlara küçük bir tavsiye bu yaz mümkünse klima satın almayın.

$ tarihi bir rekor kırdı çok yüksek bu ürünler dışarıdan $ ile girdiği için 3-4 kat fiyat artışı oluştu.

Piyasa bu durumda iken klima alım işini 2023 yazından sonrasına erteleyenler kazançlı çıkacaklar..

seneye daha pahalı olur şimdi ne aldın aldın diyenlerin tersine seneye bir aksilik olmaz ise daha ucuz olacak..

Geri
Üst Alt