Merhaba,
Konum İstanbul. 24 m2 salonuma öncelikli olarak soğutma amaçlı (kışın merkezi sistem çalışmaz ise içeriyi kırmak için ısıtmada da bir miktar kullanılabilir) klima almak istiyorum. Salon kapı ile diğer mahallerden ayrılıyor. Kapı açıkken buz gibi yapmasa da diğer odaları da hafif kırsa yeter(şart değil). Cephe olarak kuzey-doğu/güney-doğu yönlerine bakıyor. Çıkma altı olduğundan sabahları hariç yazın doğrudan güneş almıyor. Kışın rüzgar almıyor. Evde 2 yetişkin bir bebek var. Isı yalıtımlı yeni bina. cephede 5-6 m2 ye yakın doğrama var. Bütçem 9-10 bin aralığında ama değer denilen bir üründe 11-12 yi zorlayabilirim. Klima hesaplamaları yapılan yerlerde 12.000 yeterli diyor. Ancak marka/model konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
Aklımda Sigma Plus, Midea, Kaira, Bosch ve Lg vardı. Adem Bey'in videolarını inceledikten sonra Midea olabilir dedim. Lg de midea ile karşılaştırılabilecek bir seri anladığım kadarıyla. Bosch bana alman olması nedeniyle istemsiz bir güven veriyor
Dediğim gibi Midea ürünleri aklıma yattı ancak yeni serileri taksitli olarak internette satışta ve 14-15 bin bandında. Almak istesem de o fiyatlara çıkamam. 10-12 aralığında olsa yine bir nebze.
Benim belirlediğim ürünler fiyatlarıyla birlikte şunlar;
Midea Prime :
Bosch 3000i :
Lg :
Sigma :
Kaira (Daikin güvencesinde ama kafamda soru işaretleri var) :
Yorumlarınızı rica ediyorum.
Adem Helvacı
Sota