Midea klimalar için küçük bir ekleme yapayım.
Midea'ı çinli menşeli klima üreten sıradan firma olarak görme yanlışına düşmeyin.
TOSHIBA ve CARRIER ortaklığı bulunmakta
Bu 3 şirket arasında ciddi teknoloji transferinin yapıldığını düşünüyorum.
Benim düşünüyorum dediğime bakmayın
kompresör ve yazılımı kısmında yapılan iyileştirmeler öyle böyle değil.
Demek ki neymiş?
Bizi suçlamadan evvel araştırmak, öğrenmek, bilmek gerekiyormuş.
Bizim Midea konusunda Ahmetle olan mücadelemizi eskiler iyi bilir. Benim kadar bu markaya muhalif kim vardı diye sormak lazım fakat benim muhalefetimde haklı olduğumu da Ahmet kendisi ispat etmişti zamanla, zira benim muhalefetim markanın kendisine değil onu dönemin koışulları ile vatandaşa dayatan firmayaydı. Haklı da çıktık ve firma battı gitti. Şimdi yeni gelen firmanın da hataları var ve biz bunları göğsümüzü gere gere çatır çatır yazıyoruz ve diyoruz ki eski firmanın hataları ile giderlerse yeni firma da gider bu kadar net.
Bugün LG den ürün alıp incelemeye başlasak ve iyi şeyler görsek ona da aynı Mideaya yaklaştığımız gibi yaklaşacağız. Başka firma bze ürününü incelemek için yollasa onun ürününü de aynı detay ile inceleyip aynıu heyecan ile sizlere paylaşacağız.
Bir dönem Vestel Flora klimayı bu forumda insanları ıslak odunla tehdit edip aldırdık çünkü o floralar alınırdı, bugünün flaraları ise tam bir mühendislik faciası çünkü ilk nesil üretilen floraları traşladılar. Peki biz ilk nesil floralar ile bugünün floralarını ve aradaki farkları nereden biliyoruz?
Peki biz bütün markalar ile ilgili bütün bunları nereden biliyoruz? Ahmet olsun ben olayım Biz sadece kullanıcı olarak 5-10 senede 1 tane klima alıp, klima dünyası hakkında ahkam kesmiyoruz da oradan biliyoruz.
Her senenin ürününü bir önceki senenin ürünü ile kıyaslıyoruz.
Size örnek.
Bu örnek bilerek ekran görüntüsü ile alındı ki sizler tarih farklarını da görebilesiniz.
Daha fırsat bulup bu konuyu işleyemedim ama ben geen sene Prime aldırdığım herkese bir söz verdim, Dedim ki ''Bu kalitenin önümüzdeki sene korunup korunmadığını sizlere açık açık göstereceğim''
Bu da sözümün ispatıdır.
Midea nın Prime modeli ile Xtream modeli arasında ne fark var? iddia edilen %15 daha verimli olma konusunun aslı astarı var mı? Kalite çıtası korunmuş mu?
Yahu bu benim incelediğim klimalar Midea nın giriş seviyesi klimaları. Bunların bir de All Easy Pro ve Breezless gibi daha iddialı modelleri var. Ururu Sarara seviyesind eyeni gelecek olan modeli var.
Giriş seviyesinde adamlar bu kaliteyi kullanmış ise biz bunu halka anlattığımızda yere göre sığdıramayıp toz kondurmamış mı oluyoruz şimdi?
Bir dönem Baymak klimaları çok sayıda aldırdım insanlara.
Dönemin koşullarına göre hareket ediyor olmamızı halen anlamayanlar var. Vatandaş faydasına ne iyi ise onu ön plana çıkarıyoruz, firmalar da bunu bilip ona göre davransızn ve aralarında tüketiciyi mutlu etmek adına bir rekabet olsun istiyoruz. Bunu da bizim cebimize birşey girdiği için veya girsin diye değil yine vatandaşın bir çıkarı olsun diye yapıyoruz.
Biz bunu klima konusunda da yapıyoruz, Televizyon konusunda da yapıyoruz, Beyaz eşyada da yapıyoruz.
Hoover yetkilileri ile kaç kere görüşme yaptım, ben hayatımda bu kadar beceriksiz bir yönetim takımı görmedim mesela. BU kadar iyi kalite ürünü bu kadar kötü bir servis altyapısı ile sunmanın cezasını çekiyorlar haberleri yok.
Dedim ki ''kardeşim şu servis işini çözün de insanlara şu malın kalitesinden bahsedebilelim'' yok abi halen eski tas eski hamam.
Onvo ürünleri inceledik donanımı çok sevdik yazılımdannefret ettik, videolarını çektik yayınladık forumda konularını açtık, ''Alalım mı?'' diyenlerin çoğuna ''Sen alma'' dedik çünkü onun almaması gereken bir üründü. Firma yetkililerine de ''Bu yazılımla olmaz'' dedik. Firma halkın sesini duydu alternatif üretim yaptı, Weboslu ürün çıkardı, Lisanslı android çıkardı ''Hah şimdi oldu, bunu alabilrsiniz'' dedik.
Netice itibari ile bizler;
Marka fanı değiliz. Hiç olmadık
Firma adamı değiliz. Hiç olmadık
Gizli pazarlamacı değiliz. Hiç olmadık.
Sap ile samanı karıştıranlara duyurulur.