Hoşgedlin azizim, BAYMAK klimayı ben önerdim, Koşullara göre halen de öneririm. Benim için en önemlisi adamların mallarına güvenerek 5 yıl koşulsuz garanti vermeleri ve kullanılan İNVERETER sistemin diğerlerine nazaran farkı olmamasıdır.
lakin kullanılan kompresör kodu ve kalorisi benim ilk önerdiğim 2 yıl öncesine nazaran hiç bir gelişme göstermiş değil.
İthal ürünlerdeki en büyük sorun, GELİŞTİRME ye ait hiç bir adım atılmamasıdır.
İthal ürünlerin bir çoğunda önündeki marka ve şekil değişir lakin mal aslında hep aynı maldır zira hep aynı fabrikadan çıkar.
istisnasız kayıtsız şartsız bu senenin en iyi F/P ürünü FLORA dır.
Servis beceriksizliği veya servis yetersizliği nedeniyle FLORA nın adının lekelenmesine de üzülüyorum zira, daha 2 gün önce yani çarşamba rutumda 20m2 odaya 12 lik FİNLUX A+ klimayı
TAKMADIM
Taksaydım eğer 200TL Allah bereket versind er çıkar giderdim ama o müşteri o klimadan memnun kalmazdı.
Diyeceksiniz ki ''Yahu 20m2 oda, 9 luk klima bile yeter, sen 12 liği neden takmadın?''
Cevap çok basit,
ISI YÜKÜ.
Binlerce kere yazdım, yazdık, @Sota başkan ile bu konuda herkesi çok uyardık halen de uyarıyoruz. Klima demek sadece m2 ye uygun BTU almak demek değildir.
Klima işinde bir standart YOKTUR
Her insanın ve her ortamın bir özel koşulu vardır ve Yetkili Servis bu koşulu çözmek zorundadır.
12 lik klimayı 20m2 odaya takmadım çünkü 2 katlı evin 2 inci katında olan 20m2 odanın üstünde çatı yoktu, tavandan bildiğiniz alev geliyordu, duvarların kütle ısısı dış ortam ısısından daha yüksekti, hava dışarıda 33 derece iken duvarlar 36 derece kusuyordu.
Ne yapsaydım şimdi m2 ye uygun diye o klimayı o odaya takıp geçsemiydim?
Diyeceğim o ki azizim, herkes kendi şartlarına uygun klima almak zorunda, uygun klimayı alın en az 7 yıl boyunca hiç sorun yaşamazsınız
BAYMAK mı? Alınır tabi neden alınmasın?
Sorun şu ki profesyonel ve yaygın bir servis ağı yok, kalifiye personeli yok. Müşteri hizmetleri istenen seviyede karşılık veremiyor vs vs
Bütçeniz yetiyor ise
ME
MHI
PANASONİC
TOSHİBA
Bütçeniz bunlara yetmiyor ise
MİDEA
VESTEL
ARÇELİK
Firmalarına ait üretimleri tercih edin (Markası önemli değil, ALTUS olur ama ARÇELİK indir)