Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,768
Standart seri icin Kendi sitelerinde wifi ilgili bilgi yok hal boyle olunca baska sitelerin verilerine guvenemiyoruz.
Guncel bilgi icin tesekkurler. :ok

M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
LG dual Eco alan arkadaşlara sorun olacak. Kutudan montaj için harici kablo çıkıyor mu acaba? Samsung içinden fazladan 5 metre kablo çıkmıştı ondan soruyorum. Boşa kablo almayım şimdi bir de dünyanın yolu bu sıcakta.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,768
M Mortakal, enerji kablosunda bahsediyorsaniz
Servis yaninda getirdigi top kablodan 5mt kadar kablonuzu doseyerek buata kadar getirir.

M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
M Mortakal, enerji kablosunda bahsediyorsaniz
Servis yaninda getirdigi top kablodan 5mt kadar kablonuzu doseyerek buata kadar getirir.
Özellikle söylüyorlar LG elektrik bağlantısına karışmıyor diye ama bağlarlar mı o şekilde?
Samsung'un içinden çok kaliteli bir bağlantı kablosu çıkmıştı ama bunu bilmiyorum. Kutusunu da servis gelmeden açamıyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,768
Enerji buata baglar demedim
Buata kadar kablonuzu döşer dedim.
Baglantiyi siz yada elektrikci yapacak
Kendiniz yapmak isterseniz
Baglanti nasil videosu hazirlamistim
Klima bolumune bakiniz.

M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
Enerji buata baglar demedim
Buata kadar kablonuzu döşer dedim.
Baglantiyi siz yada elektrikci yapacak
Kendiniz yapmak isterseniz
Baglanti nasil videosu hazirlamistim
Klima bolumune bakiniz.
Çok iyi ozaman dış üniteye bağlantıyı yaparlarsa gerisi kolay fişli yaparım ben onu zaten.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,768
turbo bu gece klımayı kapatmadan kullan bakalım yarında durum aynı olacak mı aynen devam ederse

olcum yapman gerekır.

odanın yerden 1 mt yukarıda sıcaklıgı ve ıc unıte emıs sıcaklıgını olcup bızımle paylas.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar, bu konudaki son 30 sayfayı okudum

9000 BTU'luk bir klima alacağım almışken wifi'li olsun diyorum çok fiyat farkı yok vede mümkünse klimanın ne kadar yaktığını gösteren bir klima olmasını istiyorum. Bütçem 2500 tl

Vestel Flora'yı bakıyordum wifili olan 2000 tl civarı internetde var ama wifisiz olanını arkadaşım aldı hiç memnun değil soğutmuyormuş. Servisin dediği çok güneş alıyormuş oda ondan soğutmuyormuş. Aynı arkadaşım aynı klimanın 18.000 BTU'sunu salona aldı onda herhangi bir sorun yok. Soru işareti var açıkçası kafamda

DH forumunda Baymak'ı baya öneriyorlar elegantplus modelini oda 2000 tl civarı, hepsiburada yorumlarında nerdeyse hiç negatif yorum yok. Tabi onda wifi sonradan takılıyor galiba

Bu konuyu incelerkende LG'nin standart plus modelini gördüm oda güzel 2350 tl civarlarında internetde bulunabiliyor ama onda da aklıma takılan kompresöre 10 yıl garanti verilmiş ama iç üniteye 2 yıl. Vestel bile iç üniteye 3 yıl garanti veriyor

Bilindik markalardan başka önereceğiniz bir model var mı acaba, kafam baya karıştı açıkçası

Hoşgedlin azizim, BAYMAK klimayı ben önerdim, Koşullara göre halen de öneririm. Benim için en önemlisi adamların mallarına güvenerek 5 yıl koşulsuz garanti vermeleri ve kullanılan İNVERETER sistemin diğerlerine nazaran farkı olmamasıdır.

lakin kullanılan kompresör kodu ve kalorisi benim ilk önerdiğim 2 yıl öncesine nazaran hiç bir gelişme göstermiş değil.

İthal ürünlerdeki en büyük sorun, GELİŞTİRME ye ait hiç bir adım atılmamasıdır.

İthal ürünlerin bir çoğunda önündeki marka ve şekil değişir lakin mal aslında hep aynı maldır zira hep aynı fabrikadan çıkar.

istisnasız kayıtsız şartsız bu senenin en iyi F/P ürünü FLORA dır.

Servis beceriksizliği veya servis yetersizliği nedeniyle FLORA nın adının lekelenmesine de üzülüyorum zira, daha 2 gün önce yani çarşamba rutumda 20m2 odaya 12 lik FİNLUX A+ klimayı TAKMADIM
Taksaydım eğer 200TL Allah bereket versind er çıkar giderdim ama o müşteri o klimadan memnun kalmazdı.

Diyeceksiniz ki ''Yahu 20m2 oda, 9 luk klima bile yeter, sen 12 liği neden takmadın?''
Cevap çok basit, ISI YÜKÜ.

Binlerce kere yazdım, yazdık, @Sota başkan ile bu konuda herkesi çok uyardık halen de uyarıyoruz. Klima demek sadece m2 ye uygun BTU almak demek değildir.

Klima işinde bir standart YOKTUR

Her insanın ve her ortamın bir özel koşulu vardır ve Yetkili Servis bu koşulu çözmek zorundadır.

12 lik klimayı 20m2 odaya takmadım çünkü 2 katlı evin 2 inci katında olan 20m2 odanın üstünde çatı yoktu, tavandan bildiğiniz alev geliyordu, duvarların kütle ısısı dış ortam ısısından daha yüksekti, hava dışarıda 33 derece iken duvarlar 36 derece kusuyordu.

Ne yapsaydım şimdi m2 ye uygun diye o klimayı o odaya takıp geçsemiydim?

Diyeceğim o ki azizim, herkes kendi şartlarına uygun klima almak zorunda, uygun klimayı alın en az 7 yıl boyunca hiç sorun yaşamazsınız :ok

BAYMAK mı? Alınır tabi neden alınmasın?

Sorun şu ki profesyonel ve yaygın bir servis ağı yok, kalifiye personeli yok. Müşteri hizmetleri istenen seviyede karşılık veremiyor vs vs

Bütçeniz yetiyor ise

ME
MHI
PANASONİC
TOSHİBA

Bütçeniz bunlara yetmiyor ise

MİDEA
VESTEL
ARÇELİK

Firmalarına ait üretimleri tercih edin (Markası önemli değil, ALTUS olur ama ARÇELİK indir) :ok

T Çevrimiçi

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
599
turbo bu gece klımayı kapatmadan kullan bakalım yarında durum aynı olacak mı aynen devam ederse

olcum yapman gerekır.

odanın yerden 1 mt yukarıda sıcaklıgı ve ıc unıte emıs sıcaklıgını olcup bızımle paylas.

iç ünite emiş sıcaklığını nasıl ölçeceğim termometre probunu nereye koyacağım

T Çevrimiçi

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
599
9 da açtım klimayı bugün 24 setledim 1,5 saat sonra 0,50 kw tüketim yapıyor

sorun 23 setlediğimde 4 saat sonra bile 1,2 kw tüketmesi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,768
9 da açtım klimayı bugün 24 setledim 1,5 saat sonra 0,50 kw tüketim yapıyor

sorun 23 setlediğimde 4 saat sonra bile 1,2 kw tüketmesi

turbo sunu gozden kacıyoruyorsunuz 26dan 25 dusurmek ıcın harcanan enerjıyle

24den 23 dusurmek ıcın harcanan enerjı aynı degıldır.

dıs ve ıc ortam arasında ısı farkını nekadar acarsanız tuketımde buna paralel olarak artar.

ortam ıstedıgınız ısıya ulastıgında tuketım bellı bır oranda dusecektır.

A Çevrimdışı

Ati A

Yeni Üye
9 Ağu 2018
27
35
Hoşgedlin azizim, BAYMAK klimayı ben önerdim, Koşullara göre halen de öneririm. Benim için en önemlisi adamların mallarına güvenerek 5 yıl koşulsuz garanti vermeleri ve kullanılan İNVERETER sistemin diğerlerine nazaran farkı olmamasıdır.

lakin kullanılan kompresör kodu ve kalorisi benim ilk önerdiğim 2 yıl öncesine nazaran hiç bir gelişme göstermiş değil.

İthal ürünlerdeki en büyük sorun, GELİŞTİRME ye ait hiç bir adım atılmamasıdır.

İthal ürünlerin bir çoğunda önündeki marka ve şekil değişir lakin mal aslında hep aynı maldır zira hep aynı fabrikadan çıkar.

istisnasız kayıtsız şartsız bu senenin en iyi F/P ürünü FLORA dır.

Servis beceriksizliği veya servis yetersizliği nedeniyle FLORA nın adının lekelenmesine de üzülüyorum zira, daha 2 gün önce yani çarşamba rutumda 20m2 odaya 12 lik FİNLUX A+ klimayı TAKMADIM
Taksaydım eğer 200TL Allah bereket versind er çıkar giderdim ama o müşteri o klimadan memnun kalmazdı.

Diyeceksiniz ki ''Yahu 20m2 oda, 9 luk klima bile yeter, sen 12 liği neden takmadın?''
Cevap çok basit, ISI YÜKÜ.

Binlerce kere yazdım, yazdık, @Sota başkan ile bu konuda herkesi çok uyardık halen de uyarıyoruz. Klima demek sadece m2 ye uygun BTU almak demek değildir.

Klima işinde bir standart YOKTUR

Her insanın ve her ortamın bir özel koşulu vardır ve Yetkili Servis bu koşulu çözmek zorundadır.

12 lik klimayı 20m2 odaya takmadım çünkü 2 katlı evin 2 inci katında olan 20m2 odanın üstünde çatı yoktu, tavandan bildiğiniz alev geliyordu, duvarların kütle ısısı dış ortam ısısından daha yüksekti, hava dışarıda 33 derece iken duvarlar 36 derece kusuyordu.

Ne yapsaydım şimdi m2 ye uygun diye o klimayı o odaya takıp geçsemiydim?

Diyeceğim o ki azizim, herkes kendi şartlarına uygun klima almak zorunda, uygun klimayı alın en az 7 yıl boyunca hiç sorun yaşamazsınız :ok

BAYMAK mı? Alınır tabi neden alınmasın?

Sorun şu ki profesyonel ve yaygın bir servis ağı yok, kalifiye personeli yok. Müşteri hizmetleri istenen seviyede karşılık veremiyor vs vs

Bütçeniz yetiyor ise

ME
MHI
PANASONİC
TOSHİBA

Bütçeniz bunlara yetmiyor ise

MİDEA
VESTEL
ARÇELİK

Firmalarına ait üretimleri tercih edin (Markası önemli değil, ALTUS olur ama ARÇELİK indir) :ok
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt