Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
LG dual Eco klimamın montajı dün yapıldı. Antalya'da tek servis varmış geldi kurdu gayet güzel ve hızlı çalıştılar, vakum yaptılar. Bu arada elektrik bağlantısını getiridikleri kabloyla yaptılar çalışır vaziyette teslim edildi yani. Kutudan boru çıkmıyor bu arada. Servis koca bir rulo boruyla geldi bakır boru özellikle baktım. Borudan 3 metre kadar kesip kullandılar.
Klima çok sessiz hızlı enerji tüketimi iç ünite üzerinden kontrol edilebiliyor olması çok iyi. Bir saat kadar 1.2 sonra 0.6 ve şuan 0.5 güç tüketiyor. Kendiniz %20-40-60-80 e kadar enerji tasarrufuna ayarlayabiliyorsunuz. Kumanda da oda sıcaklığı ölçme özelliği var. Bir tek şimdiye kadar beğenmediğim kumanda ekranı ışıklı değil bence olmalıydı. Nedeni şöyle yatak odamda Samsung klima var kumandası ışıklı değil tuşları da fosforlu değil ve gece müdahale etmek için telefon ışığını kullanıyorum aynı odada çocuğumuz uyurken özellikle çok zor oluyordu. Baymak klimamın kumandası ışıklı ve çok kullanışlı keşke bunda da ışıklı olsaydı.
Şimdilik gözlemlerim bunlar. Umarım almayı düşünenler de benim gibi memnun kalır.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,944
M Mortakal, Hayırlı Olsun Gule Gule Kullan.

Bırkacgun Kullandıktan Sonra Detaylı Sekılde Yenı Baslıkta Aktarırsanız Sevınırım.

G.G %5 ındırımını beklıyorum Dual Plus Alıp Yakından Inceleyelım :ok

H Çevrimdışı

hasan35 

Aktif Üye
28 Ağu 2017
157
merhaba arkadaşlar midea klimam var biri 24000 biri 9000 bir ay boyunca 24000 lik akşam 5 den gece 10 a kadar 25 derece de çalıştı 9000 lik ise akşam 10 dan sabah 7 ye kadar çalıştı hafta sonları ise 12 ye kadar normalde evin ısısı 25 e geldimi hep eko moda aldım 70 ile 80 arasi faturam gelirdi normalde malum elk yüzde 10 zamlanfi bu ay ise 124 TL faturm geldi sizce tüketim değerleri nasıl

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
s.a sota hocam aşağıdaki bilgiler ışığında klima çalışması nasıl özellikle üfleme ısısı 17,3 derece sıcak değil mi

oda 28 m2 çatı kat + açık mutfak

setlenen 24 derece

fan hızı : yüksek

dış sıcaklık ( klima motorunun dibinde sıcaklık ) : 31,3 derece nem % 48

oda ısısı klimadan 3 metre ilerisi 25,5 derece klimanın tam karşı sıcaklığı 24,3 derece

çekilen watt : 0,40 kw

üfleme ısısı : 17,3 derece

emiş ısısı : 25,6 derece ( termometre probunu klimanın üzerine tavana koyarak ölçüm yaptım )

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,944
Merhaba Turbo, set edilen degerle emis sicakligi nekadar yakinsa, agiz sicakligi okadar yuksek olur

Klimaniz 1.6-2.0 derece daha icereyi sogutsa
Termostata gececek
Klima bunu fark edip yavas yavas agiz sıcaklığı
18-19 derece kadar yukselterek icerinin setlenen sicakligi korumaya calisir.
Zaten tasarrufu bu esnada yaparsiniz. :ok

Her marka model klima 18-19C kadar agiz isi yukseltemez yada yukseltmez
Bu durum yazilimla belirlenir

Kimi firma ilik ufleme yapmasi istemez
ME Ust Seri Klimalari Gibi

Kimi Firmanin klimasida Beceremez Termostat Yapar
Onceki senelerde yasanmis
Haier,Gree Vakalari.
Bunu dip not olarak belirtelim.

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
Merhaba Turbo, set edilen degerle emis sicakligi nekadar yakinsa, agiz sicakligi okadar yuksek olur

Klimaniz 1.6-2.0 derece daha icereyi sogutsa
Termostata gececek
Klima bunu fark edip yavas yavas agiz sıcaklığı
18-19 derece kadar yukselterek icerinin setlenen sicakligi korumaya calisir.
Zaten tasarrufu bu esnada yaparsiniz. :ok

Her marka model klima 18-19C kadar agiz isi yukseltemez yada yukseltmez
Bu durum yazilimla belirlenir

Kimi firma ilik ufleme yapmasi istemez
ME Ust Seri Klimalari Gibi

Kimi Firmanin klimasida Beceremez Termostat Yapar
Onceki senelerde yasanmis
Haier,Gree Vakalari.
Bunu dip not olarak belirtelim.

sorun yok değil mi

peki sabah ilk çalışmaya başladığında 24 derece ayarlansa bile üfleme ısısı daha mı soğuk olacak 12 / 10 derece gibi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,944
Tabiki yok, ustun cati olmasaydi 17.3 derecenin ustunede cikarabilirdi agiz isini :kiskis

Ilk calistirmada kumandadan set ettigin degerle, emis sicakligi arasindaki fark fazladir klimanizda farki hizlica kapatilmek adina
Agiz sicakligini dusurecektir.
Rakami sallıyorum 10derece gibi.
Agiz isi dusuk olunca tuketimde arttigini gozlemlersin.
Dusuk agiz sicakligi fazla tuketim
Yuksek agiz sicakligi az tuketimdir.

A Çevrimdışı

Ati A

Yeni Üye
9 Ağu 2018
27
35
Merhabalar tekrardan,
Bizim klima boruları kaba inşaat halinde iken Mitsubishi servis tarafından yapıldı,
Vestel veya Mitsubishi olmayan bir marka klima alırsak bağlantıda sorun olur mu acaba

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
290
Arkadalaşlar 2 yaşlı komşum kışın ısınmak ve yazın da serinlemek için klima almak istiyorlar. Adettendir sormadan almak olmaz☺️

Ortalama oda 12-13m2
Yer izmir
Zemin kat(giriş kat)
Oda Güney batıya bakıyor
Evde İzolasyon yok
Camlar ısıcam değil alüminyum çerçeveli cam

9.000btu aslında çok rahat yeterli bana göre ama 12.000 btu mu alsak her ihtimale karşı. Belki arada mutfağın da ısınması için kapı açılabilir.

Marka model ne önerirsiniz?
Max 2500 tl

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,944
E emin616, Isıtma Isın Icıne Gırınce Her Modelı Oneremem

Gittigidiyor %5 İndirimi Bekleyıp LG Dual Eco Alabılırsın. 9Luk Isını Rahatlıkla Gorur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt