Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
H Çevrimdışı

Hamitd

Yeni Üye
5 Tem 2018
13
41
Merhaba, 13 gündür Vestel Flora 18000btu klima kullanmaktayım. Ancak klimayı çalıştırdıktan 9saat sonra klima kendiliğinden kendini tamamen kapatıyor, ben açasıya kadar da tekrar devreye girmiyor (25derece,eko mod aktif,uyku modu aktif, fan 3.seviyede). ilk önce sigorta'nın atmış olabileceğini düşündüm, sigortalarda sorun yok. Bunun sebebi ne olabilir ?
Ayrıca klima ,uyku modu hariç aynı ayarlardayken ara ara su damlatıyor. konuyla ilgili yardımlarınızı rica ederim. iyi günler

IMG_20180823_134734.jpg
, naviga naviga hocam, Sota Sota hocam bilgilendirme için teşekkürler. Klimanın hem sol tarafından hem sağ tarafından ara ara su damlıyor. Bununla ilgili bir tavsiyeniz var mı? Ya da ben neyi yanlış yapıyorum?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,933
Daha Onceden Bırkac gerı bıldırım aldım su damlatmayla ılgılı bu konuyu ado hocamlada gorustuk

cıhaz ıcerısınden gelmıyor enteresan sekılde plastık aksam uzerınde yogusma oluyor benım gozlemım

ortamdakı nem azaldıgında bu yogusma su bırıkıntısı olmuyor.

vakumlama ve bu yogusma konusunu vestele ıletecegım enkısa zamanda :ok

H Çevrimdışı

hasan09

Yeni Üye
24 Ağu 2018
3
40
Iyi günler. ben Osmaniye'de oturuyorum. 22 m2 salon için yılda 2 ay soğutma amaçlı kolay kolay arıza yapıp bizi üzmeyecek bi klima almayı düşünüyorum (ilk defa klima alacağım sadece forumlarda okuduğum kadar bilgim var). Aklımda bikaç tane klima var.

Baymak Elegant plus 2200 tl

Arçelik 12340 2700 tl

LG dual plus S3-M12JA2FA 2750 tl

LG standart plus ES-W12GJ2F0 2750tl

Acaba bunlardan hangisini tavsiye edersiniz. Baymak ile diğerleri arasında yaklaşık 500 tl fark var bu farka değer mi?

Bir de bu ürünlerin içi bakır mıdır alüminyum mudur?

Bunlar ya da daha başka en fazla 3000 tl ye kadar önerebileceginiz ürün varsa yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,933
Merhaba H hasan09, hemserim hosgeldin.

Sadece sogutma amacli kisa donem kullanacaksan
Vestel Flora Oneririm. Evap ve kondenseri bakirdir. Montaj boru kiti muadillerine daha kalin aluminyumdur.

Forumda bir cok arkadas suan aktif sekilde kullaniyor.

LG Dual Öneririm ama klima ilk çalışmada dis unite biraz sesli calisir bunu belirteyim
Forumda konusu var. Onun haricinde performansi guzel klima
Konderser Evap Montaj Boru kiti bakirdir.

Az yakan cok kacan suana kadar kronik sikintisi olmayan 2 yildir cayir cayir satilan
Midea Blanc Bakabilirsiniz
Ayni Sekilde Komple Bakirdir.

Baymak hic listemde olmadi olmayacak o kadar slim evapli klimayi almamda onermemde.

H Çevrimdışı

hasan09

Yeni Üye
24 Ağu 2018
3
40
Sota Sota
öncelikle teşekkür ederim değerli hemşerim.
ben 4 yöne salınımlı istediğim için malesef midea blanc ı çok düşünmüyorum.
Arçelik 12340 içi bakır mıdır?
Aslında LG dual plus kafama yattı ancak şu ses olayı biraz kafama takıldı.
LG nin diğer modelinde (standard plus) de aynı ses olayı var mıdır.
bir de bu ses olayı soğutmadada oluyor mu?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,933
Arcelik ve LG Ayni teknoloji ve ekipmani kullaniyor.
Bana gore ses rahatsiz edici degil.
Bayram sonu Dual Plus ilgili Yeni Video Ekleyecegim istersen Daha Sonrasinda Karar verin.

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
s.a sota hocam izmir de mutfağıma 11 m2 ara kat sadece yazın 2 ay kullanacağım yemek yerken ve yemek yapılırken kulanılmak üzere klima arıyorum ne önerirsin marka ve btu olarak pahalı olmasına gerek yok markada önemli değil

A Çevrimdışı

Ati A

Yeni Üye
9 Ağu 2018
27
35
Florada su kaçırma olayından aklım karıştı ama baya fiyat farkı olduğu için ve birden fazla klima alıcağım için Vestel Flora serisini aldık
Gittigidiyorda yanlış görmediysem yüzde 5 indirimde vardı. İnşallah pişman olmayız. 3 adet 9000'lik, 1 adet 18000'lik

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Florada su kaçırma olayından aklım karıştı ama baya fiyat farkı olduğu için ve birden fazla klima alıcağım için Vestel Flora serisini aldık
Gittigidiyorda yanlış görmediysem yüzde 5 indirimde vardı. İnşallah pişman olmayız. 3 adet 9000'lik, 1 adet 18000'lik

Aslında FLORA da su kaçırma olayı yok. Enteresan bir şekilde klimanın performqansı beklenenin üstünde çıkınca, kasa o teknolojiye bence zayıf kaldı, yani izolasyon zayıf kaldı zira yaşanan durum tamamen klimanın çok iyi veriminden dolayı kasanın bile buz gibi olması ve sıcak/nemli havanın kasa yüzeyindeki teması neticesi terleme yapması durumudur.

Yine de incelemeler sonrası mühendislerden de bir açıklama bekliyoruz elbette :ok

Ürünleriniz hayırlı olsun, rica ediyorum teslimat sonrası servisler gelmeden evvel mutlaka foruma uğrayın zira montaj için almanız gereken tüyolar var :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,933

Kac gundur %5 indirimi bekliyorum
Azonce baktim indirim yoktu
Nezaman aldiniz klimalarinizi
Hayirli olsun gulegule kullanin

Flora su kacirma problemi yok
Ortamda cok fazla nem varsa ilk calistirmada
Ic unite panjuru terleme yapiyor
Nem atildiktan sonra normal biniyor. :ok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt