Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
naviga Çevrimdışı

naviga

Yeni Üye
27 Tem 2017
29
anladım peki midea 12 lik panasonıc ethera 12 lik alsam midea ile arasında elektrik sarfiyatında bi değişiklik varmıdır yani çok kararsızım 12 lik mi 18 likmi acaba diye. kimisi 18 al diyor kimisi 12 lik al diyor kafamız kurcalıyorlar
19 m2 alana 18,000 btu çok yanlış bir seçim olur. Evin tamamına ısıtma için hakimiyet kurmak istiyorsanız 2 tane 12'lik veya 1x9 ve 1x12'lik alın, ikinci klimayı da diğer odalara en iyi hakimiyeti sağlayacak bölgeye takın. Bu bile tatmin etmeyebilir ancak en ideal çözüm bu.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
anladım peki midea 12 lik panasonıc ethera 12 lik alsam midea ile arasında elektrik sarfiyatında bi değişiklik varmıdır yani çok kararsızım 12 lik mi 18 likmi acaba diye. kimisi 18 al diyor kimisi 12 lik al diyor kafamız kurcalıyorlar
ben salonla oturma odası için büyük klima almıştım 2 kapı açıkken 2 odayada yetsin diye fakat kapıyı kapattığımda klima tek odaya büyük geldiği için sürekli dur kalk yaparak çalışıyor.lg beko invertır değil.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901

Panasonic Ethera, midea blanc kıyaslamak pek dogru olmaz cıddı sekılde sıklet farkı var :kiskis

tuketımde mutlaka farklılık olacaktır bu fark 1 sene kapanmayacagına sızı temın edebılırım

panasonıc 100tl gelırken mıdea 200tl gelmez.

seneye zaten kalorıfer gecıs yapacaksınız bu yuzden seneye kullanmayacagınız bır urun ıcın cebınızden fazla para cıkmasın
1 odayı ısıtarak ıdare edın.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
şimdiki aklım olsaydı 2 odaya ayrı klima alırdım eşşek kadar klimayı taktık salona (10 yıl önce).tek odaya çok büyük geliyor.diğer odayı açmak geriyor ama kışın odanın birini boşuna ısıtmış oluyorsun.çünkü oturmuyoruz.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
hocam evin işini o zaman yeni bitirmiştim yeni taşınmıştık 2 odayı ısıtırız diye düşünmüştük büyük taktırmıştık o zaman tavsiye forum yoktiki bilerim cahillik.tavsiye forum çıkınca gene dinlemedik gittik diğer odaya (3 odaya) fujıplus taktık.tamamen duygusal (iyi fiyata denk gelmişti).keşki midea-lg veya Vestel flora taktırsamışım.tatlı fiyat görünce feleğim şaşıyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
cumle bıraz kapalı oldu. gereklı sermayemız olsa tuketıcının ıhtıyacları dogrultusunda klıma urettırır sızlere sunardık.

ucretsız sokecegını sanmıyorum sız talep edın mırın kırın ederse 50tl ateşleyin. :kiskis

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim 18 lik biraz büyük gelecek dediğinzi gibi 12 lik ya etherea yada midea alacağım diğer odayada vestel flora düşünüyorum iyi fiyata denk gelirse.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
cumle bıraz kapalı oldu. gereklı sermayemız olsa tuketıcının ıhtıyacları dogrultusunda klıma urettırır sızlere sunardık.

ucretsız sokecegını sanmıyorum sız talep edın mırın kırın ederse 50tl ateşleyin. :kiskis
eğer klima almaya karar verirsem önceliğim eski klimayı ücretsiz söken marka olacak.(ama dediğiniz gibi 50 tl yaparlarsa sorun değil).eski lg beko invertır olmayan klimanın ısıtması ve soğutması çok iyi fakat dediğim gibi 2 oda için almıştık tek odaya çok büyük geliyor.sürekli dur kalk yaparak çalışıyor buda elktrik sarfiyatını yükseltiyor.

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
290
hocam evin işini o zaman yeni bitirmiştim yeni taşınmıştık 2 odayı ısıtırız diye düşünmüştük büyük taktırmıştık o zaman tavsiye forum yoktiki bilerim cahillik.tavsiye forum çıkınca gene dinlemedik gittik diğer odaya (3 odaya) fujıplus taktık.tamamen duygusal (iyi fiyata denk gelmişti).keşki midea-lg veya Vestel flora taktırsamışım.tatlı fiyat görünce feleğim şaşıyor.

Bende forum sayesinde 1. Hata yapmaktan kurtuldum. 22m2 salonum vardı buraya 18.000 btu klima alacaktım. Amacım bütün eve de yetsin. Biz babadan böyle gördük sonuçta. Büyük al seneyedr giyersin neyse sonra çok dur kalk olacak ve diğer odaları istediğin dereceye getireyeceğimi söylediler. Sonra 12 lik ME, 9 lük midea mission aldım. Hatya şimdi eşim mutfakta yaz aylarında burası çok sıcak oluyor diyor. Oraya da 9 lük yaktırsam mı diye tereddütteyim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

anladım teşekkür ederim cevapların için yeni bina yaz öncesi tamamlandı umarım nemini atmıştır :) ayrıca ethera 12lik alacağıma midea 18 lik alsam sizce nasıl olur elektrik tüketimi ve kapasıte anlamında 18 lik midea kafama yattı gibi. ethera 12 lik ile midea 12 lik arasında sanırım illaki elektrik sarfiyatı konusnda fark vardır diye düşünüyorum. ama benim aklıma yatan 18lik midea şuan 3750 tl civarlarında

Sizin yerinizde olsa 18lik almazdım. Mantık olarak bütün eve yetecek gibi düşünsekte yetmiyoR. Diğer odalar istenen derecelerere gelmiyor hiçbir zaman. En mantıklısı 12+ 9 komninasyonu. Seneye eğer merkezi ısıtma girecekse o zaman pahalı markalara dünya kadar para vermeye gerek yok.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

Beni etiketlediğini görmüştüm ama ne demek istediğini anlayamadığımdan cevap yazmamıştım Ahmetim, Şimdi anladım ne demek istediğini. :kiskis

Sorun şu ki biz seninle istediğimiz klimayı ürettirirsek 3 ayda batarız :kop

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt