Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,933
LG Dual Eco 12 Hayirli Olsun :hihi

20180827_144604.jpg

A Çevrimdışı

Ati A

Yeni Üye
9 Ağu 2018
27
35
Kac gundur %5 indirimi bekliyorum
Azonce baktim indirim yoktu
Nezaman aldiniz klimalarinizi
Hayirli olsun gulegule kullanin

Flora su kacirma problemi yok
Ortamda cok fazla nem varsa ilk calistirmada
Ic unite panjuru terleme yapiyor
Nem atildiktan sonra normal biniyor. :ok

Öğlen 2 gibi aldık, teşekkür ederim

Yalnız aklıma takılan birşey var. Örnek vermek gerekirse wifili model yaklaşık 1800 tlye geldi Gittigidiyorda. Vestel liste fiyatı 2500 lira civarı.
Bu kadar fark nasıl oluyor

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,933
Bana gore 2 seçenek var.

1. Cok yuksek miktarda urun cekilip ciddi iskonto talep ediliyor.
Benzer durumu Petshopcu arkadaslarim yem alacaklari zaman
5-10 firma birlesip toplu sekilde siparis verip ciddi iskonto aldiklari biliyorum.

2. Vur/Kaç taktigi
Piyasadan Cok yuksek miktarda urun cekilip
Urunler elaltindan baska firmalara ucuz yollu dağıtılıyor.

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
merhabalar kış gelip çatıyor ve yeni bina olması sebebiyle bu sene kalorifer yanmayacak kömüre ol muş tonu 1.500tl.. kömüre para vermek yerine klima alıp klima ile ısınmak istiyorum yazın bir türlü maddiyattan alamadım klima ama artık şart oldu. incelediğim panasonıc ethera serisi var ama pek fazla yorum bulamadım. midea blanc ve panasonıc ethera serisi 19metre kare yer için midea blanc ın ısınmadaki performansı beni üzermi. ayrıca ethera serisi alsam ne gibi bi artıları olur. ethera serisi almış biri varmıdır forumda bilgi verirseniz sevinirim. ayrıca toshıba daisekai ve suzumu mira serileri var bunlar hakkında kısa kısa bilgisi olan cevaplayabilirmi teşekkür edeirm şimdiden.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bana gore 2 seçenek var.

1. Cok yuksek miktarda urun cekilip ciddi iskonto talep ediliyor.
Benzer durumu Petshopcu arkadaslarim yem alacaklari zaman
5-10 firma birlesip toplu sekilde siparis verip ciddi iskonto aldiklari biliyorum.

2. Vur/Kaç taktigi
Piyasadan Cok yuksek miktarda urun cekilip
Urunler elaltindan baska firmalara ucuz yollu dağıtılıyor.

Piyasada buna ''Spota mal devirme' deniyor Ahmetim.

Ben VESTEL yetkili bayilerini sevmem bunu herkes bilir, sevmiyor olmamın temel nedenlerinin başında ise yukarıya sürekli ağlayıp, aşağıya sürekli ego kasıp, sürekli alicengiz ile uğraşmalarıdır.

Açık ve net itirafımdır ki ben, A101 ve BİM gibi zincir mağazaların satışlrının yoğunlaşıp, YETKİLİ BAYİ kavramının artık yeryüzünden silinmesi taraftarıyım.

VESTEL, bu şımarık çocuk olan yetkili bayilerin gönlünü eylesin diye AHB denilen bir sistem kurdu ve bu nedenle bu sisteme dahil olmayan hiç kimse 3 yıl garantili ve ücretsiz nakliye montaj hizmeti ile VESTEL markalı ürün satamaz.

AHB nin anlamı Avantajlı Hizmet Belgesi dir, Şöyle örnek vereyim.

VESTEL XX123 model tv olsun

Bu tv yi sen yetkili bayi olarak sat, ben de yetkisiz bayi olarak satayım.

Mal aynı mal ama sen yetkili bayi olduğun için bu ürün için sistem üzerinden yetkili servise iş emri açarsın, iş emri sistemden aktığı için otomatikman görev belgesine satış AHB kodu yüklenir ve böylece yetkili servis de kendi sisteminde hem hizmet bedelini İŞÇİLİK olarak sisteme yansıtabilir, hem de ek 1yıl garanti süresini işleyebileceği ekran AKTİF olur zira aslında AHB kodu olmadan burası PASİF dir ve servis müdahale edemez.

Ben ise Yetkisiz bayi olarak aynı malı satarım ancak AHB basamayacağım için o aynı VESTEL maalesef 2 yıl garantili kalır ve işçilik fabrikaya yansıtılamayacağı için ücret tüketiciden alınır.

Buraya kadar anladıysak asıl sorun şu.

Bu çok sevgili(!) yetkili bayilerimiz yıllık kotaya koştukları için, özellikle yıl sonu yaklaştıkça fabrikadan malı çeker çeker sonra da gizlice SPOTA DEVİRİRLER.

Yani teknik olarak örnek veriyorum sen yetkili bayi ben dyetkisiz bayi idim ya, Sen benimle anlaşıyorsun ve fabrikadan 1 birime aldığın malı bana 1.1 birime toplu olarak satıyorsun. Tamam sattın da, ben spotçuyum o nasıl olacak?

Aaaa o da sorun mu canım? Sen yeter ki sat, AHB sini ben basarım, Servis de PAŞA PAŞA gider montaj yapar ;)

Peki Sevgili Ahmetim, Sen biliyormusun bu AHB denen sistem neden oluşturulmuştu?

Yıllar yıllar önce bu çok sevgili(!) yetkili bayiler üst yönetime ağlayıp duruyordu ''Spotçular VESTEL satıyor, biz para kazanamıyoruz'' diye, İyi de, SPOTÇU denen bu arkadaşlara malı VESTEL FABRİKA satmadığına göre, o halde gelin oturup bir düşünelim bakalım kim satıyor olabilir.

Aaaaaaaaa, yoksa yetkili bayiler zaten kendisi mi satoyormuş, inanmıyorum çok şaşırdım..

Allah Hepsinin tepesinden baksın..

Arkadaşlar kimin kaça sattığına takılmayın zira Şeytanın dahi aklına gelmeyenler dönüyor bu piyasada ve eğer doğruyu söyler, doğruyu yaparsanız kesinlikle KÖTÜ ADAM olursunuz benim gibi :ok

Siz resmi faturası ile malı satın alın, birisi de AHB basıp sizin haklarınızı almasını sağlasın, gerisinin canı cehenneme diyin gidin boşverin :ok

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Merhaba D dursunhkaya, yeni binadan kastiniz teslimati yakin zamanda mi yapildi yada yapilacak.
Hangi sehirde ikamet ediyorsunuz.
Yeni eve tasindimda daha pek oturan yok o yuzden bu sene herkes kendi imkanlariyla ısınacak yani kalorifer sistemini devreye almayacağız bu sene. Komur parasina klima alacagim bu sebeple ama kisin isinma icin kullancagim icin acaba panasonic ethera serisimi alcam yoksa midea 18 lik mi alsam 19 metre kare salonum var ve kapiyi kapatmayacagim acik kalsın diger odalarin sogugunuda bi nebze kırsın istiyorum panasonic kafami kurcaliyor 12likleri 4500 civarı bu arada aydında ikamet ediyorum ( kusura bakmayın isten gucten firsat bulup anca yazabildim )

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
Yeni eve tasindimda daha pek oturan yok o yuzden bu sene herkes kendi imkanlariyla ısınacak yani kalorifer sistemini devreye almayacağız bu sene. Komur parasina klima alacagim bu sebeple ama kisin isinma icin kullancagim icin acaba panasonic ethera serisimi alcam yoksa midea 18 lik mi alsam 19 metre kare salonum var ve kapiyi kapatmayacagim acik kalsın diger odalarin sogugunuda bi nebze kırsın istiyorum panasonic kafami kurcaliyor 12likleri 4500 civarı bu arada aydında ikamet ediyorum ( kusura bakmayın isten gucten firsat bulup anca yazabildim )

12000 btu 19 m2 aydın gibi sıcak yere çok rahat yeterli gelir

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,933
D dursunhkaya, anlasinlan binaniz yeni tamamlanmis
Soyle bir durum var yeni binalar eski binalara nazaran daha cok fazla nemi barindirir
Duvarlar,siva,kolonlar,kartonpiyer vss
Nem soguk havalarda daha soguk hissiyati veririr bunu en iyi Adem Helvacı Ado hoca bilir :hihi

Yaz oncesi tamamlandiysa binaniz nispeten nemini atmistir.
Yakin zamanda bittiyse bu kisi iliklerineze kadar hissedeceksiniz bunu kenara yazin

Panasonic Etherea benim en begendigim klimalar listesinde yer alir

19m2 12lik etherea dumanini attirir 9luk bile yeterli.
Ama isin icine diger odalar girerse
Etherea degil hicbir klima tek basina yeterli gelmez.

Hava akisi herzaman soguktan sicaga oldugu icin diger odalari isitamazsiniz
Kapiyi acik birakirsaniz ayak kısimlarinizda surekli soguk hava akimini hissedersiniz.
Yani odaniza habire soğuk gelir ama sicak gitmez.

Kisacasi tek klimayla sadece odanızi isitmaniz sizin yarariniza olur.

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
D dursunhkaya, anlasinlan binaniz yeni tamamlanmis
Soyle bir durum var yeni binalar eski binalara nazaran daha cok fazla nemi barindirir
Duvarlar,siva,kolonlar,kartonpiyer vss
Nem soguk havalarda daha soguk hissiyati veririr bunu en iyi Adem Helvacı Ado hoca bilir :hihi

Yaz oncesi tamamlandiysa binaniz nispeten nemini atmistir.
Yakin zamanda bittiyse bu kisi iliklerineze kadar hissedeceksiniz bunu kenara yazin

Panasonic Etherea benim en begendigim klimalar listesinde yer alir

19m2 12lik etherea dumanini attirir 9luk bile yeterli.
Ama isin icine diger odalar girerse
Etherea degil hicbir klima tek basina yeterli gelmez.

Hava akisi herzaman soguktan sicaga oldugu icin diger odalari isitamazsiniz
Kapiyi acik birakirsaniz ayak kısimlarinizda surekli soguk hava akimini hissedersiniz.
Yani odaniza habire soğuk gelir ama sicak gitmez.

Kisacasi tek klimayla sadece odanızi isitmaniz sizin yarariniza olur.
anladım teşekkür ederim cevapların için yeni bina yaz öncesi tamamlandı umarım nemini atmıştır :) ayrıca ethera 12lik alacağıma midea 18 lik alsam sizce nasıl olur elektrik tüketimi ve kapasıte anlamında 18 lik midea kafama yattı gibi. ethera 12 lik ile midea 12 lik arasında sanırım illaki elektrik sarfiyatı konusnda fark vardır diye düşünüyorum. ama benim aklıma yatan 18lik midea şuan 3750 tl civarlarında

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,933
18lik alacaksanız kapıyı dogrudan gorecek sekılde montaj yapmanız gerekır. (kapıyı acık bırakacagınızı varsıyorum)

kapayı acmam dersenız 18lık odanıza fazla gelecegı ıcın klımanız sureklı dur/kalk seklınde calısır.

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
18lik alacaksanız kapıyı dogrudan gorecek sekılde montaj yapmanız gerekır. (kapıyı acık bırakacagınızı varsıyorum)

kapayı acmam dersenız 18lık odanıza fazla gelecegı ıcın klımanız sureklı dur/kalk seklınde calısır.
anladım peki midea 12 lik panasonıc ethera 12 lik alsam midea ile arasında elektrik sarfiyatında bi değişiklik varmıdır yani çok kararsızım 12 lik mi 18 likmi acaba diye. kimisi 18 al diyor kimisi 12 lik al diyor kafamız kurcalıyorlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt