Bana gore 2 seçenek var.
1. Cok yuksek miktarda urun cekilip ciddi iskonto talep ediliyor.
Benzer durumu Petshopcu arkadaslarim yem alacaklari zaman
5-10 firma birlesip toplu sekilde siparis verip ciddi iskonto aldiklari biliyorum.
2. Vur/Kaç taktigi
Piyasadan Cok yuksek miktarda urun cekilip
Urunler elaltindan baska firmalara ucuz yollu dağıtılıyor.
Piyasada buna ''Spota mal devirme' deniyor Ahmetim.
Ben VESTEL yetkili bayilerini sevmem bunu herkes bilir, sevmiyor olmamın temel nedenlerinin başında ise yukarıya sürekli ağlayıp, aşağıya sürekli ego kasıp, sürekli alicengiz ile uğraşmalarıdır.
Açık ve net itirafımdır ki ben, A101 ve BİM gibi zincir mağazaların satışlrının yoğunlaşıp, YETKİLİ BAYİ kavramının artık yeryüzünden silinmesi taraftarıyım.
VESTEL, bu şımarık çocuk olan yetkili bayilerin gönlünü eylesin diye AHB denilen bir sistem kurdu ve bu nedenle bu sisteme dahil olmayan hiç kimse 3 yıl garantili ve ücretsiz nakliye montaj hizmeti ile VESTEL markalı ürün satamaz.
AHB nin anlamı Avantajlı Hizmet Belgesi dir, Şöyle örnek vereyim.
VESTEL XX123 model tv olsun
Bu tv yi sen yetkili bayi olarak sat, ben de yetkisiz bayi olarak satayım.
Mal aynı mal ama sen yetkili bayi olduğun için bu ürün için sistem üzerinden yetkili servise iş emri açarsın, iş emri sistemden aktığı için otomatikman görev belgesine satış AHB kodu yüklenir ve böylece yetkili servis de kendi sisteminde hem hizmet bedelini İŞÇİLİK olarak sisteme yansıtabilir, hem de ek 1yıl garanti süresini işleyebileceği ekran AKTİF olur zira aslında AHB kodu olmadan burası PASİF dir ve servis müdahale edemez.
Ben ise Yetkisiz bayi olarak aynı malı satarım ancak AHB basamayacağım için o aynı VESTEL maalesef 2 yıl garantili kalır ve işçilik fabrikaya yansıtılamayacağı için ücret tüketiciden alınır.
Buraya kadar anladıysak asıl sorun şu.
Bu çok sevgili(!) yetkili bayilerimiz yıllık kotaya koştukları için, özellikle yıl sonu yaklaştıkça fabrikadan malı çeker çeker sonra da gizlice SPOTA DEVİRİRLER.
Yani teknik olarak örnek veriyorum sen yetkili bayi ben dyetkisiz bayi idim ya, Sen benimle anlaşıyorsun ve fabrikadan 1 birime aldığın malı bana 1.1 birime toplu olarak satıyorsun. Tamam sattın da, ben spotçuyum o nasıl olacak?
Aaaa o da sorun mu canım? Sen yeter ki sat, AHB sini ben basarım, Servis de PAŞA PAŞA gider montaj yapar ;)
Peki Sevgili Ahmetim, Sen biliyormusun bu AHB denen sistem neden oluşturulmuştu?
Yıllar yıllar önce bu çok sevgili(!) yetkili bayiler üst yönetime ağlayıp duruyordu ''Spotçular VESTEL satıyor, biz para kazanamıyoruz'' diye, İyi de, SPOTÇU denen bu arkadaşlara malı VESTEL FABRİKA satmadığına göre, o halde gelin oturup bir düşünelim bakalım kim satıyor olabilir.
Aaaaaaaaa, yoksa yetkili bayiler zaten kendisi mi satoyormuş, inanmıyorum çok şaşırdım..
Allah Hepsinin tepesinden baksın..
Arkadaşlar kimin kaça sattığına takılmayın zira Şeytanın dahi aklına gelmeyenler dönüyor bu piyasada ve eğer doğruyu söyler, doğruyu yaparsanız kesinlikle KÖTÜ ADAM olursunuz benim gibi
Siz resmi faturası ile malı satın alın, birisi de AHB basıp sizin haklarınızı almasını sağlasın, gerisinin canı cehenneme diyin gidin boşverin