Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Günler süren araştırma sonunda LG dual Eco12btu aldım gg de %5 indirim 75tl puan derken 2200tl ye geldi bana.
Yalnız salondaki klimayı diğer odaya taşımak için bulduğum usta benim baymak premium klimayı görür görmez bunun borusu elimizde kalır kırılır dökülür diyerek bana alüminyum boruyu 160tlye gelir gelmez yapıştırdı, tabi istersem bu boruyla montaj yapabileceğini fakat sonradan borudan oluşacak probleme kaçağa karışmam dedi. Klima sökülünce gördük ki zaten boru dış üniteye giriş kısmında ve duvar kısmında ciddi kırılma ve bükülmeler varmış gz geçişini engelleyecek kadar daralmıştı buralar, boruyu aldığımız iyi oldu sanırım. Montajı güzelce yaptı fakat can alıcı kısım vakum yapmadı, dış üniteden bir yerden gazı pıslattı ve bunun vakumla aynı iş gördüğünü söyledi ısrar ettim fakat kimse sorarsan sor böyle olur dedi. Bu klima fazla kullanılmayacak diye olsun bakalım dedik artık bilmiyorum ne olacak. Şuan LG gelene kadar diğer odadan çalıştırıyorum gayet iyi çalışıyor fakat sanki dışarıya fazla su akıyor. Sürekli akıntı var çok ince şekilde. Bakalım hayırlısı artık.
Yardımcı olan ilgilenen herkese teşekkürler.

Vakum yapılmadığını öğrenirse Ahmet çıldırır onu söyleyeyim baştan :kop

Lakin ben çok takık değilim bu vakum ve ALM konusuna, o noktada Güzel kardeşim Ahmetimle fikren ayrılırız biraz, Bizi güz<el yapan da bu azizim, her fikre saygımız var, En önemlisi ise birbirimize ve görüşlerimize saygımız var aynen siz değerli kardeşlerimizin görüşlerine de saygımız olduğu gibi.

Sırf bu vakum meselesi yüzünden şu an bu yazıyı yazarken oturduğum odada sol tarafımda çalışan klimamı vakumsuz monte ettim.

Azizim ben yıllardır teknoloji forumlarında yazarım ve sabit fikirli birisi değilimdir, Kulaktan dolma veya kitaptan ezberlenme fikirlerin adamı da değilimdir bu nedenle ben kendi testlerimi yapar, kendi fikirlerimi yazarım ve her zaman da ''Bunlar uzman görüşür değildir'' diye belirtirim.

Lakin ukalalık etmek de istemem ama işimi iyi bilirim.

Bu anlamda bu klimayı bilerek vakumsuz ve alm kit ile taktım ki, nasıl yıllardır yazıyorsak, Allah ömür verirse yıllar sonra da yazıyor oluruz ve o zaman sizlere sözüm sözdür ki aynı tarihlerde bir vakumlu bir de vakumsuz - Buna paralel bir bakır borulu bir de alm borulu iki klimayı birden söküp, kompresörlerindeki gazı video kayıt ile boşaltıp, Kompresör yağını da boşaltıp aradaki farkı sizlere göstereceğim.

Nasılsa mallar benim malım, Yeter ki SOMUT bilgi olsun, foruma da siz kardeşlerimize de feda olsun iki kompresör hiç sorun değil.

Buradan iddia ediyorum ki 5 yıllık ortalama ömürlerinde çok çok çok iddialı düzeyde problem olmuyor.

Evet performans sorunu yaşatabilir, Kılcal tıkanması yapabilir, Kompresör yağının özelliğini bozabilir ve her şeyden önemlisi arkadaş bu işin piri olan mühendsiler VAKUM YAPILACAK diyorlarsa bu vakum yapılacak arkadaşlar bunu tartışmaya gerek yok.

Lakin ben yıllardır 2 adet 18 lik klimamı vakumsuz kullanmışmıyım? Evet 6 yıl kullanmışım, En ufak sorun çıkmış mı? Zerre kadar sorun çıkmamış. Peki bende sorun çıkmaması hiç kimsede çıkmaz anlamı taşır mı? Kesinlikle böyle bir şey yok arkadaşlar, Biz işin içindeyiz, Vakumsuz takarız, Vakumlu takarız, nasıl takarsak takalım derdini biz çekeriz ama bunu bilerek yaparız.

Dşünün ki sizlere, sistemde ağır nem olursa nasıl olumsuz sonuçlar doğrurur diye ispat edebilmek adına Sota Sota kardeşim ve diğer yönetici kardeşlerimle bir dış ünitenin sistemine kontrollü bir oranda sıvı ile klimayı çalıştırıp, üründe ne gibi arıza ve hasarlar yarattığını ispat edebilmek adına klimayı ve kompresörünü gözden çıkartmayı planlayan insanlarız biz.

Biraz uzun yazdım farkındayım.

Diyeceğim o ki aman Ahmet duymasın, Ama sıkıntı olmaz azizim kullanın siz gönül rahatlığı ile :ok

(Olan olmuş artık içinize kurt düşürmenin anlamı yok bu aşamadan sonra)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
O klimaci benim elime gecse bende onu pislatirim.
Simdi esanjorun hacmi+boru hacmi toplayip sikistirlan havayida hesaplayip
ona goremi gaz pislatiyormus. ?
10-20 gram eksik gazdan birsey olmaz
Ama r410 karisim gazdır gazin karisim orani bozulursa klima performansini etkiler.
Bu neden oturu r410 gaza ekleme yapilamaz.

Klimani ilk calistirmada disariya yogun sekilde su atmasi normaldir.
Icerinin nemi seviyesi dustukce daha az yada hic su atimi olmadığını görürsünüz.

Ahmetim bir ufak ilave yapayım ki bu bilgiyi senin de bildiğini biliyorum, Kavram kargaşası olmasın diye not ekleyelim buraya.

R410 gaza ilave yapılr ancak bunun kaidesi vardır, bazı koşullar önemlidir.

Mesela Kesinlikle haklı olduğun nokta ''Aaabi bunun gazı eksilmiş buna gaz vermek lazım'' kısmı tamamen yanlıştır zira belirttiğin üzere karışım olan gazın içeriğindeki hangi kimyasalın ne derece uçtuğu kaçtığı bilinmez, buna paralel ''Dur şu tüpten sadece şu kimyasal kısmını şarj edeyim de'' diyemez hiç kimse bu anlamda olması gerekeni elbette sistemi tamamen boşaltıp sağlam vakum sonrası gramınca şarj etmektir lakin sıfır montajlarda metre başına sistemde belirtilen oranda (10 gram/metre veya 20gram/metre şeklinde) LİKİT OLARAK gaz verilebilir, tabii ki sistemin hiç çalışmamış olması, gazın salınmamış olması kaydı ile :ok

Gerekirse uzun metrajlı bir tesisatımızda, metre başına hesaplanmış gramınca gaz şarj ederken uygulamanın nasıl yapıldığına diar de bir video çekeriz üyelerimiz için :ok

(Daha 2 gün önce 20 metre borulama ile 24 lük montaj yaptık, aklıma gelse çekerdim)

A Çevrimdışı

Ati A

Yeni Üye
9 Ağu 2018
27
35
Merhabalar, bu konudaki son 30 sayfayı okudum

9000 BTU'luk bir klima alacağım almışken wifi'li olsun diyorum çok fiyat farkı yok vede mümkünse klimanın ne kadar yaktığını gösteren bir klima olmasını istiyorum. Bütçem 2500 tl

Vestel Flora'yı bakıyordum wifili olan 2000 tl civarı internetde var ama wifisiz olanını arkadaşım aldı hiç memnun değil soğutmuyormuş. Servisin dediği çok güneş alıyormuş oda ondan soğutmuyormuş. Aynı arkadaşım aynı klimanın 18.000 BTU'sunu salona aldı onda herhangi bir sorun yok. Soru işareti var açıkçası kafamda

DH forumunda Baymak'ı baya öneriyorlar elegantplus modelini oda 2000 tl civarı, hepsiburada yorumlarında nerdeyse hiç negatif yorum yok. Tabi onda wifi sonradan takılıyor galiba

Bu konuyu incelerkende LG'nin standart plus modelini gördüm oda güzel 2350 tl civarlarında internetde bulunabiliyor ama onda da aklıma takılan kompresöre 10 yıl garanti verilmiş ama iç üniteye 2 yıl. Vestel bile iç üniteye 3 yıl garanti veriyor

Bilindik markalardan başka önereceğiniz bir model var mı acaba, kafam baya karıştı açıkçası

S Çevrimdışı

SudaEriyenAspirin 

Aktif Üye
22 Haz 2018
284
34
Merhabalar, bu konudaki son 30 sayfayı okudum

9000 BTU'luk bir klima alacağım almışken wifi'li olsun diyorum çok fiyat farkı yok vede mümkünse klimanın ne kadar yaktığını gösteren bir klima olmasını istiyorum. Bütçem 2500 tl

Vestel Flora'yı bakıyordum wifili olan 2000 tl civarı internetde var ama wifisiz olanını arkadaşım aldı hiç memnun değil soğutmuyormuş. Servisin dediği çok güneş alıyormuş oda ondan soğutmuyormuş. Aynı arkadaşım aynı klimanın 18.000 BTU'sunu salona aldı onda herhangi bir sorun yok. Soru işareti var açıkçası kafamda

DH forumunda Baymak'ı baya öneriyorlar elegantplus modelini oda 2000 tl civarı, hepsiburada yorumlarında nerdeyse hiç negatif yorum yok. Tabi onda wifi sonradan takılıyor galiba

Bu konuyu incelerkende LG'nin standart plus modelini gördüm oda güzel 2350 tl civarlarında internetde bulunabiliyor ama onda da aklıma takılan kompresöre 10 yıl garanti verilmiş ama iç üniteye 2 yıl. Vestel bile iç üniteye 3 yıl garanti veriyor

Bilindik markalardan başka önereceğiniz bir model var mı acaba, kafam baya karıştı açıkçası
Aradığın model Bekoda var. 30945, wifili, anlık tüketimi gösteriyor, 3 yıl normal 10 yıl motor garantili.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,948
Merhaba Hosgeldın A Ati A, Tuketımı Gosteren + Wıfı Ozellıgını Bulunan Klıma Istıyorsan LG Dual Plus Bakabılırsın.

Flora Sogutmuyor Olayına Gelır Oda Kac m2 Kullanılan Klıma Kaclık. ?

Baymak Kımseye Tavsıye Etmedım Etmeyıde Dusunmuyorum.

LG Standar Modelı Gırıs Modelıdır Wıfı Ozellıgı Bulunmamaktadır.

Suna Acıklık Getırelım Kompresore 10 Yıl Garantı Verıyor. yanı Kondenser,Anakart,fan vss Kapsama Dahıl Degıl.

Midea Blanc Suana Kadar Sıkayetını Olan Duymadım ama Wıfısı ve Enerjı Olcum Ozellıgı Malesef Yok
Wıfı ıcın Kıt Almanız Gerekır.

A Çevrimdışı

Ati A

Yeni Üye
9 Ağu 2018
27
35
Merhaba Hosgeldın A Ati A, Tuketımı Gosteren + Wıfı Ozellıgını Bulunan Klıma Istıyorsan LG Dual Plus Bakabılırsın.

Flora Sogutmuyor Olayına Gelır Oda Kac m2 Kullanılan Klıma Kaclık. ?

Baymak Kımseye Tavsıye Etmedım Etmeyıde Dusunmuyorum.

LG Standar Modelı Gırıs Modelıdır Wıfı Ozellıgı Bulunmamaktadır.

Suna Acıklık Getırelım Kompresore 10 Yıl Garantı Verıyor. yanı Kondenser,Anakart,fan vss Kapsama Dahıl Degıl.

Midea Blanc Suana Kadar Sıkayetını Olan Duymadım ama Wıfısı ve Enerjı Olcum Ozellıgı Malesef Yok
Wıfı ıcın Kıt Almanız Gerekır.

Hoşbuldum

9000'likdi ondaki flora sordum oda 16 metrekaremiş

LG'nin standart plus modelinde wifi var

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
s.a sota hocam nasılsın bişey soracağım

3 gündür klima sabah 9: 30 dan 13:30 lara kadar 4 saat boyunca 23 derecede olmasına rağmen kw 1,2 / 0,8 kw tüketim yapıyor kısma olmuyor 0,50 kw düşme olmuyor neden olabilir acaba oda sıcaklığı ise 24,5 derece hava aşırı sıcak ta değil 3 /4 gün öncesinde 2 / 2,5 saat sonra kısmaya başlıyordu

günlük tüketim 12 kw civarında idi 3 gündür günlük kw 21 kw yükselmeye başladı

A Çevrimdışı

Ati A

Yeni Üye
9 Ağu 2018
27
35
Kendı Sıtesınde Ozellık Lıstesı

Fiyat listesinde de var görünüyor wifi çok ilginç

LG-SP-Jpeg.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,948
Sadece Dual Plus ve Delux Serılerınde Var Dıye Bılıyorum.

Teyıt ıcın LG Canlı Destek Hattına Basvurabılırsınız.

A Çevrimdışı

Ati A

Yeni Üye
9 Ağu 2018
27
35
Sadece Dual Plus ve Delux Serılerınde Var Dıye Bılıyorum.

Teyıt ıcın LG Canlı Destek Hattına Basvurabılırsınız.

2 kere teyit ettirdim standart plusda wifi varmış

Vestel flora wirelessli ile LG standart plus arasında yaklaşık 390 fark var internet fiyatında

Sizce 390 tl fark vermeye değer mi ne dersiniz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt