Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Öyle yapacağım teşekkürler.

Acaba şöyle bir konu altında ortak bulaşabilir miyiz mesela herkes evindeki elektronik eşyaya göre ortalama aylık ne kadar elektrik faturası ödediğini söyleyebilir bilinçsiz kulanımlar sonuçu çok gelen elektrik faturaları azaltılabilir yada tavsiyelerle beraber kişiler faturalarını önemli ölçüde azaltabilir .ayrıca türkiyenin yaşanılan farklı bölgelerinde kişisel ihtiyaclardan doğan elektrik harcama dağılımını öğrenmiş oluruz

Aslında FATURA TAKİP MERKEZİ konumuz var bununla ilgili.

Fakat siz bunu yazınca aklıma şu geldi.

Bulduğum ilk fırsatta kendi evimi oda oda dolaşarak video çekeceğim.

Yani telefonu selfie moduna alıp selfie çubuğuna takıp her odada elektrikle çalışan ne var ise hem ürün özelliklerini hem de çektiği enerjileri sizlere göstereceğim, sonrasında da o ayki faturama bakacağız sizinle birlikte.

Aslında bunu bir uygulama şeklinde yaybiliriz ve herkes kendi evinde böyle bir çekim yapıp bizlerle paylaşabilir zira hep yazılı mecra üzerinde bilgi alışverişinde bulunuyoruz, Görsellik ise konuya bambaşka bir boyut katıyor.

Bir kaç gün içerisinde bu çekimi yapıp youtube kanalıma atacağım, burada paylaşırım arkadaşlar :ok

Sonrasında sizlerden de bekleyeceğim, mesela @Sota başkan evini gezdirsin bize, balıkhaneyi göstersin :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Vestel bayiye gittim. 18m2 oda için 9000 btu sınırda kalıyor dedi. 12000btu al dedi.
Hangi hesaba göre sınırda kalıyormuş ? :kiskis

Ah bu bayiler, hep daha büyüğünü satsınlar.
Hem arkadaş sen servismisin? Sen bayisin, Evi gidip gördün mü? İnceledin mi? Anca oturduğun yerden ahkam kes, gıcık oluyorum bu tiplere.

Azizim hangi formüle göre sınırda kalmış sordunuz mu kendilerine ? (Merakımdan soruyroum)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
bu gittigidiyor ne kadar ilginç bir site geçen klima aldığımda chip parayı kullandırtmadı sitede sorun var diye şimdi gene indirim var gittigidiyorda tekrar chip parada sorun var deyip fiyattan düşmeme izin vermiyorlar
Vodafone un sana 6gb hediye internet verip 2 saat süre tanıması gibi :kop

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,948
selodonanım selodonanım,
Odanin hacmi m3 olarak hesaplayin

Yalitimi iyi gunes almiyorsa x 160
Yalitimi eh iste gunes aliyorsa x 180
Yalitim yok gunes aliyor dersen x 200

Bu hesaplama nasil uygulayacagiz
Bir oda dusunelim
En 5mt
Boy 5mt
Yukseklik 2.7mt
Yalitim eh iste diyelim
5x5x2.7x180 = 12150btu

Yalitim cok kotu kayip kacak cok dersen
5x5x2.7x200 = 13500btu

Seklinde basitce hesap yapabilirsin

Ama sunuda soylemesem olmaz
13500btu ihtiyaci olan yere 12lik alsam olmaz mi diyebilirsin.

7/24 kullanirsan rahat rahat yeter :ok

M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
M Mortakal

Aslinda internette lg ile arcelik ayni fiyat bayiiden 2400 e pazarlikla indirilebilir sahsen ben oyle yapmayi düşünüyorum bugun kesif icin gelcekler son karari ozaman verecegim
Antalya'da bütün Arçelik bayilerine sordum 2590tl standart fiyat veriyorlar netten 2400tl diyorum siz de verirseniz sizden alayım dedim olmaz dediler.

M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
Günler süren araştırma sonunda LG dual Eco12btu aldım gg de %5 indirim 75tl puan derken 2200tl ye geldi bana.
Yalnız salondaki klimayı diğer odaya taşımak için bulduğum usta benim baymak premium klimayı görür görmez bunun borusu elimizde kalır kırılır dökülür diyerek bana alüminyum boruyu 160tlye gelir gelmez yapıştırdı, tabi istersem bu boruyla montaj yapabileceğini fakat sonradan borudan oluşacak probleme kaçağa karışmam dedi. Klima sökülünce gördük ki zaten boru dış üniteye giriş kısmında ve duvar kısmında ciddi kırılma ve bükülmeler varmış gz geçişini engelleyecek kadar daralmıştı buralar, boruyu aldığımız iyi oldu sanırım. Montajı güzelce yaptı fakat can alıcı kısım vakum yapmadı, dış üniteden bir yerden gazı pıslattı ve bunun vakumla aynı iş gördüğünü söyledi ısrar ettim fakat kimse sorarsan sor böyle olur dedi. Bu klima fazla kullanılmayacak diye olsun bakalım dedik artık bilmiyorum ne olacak. Şuan LG gelene kadar diğer odadan çalıştırıyorum gayet iyi çalışıyor fakat sanki dışarıya fazla su akıyor. Sürekli akıntı var çok ince şekilde. Bakalım hayırlısı artık.
Yardımcı olan ilgilenen herkese teşekkürler.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Günler süren araştırma sonunda LG dual Eco12btu aldım gg de %5 indirim 75tl puan derken 2200tl ye geldi bana.
Yalnız salondaki klimayı diğer odaya taşımak için bulduğum usta benim baymak premium klimayı görür görmez bunun borusu elimizde kalır kırılır dökülür diyerek bana alüminyum boruyu 160tlye gelir gelmez yapıştırdı, tabi istersem bu boruyla montaj yapabileceğini fakat sonradan borudan oluşacak probleme kaçağa karışmam dedi. Klima sökülünce gördük ki zaten boru dış üniteye giriş kısmında ve duvar kısmında ciddi kırılma ve bükülmeler varmış gz geçişini engelleyecek kadar daralmıştı buralar, boruyu aldığımız iyi oldu sanırım. Montajı güzelce yaptı fakat can alıcı kısım vakum yapmadı, dış üniteden bir yerden gazı pıslattı ve bunun vakumla aynı iş gördüğünü söyledi ısrar ettim fakat kimse sorarsan sor böyle olur dedi. Bu klima fazla kullanılmayacak diye olsun bakalım dedik artık bilmiyorum ne olacak. Şuan LG gelene kadar diğer odadan çalıştırıyorum gayet iyi çalışıyor fakat sanki dışarıya fazla su akıyor. Sürekli akıntı var çok ince şekilde. Bakalım hayırlısı artık.
tipik türk ustası keşki parasını eksik verseydiniz eksik işe eksik para forumda ustalar vakum vakum vakummmmmmmm diye diye söyleyip duruyorlar.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,948
O klimaci benim elime gecse bende onu pislatirim.
Simdi esanjorun hacmi+boru hacmi toplayip sikistirlan havayida hesaplayip
ona goremi gaz pislatiyormus. ?
10-20 gram eksik gazdan birsey olmaz
Ama r410 karisim gazdır gazin karisim orani bozulursa klima performansini etkiler.
Bu neden oturu r410 gaza ekleme yapilamaz.

Klimani ilk calistirmada disariya yogun sekilde su atmasi normaldir.
Icerinin nemi seviyesi dustukce daha az yada hic su atimi olmadığını görürsünüz.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
ben ocak ayında yani işlerin çık hızlı olmadığı zamanda klima taktırdım(fujiplus)pederin arkadaşı olduğu halde takan kişiye o kadar söylememe rağmen sıfır klimalar fabrikadan vakumlu geliyor diyerek vakum yapmadı.ana servisi aradım sonra mecbur geldi bir karış surat sanki lütfeder gibi hem gazı boşalttı hemde gramaja göre gaz verip vakumlama yaptı.yani bu vakumlama ne zor bir işse ustalar(ama tersten ustalar)yapmak istemiyorlar.

M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
O klimaci benim elime gecse bende onu pislatirim.
Simdi esanjorun hacmi+boru hacmi toplayip sikistirlan havayida hesaplayip
ona goremi gaz pislatiyormus. ?
10-20 gram eksik gazdan birsey olmaz
Ama r410 karisim gazdır gazin karisim orani bozulursa klima performansini etkiler.
Bu neden oturu r410 gaza ekleme yapilamaz.

Klimani ilk calistirmada disariya yogun sekilde su atmasi normaldir.
Icerinin nemi seviyesi dustukce daha az yada hic su atimi olmadığını görürsünüz.
Bana vakumlama işinin bir saatten az sürmeyeceğini, bir saatten az vakumun iş görmez olduğunu savundu.
Akşam misafirim gelecek olmasa yaptırırdım ben onu ona ama iş aceleye geldi birazda inşallah sorun çıkmaz bakalım.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,948
M Mortakal, 5 dakikada dahi olsa vakum yaptirmak.
Hic yapilmamasindan cok daha iyidir.

Vakum cihazini 1 saatte baglasa 5 saatte baglasa hiczaman tam anlamiyla vakum yapilamaz.
Bizim yaptığımız vakum sistemideki nem ve havanin nekadar atılabilirse okadar atmaktir ki
Zaten atilamayan nemin hesabini muhendisler yapiyor.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Bana vakumlama işinin bir saatten az sürmeyeceğini, bir saatten az vakumun iş görmez olduğunu savundu.
Akşam misafirim gelecek olmasa yaptırırdım ben onu ona ama iş aceleye geldi birazda inşallah sorun çıkmaz bakalım.
Yalandan kim ölmüş.tipik sanayi tipi usta yalan şamata bol.

M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
Şu anda Arçelik web üzerinde çok güzel bir indirim var. Sitede gezerken bir şey farkettim bilmiyorum daha önce paylaşıldı mı. Arçelik ekolojik klima aynı isimle iki farklı model aslında sonunda 20 olan r410 gaz var fiyatı daha uygun. Sonunda 25 olan model r32 gaz var Max soğutma ve ısıtma BTU daha yüksek ve verimliliği de daha yüksek.
12325 ekolojik r32
12320 ekolojik r410

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt