Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
18m2 odaya 12000btu yeter mi?
Şartlar uygunsa çok bile zira 18m2 odanın hakkı 9000BTU dur :ok

EDİT: 18 / 2,2 = 8200BTU

Standart betonarme bir yapı için blge farketmeksizin kabaca bu hesabı yapabilirsiniz.

Çok daha detaylı hesaplama yapmak isterseniz bölge katsayısı formülü de uygulayabilirsiniz ancak her şekilde bana göre 9 luk klima sonucuna ulaşırsınız :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ev 4 senelik. İşyeri üstü. Mevki Denizli.
Doğup batıncaya kadar oda güneş görüyor.
Ege Bölgesi ve yeni yapı bina ise 9 rahatlıkla yeter lakin 12 lik ile arasında 100-200 fark var ise değmez bunu da parantez olarak belirteyim. o zaman 12 daha makul olur.

Ben şu an küçük odaya büyük klima testlerini yapıyorum, bu satırları yazmadan evvel dataları çekiyordum, test yapacam diye ayaklarım dondu :kiskis

Tamı tamına 430 x 310 cm ölçülerinde odaya takılı GMCC DA108 kompresör takılı HTS serisi VESTEL 12.000BTU klima

Yani 14 metrekare odaya 12 lik klima :kiskis

Şimdi verilere baktım da oldukça başarılı çalışmış alet, minimum 392 watta'a kadar kısmayı başarmış ancak genel ortalama olarak 410watt dolaylarında seyretmiş.

Ortamın nem dengesi %47, oda sıcaklığı 26,4 derece şu an. Aslında setlenen değere göre düşük bu derece zira beni rahatsız ediyor.

İşte bu, hatalı klima seçiminin sonucudur.

Şöyle ki, MİN BTU değeri yeterli olmayan büyük klima alırsanız odanıza, sistem istikrarsız çalışır, Aynenbenim klimada olduğu gibi, 29-30 da çalıştırıyorum ama ortam 27 derece zira min btu olarak klima daha fazla kısamıyor halen 10-11 derece üfleme ısısı var yani ya durmak zorunda ya da daha fazla soğutmak, Klima çaresiz kalıp 5-6 kere durmuş iki günde, durmamayı tercih ettiğinde de ortam setlenenden daha çok soğumuş.

Bu, küçük odaya büyük klima sorunu, bir de byük odaya küçük klima sorunu var tabi :)

Diyeceğim o ki, Uygun alana uygun klima alınız, sizin alan için 9 luk kafidir lakin anormal durumlar var ise 12 düşünebilirsiniz :ok

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
Yalnız karşılaştırmalarda Arçelik soğutma ve ısıtma BTU değerleri daha yüksek 13000lerde gösteriyor.
Bir de işlevler bölümünde Arçelik daha fazla işleve sahip.
M Mortakal

Aslinda internette lg ile arcelik ayni fiyat bayiiden 2400 e pazarlikla indirilebilir sahsen ben oyle yapmayi düşünüyorum bugun kesif icin gelcekler son karari ozaman verecegim

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,752
Bugun %5 Indirim Var Gittigidiyorsa

Birazdan Vestel Flora Siparis Verecegim
18lik 2579tl Geliyor. :ok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt