Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Teşekkürler vakum konusunda ayrica son birsey sormak isterim basinizi agrittim ama mideada uretim yili farkedermi 2016 2017 2018. Vites modu varmis kompresor kısılarak konfor sağlanıyor bu 2016 2017 modellerinde varmıdır gear tuşu

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Sota Sota bende gordum hitachi panasoic kullanıyor kompresör ama pek bi dokuman bulamadım youtube da videosu var görsellik olarak zaten ortada laf yok ama xioami cok basarili islere imza atiyor gerek telefon gerek pc ve malzemeleri olarak klima işininde hakkini vermiştir bence

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Sota Sota 2 adet 9000'lik vestel flora klima aldım.. yetkili servis elektrik bağlantısı yapıyor mu? yoksa elektrikçi mi çağırmam gerekiyor ayrıca?
birde alüminyum boru ile geliyorlarmış. bakır boru talep edeceğim, ortalama metre fiyatları ne kadar bu kitin?

alüminyum ile bakır boru arasındaki fark nedir acaba?
Klima kurulacak yerin yakinlarinda priz yada buat varsa vestel servisi kullaniciyi uzmemek için baglanti yapiyor ama priz ve buat uzaktaysa ellemiyorlar. Benim eşim vestelde çalışıyor bende elektrici olduğum icin bağlantıları ben yapiyorum ek iş olarak. Buradan biliyorum

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711
BlackB BlackB, Hayirli olsun
Elekrik Baglantisini yapacağını sanmiyorum
%99 yapmayacaktir ama aranizdaki diyalogun seyrine gore baglanti yapan servis oluyor
Boru Metre Değilde Kilo Bazinda Satilir Toptanda
Boru Capi Arttikca Metre Basina Dusen Birim Fiyatta Artar
Enson 1 Sene Oldu Bakir Boru Alali
Burda Topu Adem Helvacı Ado Hocama Atayim Guncel Fiyatlari Daha Iyi Biliyordur
Alimunyum Bakira Gore Daha Gevrektir
Boru Kirilmalar Gaz Kacaklari Yasanma Olasaligi Bakira Gore Cok Yuksektir

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711
D dursunhkaya, Tuketim Anlaminda Soruyoraniz
2018 ve 2017 modellerin tukerimleri ayniydi katalogda belirtilen
2016 20-30kw daha fazla tuketimi vardi
Sezonsal Ortalamada

Sogutmada 800 saat
Isitmada 1200 saatti yanlis hatirlamiyorsam
Terside olabilir

800 saatte 20-30kw tuketim farki kabaca 13tl yapar :ok

Vites Modunu Hic Kullanmadim
Gerekli Bir Ozelikte Degil
Klimanin Kompresorune Kota Koymak gibi Dusun
%60 yada %80 gecme demek gibi
Klima zaten inverter gerek duymazsa
%100 niye ciksin ki...
2018 ve 2017 modellerin var
2016 hatirlamiyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711
D dursunhkaya, eyvallah yardimci olabildiysek ne mutlu

Klimanizin montaj resimleri ve kullanici yorumlarinizi bekleriz baska arkadaslarda
Sizden istifade eder bu vesileyle :ok

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
D dursunhkaya, eyvallah yardimci olabildiysek ne mutlu

Klimanizin montaj resimleri ve kullanici yorumlarinizi bekleriz baska arkadaslarda
Sizden istifade eder bu vesileyle :ok
Tabiki baglattigim an foto atacağım bilgilendirme amacli. Bu forum sicak kanli bir forum ve verdigin cvplar o kadar iyi ki yani ben birsey yazıyorum siz üşenmeden en ince ayrintisina kadar yaziyorsunuz bu konudada ayrica teşekkür ederim. Görüşmek dileğiyle..

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,711
Forumlarin amaci bu degil mi
Bilgiyi son damlasina kadar paylasmak
Biz buna ek olarak insanimizi seviyoruz
Insanlarimizin Cebindeki 3-5kurusuda sorunlu cihazlara verip magdur olmamasi icin ugrasiyoruz. :ok

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Forumlarin amaci bu degil mi
Bilgiyi son damlasina kadar paylasmak
Biz buna ek olarak insanimizi seviyoruz
Insanlarimizin Cebindeki 3-5kurusuda sorunlu cihazlara verip magdur olmamasi icin ugrasiyoruz. :ok
Haklisiniz tabiki baska sitede baska biri var sigma pluslari övüpduruyor ayrica 18binligi 4500tl hem pahali hemde kronik sorunlu cihazlar diye biliyorum. Malum kisiye mdv forest sordum sadece midenanin urunu dedi başkada aciklama yok bilmiyorsunuz heralde detaylarıni diyincede atar gider yapti zaten ne mal oldugu o cvptan belli. Sanırım bu forumda bundan sonra aktif olacagim elimden geldiginde yardimci olurum aydinda oturuyorum ben aydindaki kullanicilarimiz varsa elektrik tesisatlarindan para bile almadan yapabilirim maksat herkesin işi görülsün hayirli forumlar hayirli günler diliyorum herkese.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Haklisiniz tabiki baska sitede baska biri var sigma pluslari övüpduruyor ayrica 18binligi 4500tl hem pahali hemde kronik sorunlu cihazlar diye biliyorum. Malum kisiye mdv forest sordum sadece midenanin urunu dedi başkada aciklama yok bilmiyorsunuz heralde detaylarıni diyincede atar gider yapti zaten ne mal oldugu o cvptan belli. Sanırım bu forumda bundan sonra aktif olacagim elimden geldiginde yardimci olurum aydinda oturuyorum ben aydindaki kullanicilarimiz varsa elektrik tesisatlarindan para bile almadan yapabilirim maksat herkesin işi görülsün hayirli forumlar hayirli günler diliyorum herkese.
hocam senin gibi düşünüp Şile'de oturan forum üyesi arıyorum, vestel flora'ların elektrik bağlantısı lazım:kop

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
banada izmirde oturan böyle düşünen bir forum üyesi lazım.çay-kahve meşrubat mevcut elktrikçi aranıyor.
ben klimayı ocakta aldım direkt fişe taktm klimayı o şekil çalışıyor.burda elktrikçiye gittim bugün öğleden sonra geliriz dedi gelmedi işleri çıkmış bende bıraktım o şekil.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
hocam senin gibi düşünüp Şile'de oturan forum üyesi arıyorum, vestel flora'ların elektrik bağlantısı lazım:kop

Kendin de bağlayabilirsin azizim, Malzemeleriniz sana bıraksınlar, Ben telefonda da bağlattırırım sana. Sota Sota başkan video da hazırlayacakmış akşama daha ne olsun.

Yalnız ufak bir detay var, Gelen servis bağlamak zorunda diye bir şey yok bunu zaten artık biliyoruz, Ancak eğer işletmede lisans kullanımı var ise bağlayabilirler. Muhtemelen yoğun yaz temposu nedeniyle bu kanuni avantajı kendi lehlerine kullanıp ''Abi Yasak'' diyeceklerdir lakin Ahmet kardeşimin de belirttiği üzere aranızdaki ilişkiye göre durum değişkenlik gösterir.

Bu arada aklıma gelmişken.

Evet elektriği bağlamak zorunda değiller, lakin kutusu dahil Votomat'ı yani sigortayı bağlayıp, enerji girdi çıktılarını yapıp geriye sadece yasal elektrik bağlantısı yani FAZ NÖTR TOPRAK uçlarını bırakacaklar.

Bunun yanısıra 5 metreye kadar iç ünite enerji kablosu hakkını da var bunu da unutmayınız yani klima iç ünitesinin takılacağı yere 5 metre mesafede herhangi bir buata kadar kabloyu8 da çakmaları gerekir.

Şimdi ben bunları böyle yazınca sanki servisi yokuşa sürüyorum gibi algılanabilir ki alakası yok, ben yetkili servislere, VESTEL tarafından yollanan SPLİT KLİMA MONTAJ PROSEDÜRÜ nü neredeyse ezbere bilirim. (Ezber abartı olabilir :kiskis)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt