Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
naviga Çevrimdışı

naviga

Yeni Üye
27 Tem 2017
29
Daikin Airfel Satin Aldi Dogrudur ama Airfel Klima Uretimi Yapmiyor
Baska Firmalara Ürettiriyor
Mesala Onceki Senelerde Gree Urettirdi (Hatali Üretimi Görünce Kendi Gorusum)
Gecen ve Bu Sene Midea Urettirmeye Basladi
Kompresorude GMCC

Daikin Shira Serisinde Bile Gree Kompresor Kullaniyor Gerisini Sen Dusun :kiskis

Üstadım, D dursunhkaya arkadaşımız airfel Türkiye'de klima üretiyor dememiş zaten, Daikin Airfel'i satın aldı, kendi üretiyor demiş ki doğru; N ve Tegora serisi dış üniteler Daikin Hendek tesislerinde üretiliyor. Eski Airfel tesisleri yani. Başka modeller de eklenmiş olabilir buradaki üretime.

E Çevrimdışı

emin616 

Aktif Üye
6 Nis 2017
290
Kendin de bağlayabilirsin azizim, Malzemeleriniz sana bıraksınlar, Ben telefonda da bağlattırırım sana. Sota Sota başkan video da hazırlayacakmış akşama daha ne olsun.

Yalnız ufak bir detay var, Gelen servis bağlamak zorunda diye bir şey yok bunu zaten artık biliyoruz, Ancak eğer işletmede lisans kullanımı var ise bağlayabilirler. Muhtemelen yoğun yaz temposu nedeniyle bu kanuni avantajı kendi lehlerine kullanıp ''Abi Yasak'' diyeceklerdir lakin Ahmet kardeşimin de belirttiği üzere aranızdaki ilişkiye göre durum değişkenlik gösterir.

Bu arada aklıma gelmişken.

Evet elektriği bağlamak zorunda değiller, lakin kutusu dahil Votomat'ı yani sigortayı bağlayıp, enerji girdi çıktılarını yapıp geriye sadece yasal elektrik bağlantısı yani FAZ NÖTR TOPRAK uçlarını bırakacaklar.

Bunun yanısıra 5 metreye kadar iç ünite enerji kablosu hakkını da var bunu da unutmayınız yani klima iç ünitesinin takılacağı yere 5 metre mesafede herhangi bir buata kadar kabloyu8 da çakmaları gerekir.

Şimdi ben bunları böyle yazınca sanki servisi yokuşa sürüyorum gibi algılanabilir ki alakası yok, ben yetkili servislere, VESTEL tarafından yollanan SPLİT KLİMA MONTAJ PROSEDÜRÜ nü neredeyse ezbere bilirim. (Ezber abartı olabilir :kiskis)

Geçen yaz ağustos ortasında Midea mission 9btu klima aldım. Tabi önceden elektrik tesisatını bir arkadaşıma montajını yaptırdım. Sigorta kablo herşeyi hazır hale getirdik. Montaja gelen ekipklimanın montajını yaptı en son kabloları bağlayacaktı bi baktık 15 cm kadar kablo yetmedi. Sonra bana kablon var mı ? varsa getir yeniden sigortadan çekelim dedi. Tabi öncesinde baya muhabbet ettik gelen arkadaşlarla. Hiç cira etmeden kendileri bağlamayı önerdiler. Aslında yoğun işleri yoksa halden anlıyorlar bence.

T Çevrimdışı

topraksarac

Yeni Üye
28 Haz 2018
11
46
Flora 18lik Arkadisima taktirdim
Suan Ses Anlaminda Hicbir Sikayeti Olmadi.

Floranin alacak olursaniz aluminyum boru kitiyle geldigini bilmenizde fayda var mumkunse farkini vererek bakir boru kitiyle montaj yaptirmanizi oneririm.[/QUOTE]

Sota Sota hocam Ben de Flora 18lik almayı planlıyorum. Kafama takılan birkaç konu var.
Adem Helvacı Ado hocam sanırım siz yazmıştınız, mesafe çok uzun değilse Flora tercih edliebilir diye. benim 18lik flora taktırmayı düşündüğüm iç-dış ünite mesafesi 7-8metre kadar. bu mesafe normal midir ? verim alınabilir mi ? Bakır boruyla montaj yaptırmak istediğimde tahmini kaç tl fark vermem gerekir?
bir de elektrik sarfiyatı konusunda bilginiz var mı ?

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Sota Sota Adem Helvacı Ado şuan bimdeyim ve ellerinde iki adet seg klima kalmış 1700tl acabu bunu alıp 19 metre kare odama taksam verim alırmıyım aslında midea blanc 18lik alasım vardı ama şuan bimdeyim kafamı karıştırdı bu cihaz. midea yerine bunu alıp taksam mı acaba diye. ellerinde 2 adet kalmış satılmamış sanırım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
[USER=1' Alıntı:
@Sota[/USER] hocam Ben de Flora 18lik almayı planlıyorum. Kafama takılan birkaç konu var.
Adem Helvacı Ado hocam sanırım siz yazmıştınız, mesafe çok uzun değilse Flora tercih edliebilir diye. benim 18lik flora taktırmayı düşündüğüm iç-dış ünite mesafesi 7-8metre kadar. bu mesafe normal midir ? verim alınabilir mi ? Bakır boruyla montaj yaptırmak istediğimde tahmini kaç tl fark vermem gerekir?
bir de elektrik sarfiyatı konusunda bilginiz var mı ?

Selamlar Kardeşim ;

O mesafeden hiç bir sorun yaşamazsınız. Bir konuda da Ahmet kardeşimden ayrılıyorum ki bunu da çok konuşmuştuk sohbetlerimizde. Ben fark ödemenize gerek görmüyorum, Hatta bırakınız fark ödemeyi, VESTEL siz tüketicileri için 7 metrelik kiti dahi (Alüminyum) ücretsiz statüye almıştır, Hatta 7 değil 10 metre dahi olsa yine ücretsizdir bu boru kiti.

Ben 2 yıl kadar önce aynı marka aynı model 18 lik iki klimanın birisini 4 metre bakır, diğerini de 4 metre alm boru kiti ile yapıp tüm basma hattı/ Dönüş hatttı, ortam/emiş/üfleme değerlerini saat saat dakika dakika saniye saniye derece derece takip etmekle birlikte ölçümlerini yapıp resimlerini de paylaşmıştım.

Evet kabul ediyorum ısı iletken tablosunda alm ile bakır arasında büyük fark var lakin aradaki kitlerde bu farkın rakamsal değeri senede 10TL ye tekabül etmiyor.

Evet olması gereken BAKIR dır kesinlikle Sota Sota kardeşim doğru söylüyor, Lakin cidden VESTEL in kullandığı alm kitlerin kalitesi aradaki bu açığı kapatıyor ki bakır ve alm kesitlerini de resim olarak paylaşmıştım daha önce.

Tekrar ediyorum olması gereken bakırdır, lakin alm de öcü değildir :ok (Sadece boru kiti söz konusu olduğund ave kaliteli malzeme kullanıldığında geçerlidir bu cümlem. Eşanjör ve Kondanserde %100 bakır olmalıdır)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Sota Sota Adem Helvacı Ado şuan bimdeyim ve ellerinde iki adet seg klima kalmış 1700tl acabu bunu alıp 19 metre kare odama taksam verim alırmıyım aslında midea blanc 18lik alasım vardı ama şuan bimdeyim kafamı karıştırdı bu cihaz. midea yerine bunu alıp taksam mı acaba diye. ellerinde 2 adet kalmış satılmamış sanırım.

Selamlar;

Bence izleyip karar veriniz ama sıkılmadan videoyu bitirin lütfen :ok

NOT: A101 SEG i ile BİM SEG i aynıdır :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hocam evdeki ankastre tesisat 18 uyumlu, 12' lik klima için kaynak yapacaklarını söylediler. Bu durumda neye dikkat etmeliyim?
Adem Helvacı Ado

Selamlar kardeşim; Aslında olması gereken kendi boru çaplarını kullanmaktır lakin zorda kaldığımızda tüketiciyi de zor durumda bırakmamak adına biz de bu yöntemi uyguluyoruz. Belli oranda performans farkı olsa da bazı zaruri durumlarda kurtarıcı oluyor bu durum.

Montaj sonrası ilk 10 dakika turboda çalıştırıp, sonra minimum fan seviyesine alıp dereceyi kontrol ediniz, 8.9 - 9,5 derece dolaylarını görmeniz gerekir, eğer bunu görüyorsanız (Ufak farklar da kabuldür) o zaman tesisat sorunu size negatif etki yaratmayacak demektir :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
Adem Helvacı Ado hocam cevrimizdeki yapilan montajlara bakiyorum
Aluminyumu perisan ediyorlar
Ozellikle kaynak yerine kivirim verdiklerine sahit oluyorum

Usta eger guzel islerse boruyu amenne ama guzel kiviramazsa basa bela olur
Aluminyum.

H Çevrimdışı

Hamitd

Yeni Üye
5 Tem 2018
13
41
merhabalar, Vestel Flora klimaların yıllık elektrik tüketimleri kaç kw ? A++ yazıyor her yerde ancak hiçbir yerde elektrik tüketim bilgisine rastlayamadım. 18lik A++ klimalarda gördüğüm kadarıyla soğutmada yıllık elektrik tüketimi 300-350kwh civarı. Bu klimada durum nedir? şimdiden teşekkürler. iyi günler

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
s.a ado hocam sota hocam nasılsınız benim yeni klimada Enerji tasarruflu soğutma modu var hiç kullanmadım bunu kullandığım da enerji tüketimini nasıl daha az hale getiriyor anlamadım yazdıklarından

Enerji tasarruflu soğutma
fonksiyonu
Soğutma modu çalışması sırasında enerji
tüketimini minimuma indirir ve daha
konforlu ortam şartını yakalamak için
ayarlanmış sıcaklık değerini optimum
düzeye kadar yükseltir.

1. Adım: Soğutma modunda çekilen güç,
%20 daha düşük olur.
2. Adım: Soğutma modunda çekilen güç,
% 40 daha düşük olur.

1. Ürünü çalıştırmak için “ ” tuşuna
basın.
2. Soğutma moduna geçene kadar “f”
tuşuna basın.
3. Klimayı istediğiniz sıcaklığa ayarlayın.
Bkz. “Sıcaklık ayarlama”
4. 1. Adım Enerji tasarruflu soğutma
fonksiyonunu başlatmak için “ ”
tuşuna basın.
Ekranda sembolü belirecektir.

Enerji tasarruflu sogutma fonksiyonu
aagıdaki sıcaklık ayarı degerlerinde
geçerlidir.
Iç Ortam 18°C(64°F) ~ 30°C(86°F)
Dı Ortam 21°C(70°F) ~ 32°C (90°F)
C Bu fonksiyon sadece sogutma
modunda kullanılabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt